Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011

- Αμεση επικοινωνία...μέγιστο αγαθό !!!

 Πολλά γιατί...αλλά κυρίως γιατί η επικοινωνία μας έχει γίνει επιλεκτική...;;; Επιλεκτική...ναί:
  • Επιλέγουμε με ποιόν θα επικοινωνήσουμε...
  • Επιλέγουμε πότε θα επικοινωνήσουμε...
  • Επιλέγουμε τον τρόπο που θα επικοινωνήσουμε :
  • Να στείλω μήνυμα; να του το, πω στο facebook; να του το δείξω; και άλλα πολλά ερωτήματα που μπορεί να κάνει κάποιος ώρες για να αποφασίσει τον τρόπο...
Πού είναι η απλή...άμεση...κατάματη... λεκτική επικοινωνία; 
Αυτή που έμπνευσε χιλιάδες καλλιτέχνες να γράψουν τραγούδια ντουέτα άντρα και γυναίκας...που απλά κοιτάζονται στα μάτια και εκφράζονται;
Και φυσικά.δε συμβαίνει μόνο στον έρωτα, αλλά σε όλους τους τύπους σχέσεων... φιλία, αδέρφια, παιδιά... όλοι μπλοκάρουν στην επικοινωνία.

Αρχίζω να νοσταλγώ την εποχή της δεκαετίας του '60....Καντάδες, ραβασάκια, γράμματα..... Ναι.... τότε... που δεν μπορούσαν έτσι απλά να εκφραστούν για να μην εκθέσουν κάποιον και έβρισκαν τον τρόπο.
Τώρα; Τι κάνουμε εμείς; Είμαστε ικανοί να οδηγούμε και να τηλεφωνούμε στον κολλητό/κολλητή και με κίνδυνο τη ζωή μας...να προσπαθούμε να βρούμε μία λύση για το πως θα πούμε κάτι....!!!
Πώς;;; Ανοίγεις το στόμα και το λες....και τότε...μπορεί να πονέσεις, να χαμογελάσεις, να κλάψεις.... από το αποτέλεσμα του λόγου σου... αλλά ένα είναι σίγουρο...θα φύγεις με ψηλά το κεφάλι....και με ελαφριά την "ψυχούλα" σου...
Παύλος Σαμαράς

1 σχόλιο:

Αχιλλέας Μπαλαντίνας είπε...

αχ, που 'ναι τα χρόνια ωραία χρόνια.........

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται.
- Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις.
- Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας".
- Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής