Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2011

- Ξετσίπωτη δημοσιογραφία...

Απο κοντά αρωγός και συμπαραστάτης στα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας, είναι η ξετσίπωτη δημοσιογραφία των περισσότερών μας τηλεαστέρων.
Ένα σπάνιο και μοναδικό είδος ανθρώπων, αφού κάθε βράδυ, στα δελτία ειδήσεων, μετατρέπονται σε ιατροδικαστές, δικηγόρους, γιατρούς, οικονομολόγους, μηχανικούς, εμπειρογνώμονες πάσης φύσεως, πάρτε να έχετε, ανάλογα με το θέμα και την περίπτωση.

Κάθε βράδυ μια θεατρική παράσταση γίνεται μπροστά στα μάτια του ανύποπτου τηλεθεατή.
Οι καλεσμένοι «εξυπηρετικοί», οι ατάκες κλασσικές, τα κείμενα «παπαγαλία», οι θεατρινίστικες φιγούρες και τα χαμόγελα ποικίλουν αναλόγως της αποδοχής ή μη κάποιων θέσεων που, πάσει θυσία, πρέπει και οφείλουν να προωθηθούν!
Αχθοφόροι οικονομικών συμφερόντων των αφεντικών τους, εκτελεστές πολιτικών συμβολαίων, τραμπούκοι της ελληνικής κοινωνίας, επιτελούν κάθε βράδυ εγκεφαλικές τομές στο μυαλό και την σκέψη των τηλεθεατών.
Χαμαιλέοντες που άλλοτε μετατρέπονται σε βρικόλακες άλλοτε σε εύθυμους - χαζοχαρούμενους σχολιαστές, καταφέρνοντας πάντα στο τέλος να ξεγελούν και να υπνωτίζουν τον τηλεθεατή.
Φουρναραίοι που ψήνουν επί ώρες - χρόνια τους πολίτες στην γάστρα της παραπλάνησης και της ανηθικότητας, καταφέρνοντας να μετατρέψουν όλους μας σε φραντζόλες ίδιου μεγέθους, βάρους, γεύσης και σχήματος.
Χειριστές της ποιο τέλειας μηχανής, που καταφέρνει πάντα να παράγει με θαυμαστή ακρίβεια το ίδιο αποτέλεσμα.
Παραπληροφόρηση, αποχαύνωση, απραξία, ανεκτικότητα, φόβο, παράλυση.
Προετοιμάζουν πάντοτε, με συνέπεια μάλιστα, το έδαφος για τα όποια επώδυνα μέτρα πρόκειται να ακολουθήσουν έτσι που να μας φανούν λογικά και …αναγκαία!
Φαρμακοποιοί αφού καταφέρνουν με νοηματική ένεση, να εισάγουν στον καθένα μας την ποσότητα της οργής και θυμού που θέλουν. Οργή και θυμός που αδρανοποιείται με έναν μαγικό τρόπο όταν δεν συμφέρει τα αφεντικά τους (πολιτικά και μη).
Αποτελούν το πλέον καταστροφικό όπλο εναντίον της λογικής και της αναζήτησης πραγματικής διεξόδου από τα προβλήματα αφού καταφέρνουν, με την μαύρη τους προπαγάνδα, να κρατούν εγκλωβισμένους εκατομμύρια ανθρώπους στους ποιο σκοτεινούς λαβύρινθους σκέψης και ατολμίας που μπορεί να φανταστεί κανείς.
Φτάνει πια!!! Κλείστε το χαζοκούτι.... Αντιδράστε στην ύπνωση… Διαβάστε ένα βιβλίο. Διαβάστε την ιστορία μας...
Παύλος Σαμαράς
 

2 σχόλια:

Γιούλη Λειβαδίτη είπε...

Ενα θα σου πω, εχεις απόλυτο δικιο, δεν βλέπω καθολου τηλεόραση παρα μονο ταινίες που κατεβάζω, ξέρεις εσύ, και τον τελευταιο 1 1/5 χρόνο εχω διαβάσει πάνω απο 25 βιβλία.

Αχιλλέας Μπαλαντίνας είπε...

....οι δημοσιογραφίσκοι τέλειωσαν, δεν τους δίνει πια κανείς σημασία, τους καταλάβαμε....γι αυτό και τα αφεντικά τους πλέον μας βάζουν όλο τούρκικα, το πάνε αλλιώς το παραμύθι τώρα!!

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται.
- Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις.
- Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας".
- Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής