Παρασκευή, 2 Μαΐου 2014

Πεινασμένοι Γύπες...

Μέρες τώρα παρακολουθώ στις ειδήσεις από τα διάφορα κανάλια, να καπηλεύονται τον άδικο θάνατο του άτυχου μικρού παιδιού, στο ατύχημα του λουνα-πάρκ.

Μαζεύτηκαν για ακόμα μια φορά οι "ειδήμονες" στα τηλε-παράθυρα, και οι δημοσιοκάφροι έφτασαν στο σημείο να αναλύουν μέχρι και το χρώμα του καλωδίου παροχής ρεύματος λες και αυτό ήταν το σπουδαιότερο σημείο, ρίχνοντας ευθύνες όλοι τους ανεξαιρέτως ως νέοι Καϊάφες όπου και σε όποιον λάχει...

- "Όχι, ο υπεύθυνος του λουνα-πάρκ έφταιγε, που δεν είχε άδεια λειτουργίας", και "δεν είχαν δεμένο με σχοινί τον πλαστικό κύλινδρο..", η "έφταιγαν οι γονείς που δεν ήταν δίπλα στα παιδιά..".. και άλλα πολλά και ανούσια.

Θα δεχτώ κάθε σαχλαμάρα, αλλά θα ρωτήσω κι εγώ κάτι με τη σειρά μου.
Πού ήταν οι υπεύθυνοι του δήμου όταν έστηναν το "παράνομο" λούνα-πάρκ;
Πού ήταν όλοι οι "ειδικοί" που τώρα -κατόπιν εορτής- κάνουν μετρήσεις και ελέγχους, και δήθεν ανακαλύπτουν ένα κάρο ατέλειες, παραβάσεις και λάθη, πρίν συμβεί το ατύχημα;
Έπρεπε να σκοτωθεί ένα μικρό παιδάκι για να εμφανιστούν;
Γιατί δεν σταμάτησαν την λειτουργία του λοιπόν από την αρχή, αποτρέποντας έτσι το όποιο ατύχημα;
Γιατί έπρεπε να γίνει πρώτα και μετά να βγούν ένα σωρό στη φόρα;

Δυστυχώς αγαπητοί μου αναγνώστες, στην χώρα του Ελλαδιστάν, όσα ατυχήματα κι αν συμβούν, ποτέ κανένας δεν θα παραδειγματιστεί, και θα τιμωρούνται πάντα οι αποδιοπομπαίοι τράγοι.

Οι "ειδήμονες" θα είναι πάντα στο απυρόβλητο, και θα έρχονται πάντα κατόπιν εορτής για να πουλήσουν γνώσεις, φούμαρα, κατηγόριες και απόψεις.
Οι δε δημοσιογράφοι, θα περιμένουν πάντοτε τρυγύρω σαν πεινασμένοι γύπες, πανέτοιμοι να κατασπαράξουν τις σάρκες, ζωντανών και νεκρών.

Παύλος Σαμαράς

1 σχόλιο:

Ευάγγελος Θανασούλης είπε...

Αγαπητέ Παύλο, περιμένεις κάτι καλύτερο από ΜΜΕ που έχουν περισσότερους μαγείρους απ' ότι δημοσιογράφους? Εδώ φτάσαμε στο σημείο να λέμε "άνοιξε τον τσελεμεντέ" παρά "άνοιξε την τηλεόραση"...

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται.
- Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις.
- Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας".
- Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής