Τρίτη, 6 Μαΐου 2014

Τεχνάσματα αφαίμαξης...

Μπήκαν δύο αστυνομικοί σε μια καφετέρεια εχθές όπου έπινα το καθημερινό μου καφεδάκι, για να κάνουν έλλεγχο λέει για το αν πληρώθηκε η...ΑΕΠΙ.

Το κράτος δηλαδή, στέλνει δημόσιους υπαλλήλους, που πληρώνονται από τους πολίτες, για λογαριασμό "ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ" εταιρείας (λες και είναι δικοί της υπάλληλοι - εισπράκτορες), και η οποία (όπως ψυθυρίζεται) ανήκει στην κα Ντόρα, την...επίτημη.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η ΑΕΠΙ είναι μια "ιδιωτική" εταιρεία, η οποία εισπράττει χρήματα για πνευματικά δικαιώματα, σε καταστηματάρχες που παίζουν μουσική στα καταστήματά τους, η έχουν τηλεοράσεις.
Είτε είναι ζωντανή μουσική, είτε απλό ραδιοφωνάκι, είτε CD Player η οτιδήποτε άλλο, καφετέρειες, καφενεία, κομμωτήρια, ταβέρνες κ.λ.π. πληρώνουν ένα ποσό, το οποίο καθορίζει η ίδια η ΑΕΠΙ.

Το γελοίο και παράδοξο της όλης υπόθεσης είναι, πως, εκτός του ποσού που "εκβιάζονται" (μέχρι και με εισαγγελέα) οι καταστηματάρχες να πληρώσουν, τους ζητάνε επίσης να πληρώσουν "ΚΑΙ" στο Δήμο όπου ανήκουν, άλλα 75 Ευρώ, για μια σγφραγίδα και μια υπογραφή "ότι πλήρωσαν", λές και η απόδειξη πληρωμής της ΑΕΠΙ δεν είναι αρκετή.

Τεχνάσματα να αφαιμάξουν με κάθε τρόπο δηλαδή τον μικρομεσαίο επαγγελματία, μαζί με τα χαράτσια και τα πρόστιμα περί καπνίσματος.

Και έχεις τον άλλο, να σε δουλεύει με δωρεάν Wi-Fi...
Αν είναι τόσο σπουδαίο, γιατί να μην ψηφίσω τον γείτονα, που, και μου το δίνει επίσης τζάμπα, και δεν με φορολογεί;

Παύλος Σαμαράς

3 σχόλια:

Ευάγγελος Θανασούλης είπε...

Φίλε Παύλο, έχουν κι άλλο σχέδιο έτοιμο σε περίπτωση που αντιδράσουμε επιτυχώς σ' αυτό. Αν δηλαδή πετάξουμε ότι παίζει μουσική στο δρόμο, δεν αποκλείεται να πληρώνουμε τον φόρο του "συναθροίζεστε". Δηλαδή σε οποιοδήποτε κατάστημα υπάρχουν περισσότερα από ένα άτομα θα πληρώνει ένα φόρο, τέλος, ή όπως αλλιώς θα το ονομάσουν... Ξέρουν αυτοί τον τρόπο να μας τα πάρουν ΟΛΑ!

Παύλος Σαμαράς είπε...

Απολύτως φίλε Βαγγέλη μου...

Έφη είπε...

ΑΕΠΙ = Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας
www.aepi.gr
Από τότε που δημιουργήθηκε η ΑΕΠΙ (1930) όλοι οι χώροι διασκέδασης-ψυχαγωγίας, όπως καφετέριες, ταβέρνες, εστιατόρια, μπαράκια, ξενυχτάδικα κλπ όπου παίζεται μουσική, οφείλουν να πληρώνουν ένα ποσό κάθε μήνα / χρόνο υπέρ του ταμείου της ΑΕΠΙ. Ο λόγος είναι ο εξής: εφόσον με τις δημιουργίες των καλλιτεχνών (οι οποίοι έχουν τα πνευματικά δικαώματα των τραγουδιών τους) οι χώροι διασκέδασης κερδίζουν χρήματα, κρίθηκε σκόπιμοι και δίκαιο το να πληρώνουν οι καταστηματάρχες ένα αντίστοιχο ποσό και τελικά τα χρήματα αυτά να δίνονται σε όλους τους μουσικοσυνθέτες-στοιχουργούς της Ελλάδας.
Όπως αναφέρατε, αν δεν πληρώσεις την ΑΕΠΙ ο εισαγγελέας μέχρι που σου παίρνει την άδεια λειτουργίας. Το περίεργο με αυτή την εταιρεία είναι πως τελικά πολλλοί λίγοι και συσγκεκριμένοι δημιουργοί παίρνουν χρήματα και είναι άγνωστα τα κριτήρια με οποία αποφασίαζεται και γίνεται η κατανομή των χρημάτων,π.χ ο Μικρούτσικος εδώ και πολλά χρόνια πληρώνεται από την ΑΕΠΙ, τα τραγούδια του δεν παίζονται σε όλους τους χώρους π.χ στο καφενείο της Ιτέας. Τελικά ακόμα και οι καλλιτέχνες είναι δισαρεστημένοι με την ΑΕΠΙ και καχύποπτοι με όλα αυτά τα θέματα.
Όσο για την εισπρακτική εταιρεία, νομίζω πως η ΑΕΠΙ θα ανέθεσε την είσπραξη των χρημάτων σε κάποια ιδιωτική εταιρεία. Η ΑΕΠΙ είναι δημόσια κρατική υπηρεσία.

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται.
- Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις.
- Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας".
- Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής