Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014

Διαίσθηση...

Έχω την αίσθηση ότι τελικά δε θα γίνουν εκλογές.

Έχω την ίδια αίσθηση που είχα όταν ο ΓΑΠ ανακοίνωσε το δημοψήφισμα αλλά ήξερα ότι δε θα τον αφήσουν. Και αυτή η αίσθηση μου δημιουργείται διότι ο Δήμας είναι ο "δικός τους" άνθρωπος, ο άνθρωπος που μας έστειλε η Κομισιόν.

Έχω την εντύπωση λοιπόν ότι η παρούσα βουλή θα εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Τον πρώτο ΠτΔ που θα έχει επιβληθεί από τους δανειστές!

Οπότε οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι πετυχαίνουν με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια:
Και βάζουν τον "δικό τους" στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας και καταρρακώνουν το ηθικό του λαού.
Η βουλή έπειτα θα οριστεί "αναθεωρητική" από τους ίδιους που ψήφισαν για ΠτΔ και ο κ. Δήμας θα είναι αυτός που θα υπογράψει για να μετατραπεί το σύνταγμα της Ελλάδος σε ένα κατοχικό σύνταγμα πλήρως εναρμονισμένο με τις επιταγές των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, έτσι ακριβώς όπως θα μας το υπαγορεύσουν οι δανειστές.

Άλλωστε, η διαμόρφωση του κλίματος έχει ήδη ξεκινήσει.
Τα ΜΜΕ από το πρωί ως το βράδυ παρουσιάζουν "δημοσκοπήσεις"(!), που το 60% του λαού λέει "όχι"στις πρόωρες εκλογές και η ψαλίδα μεταξύ των δυο μεγάλων κομμάτων εξανεμίζεται!
Μας λένε δηλαδή με άλλα λόγια οτι ο λαός θέλει μείωση μισθών, συντάξεων, αύξηση φορολογίας, λιτότητα και ανεργία...!!!

Η τρομοκρατία πλέον, για μη γίνουν εκλογές, είναι απίστευτη!
Έτσι ώστε να μη κουνηθεί φύλλο όταν γίνει η εκλογή του νέου ΠτΔ, δίνοντας παράλληλα στους κωλοτούμπες βουλευτές την δικαιολογία ότι "κοιτάτε έκανα αυτό που μου ζητούσε ο λαός…"

Τόσο απλά...

9 σχόλια:

Ευάγγελος Θανασούλης είπε...

Εγώ πάλι φίλε μου έχω την αίσθηση ότι οι τοκογλύφοι και οι παντός είδους άπληστοι που κερδοσκοπούν εις βάρος μας διασκεδάζουν αφάνταστα με όσα γίνονται στη χώρα μας (και όχι μόνο). Πιστεύω ότι τα συμφέροντά τους έχουν διασφαλιστεί είτε βγει πρόεδρος είτε όχι. Πιστεύω ακόμη ότι το ζήτημα δεν είναι "ποια κυβέρνηση θα εκλεγεί", αλλά "ποια πολιτική θα εφαρμοστεί" από οτιδήποτε προκύψει τις επόμενες ημέρες. Από την εποχή που μπήκαμε στο μνημόνιο μέχρι σήμερα, άλλαξαν κόμματα, άλλαξαν πρόσωπα, βουλευτές άλλαξαν στρατόπεδα για ν' αναβαπτιστούν, αλλά το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο: Αυτός που εξακολουθεί να ζημιώνει είμαστε εμείς, ο φτωχός λαός. Με βάση αυτή την εμπειρία, το φτωχό μου μυαλό δυσκολεύεται να σκεφτεί κάτι το ενθαρρυντικό στην όλη υπόθεση.

Παύλος Σαμαράς είπε...

Αγαπητέ φίλε Βαγγέλη, όπως βλέπεις, οι Έλληνες κοιμούνται όρθιοι. Εκλογές έγιναν πριν από δυόμισι χρόνια, οι Έλληνες ψήφισαν (γνωρίζοντας απόλυτα την κατάσταση της χώρας μετά την χρεοκοπία), και έβγαλαν τα κόμματα που μας έφεραν σ΄αυτή την κατάσταση. Θα έχουν πάλι την ευκαιρία να εκφράσουν την θέλησή τους με την ψήφο τους σε ενάμισι χρόνο. Αν οι Έλληνες το θελήσουν, βγαίνουν δυο εκατομμύρια άνθρωποι στους δρόμους, και την επόμενη μέρα προκηρύσσονται εκλογές. Αλλά οι Έλληνες θέλουν την αλλαγή και την ανατροπή να τις παρακολουθήσουν από την τηλεόραση. Ε, περαστικά μας...!!!

Ευάγγελος Θανασούλης είπε...

Καλέ μου φίλε ξέρεις φαντάζομαι ότι όποιος έχει τον πλούτο έχει και τα μέσα να χειραγωγεί τη «μάζα». Για παράδειγμα, ο συνονόματός σου πρωθυπουργός, πριν μερικές μέρες είπε ότι η κυβέρνησή του «κατάφερε ν’ αποκαταστήσει τη χαμένη αξιοπρέπεια της χώρας» αναφέροντας ως σημαντικότερο επιχείρημα το ότι η Ελλάδα είναι σε θέση ν’ αποπληρώνει τα χρέη της προς τους δανειστές της. Λες και μόνο εκεί στηρίζεται η αξιοπρέπεια μιας χώρας. Τα νηστικά παιδάκια που λιποθυμούν στα σχολεία, οι άνεργοι, οι εκατοντάδες άστεγοι που ψάχνουν καθημερινά φαγητό στα σκουπίδια και οι καθημερινοί αυτόχειρες, δεν είναι μέρος της αξιοπρέπειας μιας χώρας. Αυτά όμως δεν τα μαθαίνουμε από τα ΜΜΕ καθότι, έχουν εντολή να μην μας τα παρουσιάζουν με τη δικαιολογία ότι μπορεί να προκληθεί «κοινωνική αναταραχή». Να μας πείθουν όμως να συμβιβαζόμαστε με όλο και λιγότερα, έχουν την άδεια να το κάνουν.
Καλέ μου φίλε πιστεύω ότι αν είναι να γίνει κάτι, θα γίνει μόνο όταν αρχίσουμε να ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ. Όταν σταματήσουμε να καταπίνουμε αμάσητα όσα μας σερβίρουν. Όταν ξεφύγουμε από την παγίδα: «αφού σου τα δίνω όλα έτοιμα, γιατί να σκεφτείς». Για να γίνει όμως αυτό, βασική προϋπόθεση είναι να κόψουμε κάθε επαφή με τα ΜΜΕ είτε αυτά λέγονται τηλεόραση, είτε εφημερίδες και να ψάξουμε εναλλακτικούς τρόπους ενημέρωσης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΕΡΑΜΑΡΗΣ είπε...

Όταν θα φτάσουμε να πεινάμε πάνω από το 50 % του Ελληνικού λαού(να πεινάμε όμως πραγματικά και όχι απλά να έχουμε χάσει την βολή μας γιατί δεν μπορούμε να πάρουμε το καινούργιο μοντέλο της VW) ίσως τότε ίσως κάτι να γινει.Δυστηχως όμως ακόμα πολλοί Έλληνες τρώνε με χρυσά κουταλια.Αρα γιατί να φωναξουμε,δεν υπάρχει λογος.Αλιμονο απ'αυτους που ζούνε την κρίση στο πετσί τους που χάσανε περιουσίες που διαλυθήκαν οι οικογένειες.

Παύλος Σαμαράς είπε...

Αλήθεια, πιστεύει κάποιος πως Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ που ήταν κυβέρνηση επί 40 χρόνια θα επιτρέψουν τόσο εύκολα σε ένα άλλο κόμμα να κυβερνήσει;
Πως οι Έλληνες ολιγάρχες που έκαναν όμορφα τις συμφωνίες τους και τις δουλίτσες τους και τις στήριζαν μέσα από τα ΜΜΕ των οποίων οι άδειες τους είχαν παραχωρηθεί δωρεάν θα πουν σε ένα νέο κόμμα «παρακαλώ, περάστε»;
Πως οι Ευρωπαίοι εταίροι, θα δεχθούν εύκολα να υπάρξει ένας νέος παίκτης που θα μπορεί να αποκαλύψει τα πάντα;
Πως Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, Έλληνες ολιγάρχες και Κομισιόν θα δεχτούν εύκολα ο ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει πρόσβαση σε στοιχεία και συμφωνίες, τις οποίες ήξεραν μόνο οι ίδιοι όλα αυτά τα χρόνια;...μάλλον δύσκολο το βλέπω!!!

Ευάγγελος Θανασούλης είπε...

Κι εγώ δύσκολο το βλέπω Παύλο ν' αφήσουν τον Σύριζα να πάρει την κατάσταση στα χέρια του αλλά από την άλλη σκέφτομαι ότι μπορεί να το κάνουν απλώς για να μας αποδείξουν ότι τίποτε δεν πρόκειται ν' αλλάξει και ν' αποδεχτούμε το μέλλον μας όπως το έχουν σχεδιάσει.

Σπύρος Σπυρόπουλος είπε...

"we need global governance, global financial governance, and we need it fast": ποιος το είπε αυτό; Όποιος το βρει κερδίζει ποδήλατο τελευταίου τύπου και μαύρο-λαμέ αθλητικό κολάν.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΕΡΑΜΑΡΗΣ είπε...

Σπύρο άμα βάλεις και καθρεφτάκια στο ποδήλατο θα στο πω εγώ.

Αχιλλεας Μπαλαντινας είπε...

Γ.Α.Π
Κερδιζω τιποτα;;

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής