Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015

Είναι κουραστικό...

Βλέπουμε τελευταία, με την ραγδαία εξάπλωση του Facebook, κάποια Blogs η ιστοσελίδες κάθε είδους γενικά, να χρησιμοποιούν έναν σπαστικό θα τον ονομάσω τρόπο, για να μαζέψουν τα "πολυπόθητα" γι αυτούς "Likes".

Το γνωστό πια σε όλους μας Facebook social plugin, που πετάγεται "κάθε φορά" και με το που φορτώνει η σελίδα, σαν πορδή μέσα στη μέση σκοτεινιάζοντας την υπόλοιπη σελίδα, παρακινώντας τον αναγνώστη να πατήσει "Like" σα να σου λέει "αν δεν πατήσεις Like δεν βλέπεις παρακάτω", με σκοπό να μάθει περισσότερος κόσμος την ύπαρξή της.

Ασφαλώς και όλοι θέλουμε να αποκτήσουμε επισκέπτες, αναγνώστες και φίλους.
Το θέμα είναι, "όχι με το στανιό". Και αυτά τα plugins, κουράζουν, κάνουν τον επισκέπτη να αγανακτήσει στο τέλος, και στην τελική η χρησιμότητά τους είναι αμφίβολη για να μην πω και αθέμιτη η χρήση τους.

Πάντα το έλεγα και θα το λέω πάντα.
Ο καλύτερος τρόπος να αποκτήσει κάποια σελίδα αναγνώστες, είναι το να κρατά "σταθερές αξίες", και που συμφραζόμενο, σημαίνει, αναρτήσεις που να ενδιαφέρουν, σταθερή γραμμή, και ποιότητα, ασχέτως αν χρησιμοποιεί κάποιος γλώσσα πανεπιστημίου η του δρόμου.
Μπορεί κάλλιστα να το κάνει και με τις δύο, αρκεί να ξέρει να τις χειρίζεται σωστά.

Τα "σπαστικά" Likes καλύτερα να τα αποφεύγετε.
Δεν αποδεικνύουν τίποτε απολύτως, ούτε σημαίνουν για όλους κάτι.

Υ.Γ. θυμήθηκα κάτι που είχα διαβάσει στο Facebook και που δείχνει την αρρώστια που κόλλησαν πολλοί με τα Likes:
«Ζήτησε όταν πεθάνει, πάνω στον τάφο του να βάλουν κι ένα κουμπί να μαζεύει "Likes" στο Facebook...» Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται.
- Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις.
- Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας".
- Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής