Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015

Τότε δεν μίλησε κανείς!!!

Το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν αυξημένες εκδηλώσεις κοινωνικού ρατσισμού, σεξιστικής και ομοφοβικής βίας διαμορφώνοντας συνθήκες περιθωριοποίησης ανθρώπων και ομάδων που δεν εντάσσονται στα κυρίαρχα κοινωνικά πρότυπα.

Ο τραγικός επίλογος του Βαγγέλη Γιακουμάκη έρχεται να αναδείξει ακόμα περισσότερο τον εκφασισμό της κοινωνίας στις απλές συνήθειές της και στην καθμερινότητά της.

Το περιστατικό έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο ενώ στα κανάλια υποκριτικά κυριαρχεί ως πρώτη είδηση.

Αυτό βέβαια που μου έκανε εντύπωση ήταν όταν η Αννίτα Πάνια "δάκρυσε" και αυτή με την σειρά της για την κατάληξη του φοιτητή της Γαλακτοκομικής σχολής, συζητώντας στην εκπομπή της με τον Μάνο Ελευθερίου το ζήτημα του bullying και του ρατσισμού.
Αρχικά να πω στην κυρία Πάνια, ότι το bullying είναι επί της ουσίας τα κοινωνικά στερεότυπα σε σχέση με το φύλο, την ομορφιά, τη σεξουαλικότητα, την εθνικότητα, το χρώμα. Κοινωνικά στερεότυπα που εδώ και χρόνια, η Αννίτα Πάνια με τις εκπομπές της μόλυνε τα μυαλά του τηλεοπτικού κοινού.

Η βασίλισσα του τηλεοπτικού bullying είναι αυτή που πλάσαρε στο σαλόνι του νεοέλληνα, απάνθρωπα σόου-σκουπίδια, τα οποία γελοιοποιούσαν και εξευτέλιζαν τους καλεσμένους της, εκμεταλλευόμενη τα ψυχικά και κοινωνικά προβλήματα ή ιδιαιτερότητες τους για να χτυπάει νούμερα.

Αυτή ανέδειξε τα πιο αποκτηνωμένα αισθήματα και σκέψεις της ελληνικής κοινωνίας, και έθισε ένα μεγάλο της κομμάτι να γελάει, και να ικανοποιείται ψυχικά, με τον τηλεοπτικό βασανισμό ανθρώπων, με μια χοντρή γυναίκα την οποία την έχει ντύσει σαν μπάλα, με ζευγάρια που ξεκατινιάζονται ζωντανά, γεμίζοντας μίσος τους "κανονικούς" για τους αδύναμους, το luben στοιχείο και "κοινωνικό περιθώριο".
Τότε δεν μίλησε κανείς!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια: