Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2015

"Κοινωνική Δικτύωση..."

Χρόνια κυκλοφορούσε αυτός ο μύθος.
Ότι η εικόνα έσβησε πια το γραπτό λόγο.
Έλα όμως που η ζωή είναι πάνω απ’ όλα απρόβλεπτη.
Κι ήρθαν αυτές οι νέες ψηφιακές όπως λεν τεχνολογίες κι έφεραν τα πάνω κάτω.
Μηνύματα γραπτά στα κινητά, e-mail στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, και κείμενα ατέλειωτα στα blog τα chat και τη "κοινωνική δικτύωση".
Κι αυτό που διαπιστώνω πια με σιγουριά είναι ότι τον τρόπο αυτό γραπτής επικοινωνίας τον μεταχειρίζονται όλο και πιο πολύ της ηλικίας μου, των πενήντα και βάλε.

Μα εκεί που κάνει θραύση είναι η νεολαία.
Στη δική μου νεανική γενιά προ αμνημονεύτων χρόνων για παράδειγμα η κουλτούρα ήταν τα τζίν, το rock, τα μακριά μαλλιά και τα καμπάνα παντελόνια. Σε όλες βέβαια τις εποχές, οι νέοι πρωτοστατούσαν σε κάθε τι καινούργιο, προκειμένου να διαφοροποιηθούν απ’ τους παλιότερους, και να δείξουν τη νέα ταυτότητα της εποχής.

Απ’ τη στιγμή που άρχισα λοιπόν ν’ ασχολούμαι με τούτες τις νέες τεχνολογίες, και κατάφερα να φτιάξω και δικό μου blog στο διαδίκτυο, έχω δεχτεί άπειρα μηνύματα, e-mail και κάθε είδους γραπτή επικοινωνία αναγνωστών, κι άρχισα ν’ απομακρύνομαι κατά κάποιο τρόπο απ’ τη γενιά μου.
Αλλά όσο κι αν παρακολουθώ τη νεολαία προσπαθώντας να συντονιστώ στο δικό της βήμα, πάντα δεύτερος και καταϊδρωμένος έρχομαι.
Είναι ανελέητος ο πρόστυχος ο χρόνος...χτυπάει πισώπλατα.
Κι όσο μπαίνεις σε τούτο το λούκι, και προσπαθείς να σταθείς μ’ αξιοπρέπεια σε τούτο τον άνισο αγώνα, τόσο πιο πολύ φανατίζεσαι και προσπαθείς έστω και μ’ άγνωστους, επικοινωνιακά να επιβιώσεις.
- Που είσαι ρε φίλε...χάθηκες...!!!Μου είπε ένας φίλος σήμερα...Τόσο πολύ σε απορρόφησε το Ιντερνέτ;
- Η κρίση φίλε...δικαιολογήθηκα.
Ήξερα όμως ότι κάπου είχε δίκιο...κάπου στη μέση είναι η αλήθεια.
Γιατί ώρες-ώρες ετούτος ο καινούργιος κόσμος, ο ψηφιακός, φαντάζει ένα απέραντο άδειο Καφενείο.

Παύλος Σαμαράς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται.
- Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις.
- Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας".
- Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής