Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016

"Μαύρο φίδι που μας έφαγε..."

Φτάσανε με τα ψέματα τον κόσμο στα άκρα και τον οδήγησαν μέσα στο καταχείμωνο να πάρει τους δρόμους. Τα "ψευτομπλούκια" της πολιτικής, οι αιώνιοι ρεβανσιστές και οι τυχοδιώκτες, τώρα ας γευτούν τους καρπούς των πράξεων τους.
Η κινητοποίηση των αγροτών μετά απο ένα μήνα παραμένει τεράστια, και ο παλμός μεγάλος.
Με ελληνικές και μαύρες σημαίες στα "παραπέτια", δεκάδες αγρότες απ’ το χωριό μας ενώθηκαν μαζί με τούς υπόλοιπους στον κόμβο της Νίκαιας.

Μαζί στο μπλόκο και γυναίκες αγροτών με δυναμικό παρών όπως η δική μας Ελπίδα Αντωνίου Αρχοντή του Ζήση μιλώντας στο MEGA εκθέτοντας τα προβλήματα με τη δική της φωνή.
Οι κινητοποιήσεις τελικά αν το καλοσκεφτούμε, εκτυλίσσονται περίπου, σαν τις στρατιωτικές μάχες. Έχουν ως αποτέλεσμα να κερδίσουν τις εντυπώσεις της κοινωνίας, και να καταφέρουν να λυγίσουν τις αντιστάσεις των κυβερνόντων.
Στην ουσία δηλαδή οι αγρότες να μπορέσουν να πείσουν για την αναγκαιότητα των θέσεών τους, δίχως να στρέψουν άγρια και αρνητικά βλέμματα και κουβέντες, από τους απ΄έξω.
Τότε και μόνο τότε έχουν πετύχει τον στόχο και μάλιστα στο κέντρο.
Κι εμείς, οι "απ΄έξω", που πάντα μπροστά στα μάτια μας απλώνεται μονάχα η προσωπική μας ζωή, δεν είναι εύκολο να καταλάβουμε, να αντιληφθούμε την αγωνία για τα προβληματά τους που παλεύουν και μάλιστα πολλές φορές και παραπλανημένοι.
Πονούν αφόρητα οι κοινωνικές ομάδες που καταλήγουν έτσι, μα πιο πολύ πονάει μια άλλη αόρατη μάχη, η πάλη των τάξεων. Και όσο πιο πολύ μας δένει τα χέρια ο μικροαστισμός μας, τόσο θα διαφωνούμε με εκείνους που διεκδικούν.
Μα όταν βρεθούμε όμως στη δική τους θέση, ψάχνουμε με απλωμένα χέρια κάποιους να μας σώσουν.
Τα απλωμένα χέρια τώρα δεν είναι μόνο των αγροτών, που απελπισμένοι πλέον πήρανε τους δρόμους. Είναι όλων των Ελλήνων, και αν δεν βρούν τρόπο να σμίξουν και να δεθούν,
Ε! τότε μαύρο φίδι που μας έφαγε....

Το βίντεο ΕΔΩ

Παύλος Σαμαράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται.
- Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις.
- Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας".
- Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής