Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

Κλασικός πολιτικαντισμός...

Δημοκρατία είναι (και) το δικαίωμα να αποφασίζει ο καθένας από εμάς πότε, πόσο κι αν θα είναι ελεήμων.
Όταν έχουμε ένα κράτος που αρπάζει τα λεφτά των πολιτών του πέρα από κάθε φοροδοτική τους ικανότητα, πολλές φορές ξεπερνώντας το ίδιο τους το εισόδημα, και μετά αποφασίζει να τα μοιράσει σε όσους θεωρεί ευπαθείς στο όνομα του ανθρωπισμού, κουνώντας το δάχτυλο σε αυτούς που διαφωνούν με την γενναιοδωρία πάνω στα πτώματα των άλλων, δεν έχουμε ανθρωπισμό, δεν έχουμε γενναιοδωρία κι ούτε καν δημοκρατία.
Ο σκοπός του κράτους και της δημοκρατίας δεν είναι να βοηθάει τους άπορους με τα λεφτά άλλων άπορων αλλά να μην δημιουργεί άπορους.
Η κίνηση του πρωθυπουργού να δώσει 13η σύνταξη στους χαμηλοσυνταξιούχους είναι κλασικός πολιτικαντισμός.
Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.
Καμία σχέση δεν έχει και συναίσθηση του τι έχει γίνει σε αυτή την χώρα, αίσθηση για τον αδύναμο ή αίσθηση του δικαίου. Τα λεφτά αυτά όλοι ξέρουμε από που έχουν προκύψει και είναι κατάπτυστο να τα πάρει οποιοσδήποτε είτε είναι ο χαμηλοσυνταξιούχος που δικαίως θα χαρεί όπως ίσως χαιρόμουν κι εγώ στην θέση του, αλλά σε λίγο θα καταλάβει ότι είναι απλώς ένα τσιρότο για τραύμα από σφαίρα.

Καμία σημασία δεν έχει αν τα λεφτά τα παίρνουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι ένστολοι, οι δικαστές, οι άνεργοι ή όσοι πιστεύουν ότι τα δικαιούνται.
Κανείς δεν τα δικαιούται αυτά τα λεφτά που μπορεί να μην καθρεφτίζουν μια συγκεκριμένη "ευπαθή" ομάδα, μεμονωμένα όμως και αθροισμένα σε μονάδες που μπορεί να μην έχουν πολλά κοινά μεταξύ τους, (άνεργος ιδιωτικού τομέα, ιδιοκτήτης ακινήτων χωρίς εισόδημα, ελεύθερος επαγγελματίας που τραβάει τα μαλλιά του), είναι ζωές που καταστράφηκαν για να κάνει το διεφθαρμένο πολιτικό προσωπικό αυτής της χώρας την μαγκιά του, να συνεχίζει δηλαδή να κυβερνά αυτό το μπουρδέλο...

πηγή

2 σχόλια:

ΣΠΥΡΟΣ Κ. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

Όλες οι παροχές που θα δώσει ο πρωθυπουργός θα τις πάρει στο πολλαπλάσιο τους πρώτους μήνες του 2017, αν βεβαίως παραμείνει στην εξουσία η κυβέρνηση. Και θα φύγει είτε με ασθενοφόρο, είτε θα την πάρει η νεκροφόρα.
Στην πρώτη περίπτωση θα κάνει πρόωρες εκλογές κάνοντας σημαία της την σύγκρουση με τον Σόιμπλε και το ΔΝΤ. Στη δεύτερη περίπτωση η νεκροφόρα είναι παρκαρισμένη και περιμένει πότε η κυβέρνηση θα πέσει μερικούς μήνες αργότερα. Δηλαδή, ψηφίζει προϋπολογισμό, κλείνει την αξιολόγηση με την Αχτσιόγλου να καταπίνει όλα τα μέτρα που θα της ζητηθούν και ταυτόχρονα κλείνει μια συμφωνία για νέα 4,5 δις τουλάχιστον το 2018.
Αυτά ούτε ο φίλος του Τσίπρα ο… Γιούρι Γκέλερ δεν τα κάνει.

Pavlos Samaras είπε...

Τα ίδια λέμε Σπύρο με διαφορετικό τρόπο. Το επίδομα ή 13η σύνταξη ή τα ψίχουλα των 600 εκατομμυρίων δεν έχουν στόχο να ικανοποιήσουν μόνο τους άμεσους αποδέκτες τους. Είναι το ζαχάρωμα στο χάπι του κάθε ιδεαλιστή που ψήφισε Τσίπρα και θέλει να κοιμάται καλύτερα τα βράδια παρόλο που του βγήκε πιο φιλελές κι από τους φιλελέδες. Ξέρει το κοινό του ο Αλέξης Σπύρο, ξέρει τις εμμονές του. Η αναδιανομή πλούτου από δεξιές πρώτα και τώρα από αριστερές σοσιαλιστικές κυβερνήσεις είναι πια απροκάλυπτη...

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται.
- Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις.
- Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας".
- Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής