
Κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας στο ναό της Παναγίας των Βλαχερνών, οι ʼγιοι Ανδρέας και Επιφάνειος είδαν μια μεγαλοπρεπή γυναίκα να προχωρεί απ’ τις βασιλικές πύλες προς το θυσιαστήριο με συνοδεία αγγελικών Δυνάμεων, Προφητών, Αποστόλων και πολλών Αγίων. ʼλλοι ʼγιοι προπορευόταν με λευκές στολές και άλλοι ακολουθούσαν ψάλλοντας ιερούς ύμνους.
Η Γυναίκα αυτή, που δεν ήταν άλλη από την Υπεραγία Θεοτόκο, όταν έφτασε κοντά στον άμβωνα, γονάτισε και με δάκρυα στα μάτια προσευχόταν για πολλή ώρα. Μετά μπήκε στο θυσιαστήριο και προσευχήθηκε για το λαό, που ήταν συγκεντρωμένος στο ναό και αγρυπνούσε. Όταν ολοκλήρωσε τη δέησή της, έβγαλε από το κεφάλι της το αστραφτερό μαφόριο-λεπτό πέπλο ή εσάρπα που κάλυπτε το κεφάλι και τους ώμους της και καθώς ήταν μεγάλο και επιβλητικό, το άπλωσε σα Σκέπη με τα πανάγια χέρια της επάνω σε όλο το εκκλησίασμα.
Αυτό το θαυμαστό γεγονός, της ζωντανής παρουσίας της Κυρίας των Αγγέλων μεταξύ των παιδιών της και η διαρκής προστασία της καθιερώθηκε να εορτάζεται από όλους τους Ορθοδόξους την 1η Οκτωβρίου. Μετά όμως από την εποποιία του 1940-41 η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος το 1952 έκρινε σκόπιμο να μεταθέσει τον εορτασμό στην 28η Οκτωβρίου. Σε όλους ήταν φανερό ότι η θαυμαστή Ελληνική νίκη του πολέμου εκείνου ήταν έργο της Υπερμάχου Στρατηγού του Γένους μας. Στα χέρια της οι Έλληνες εμπιστεύθηκαν για μια ακόμα φορά τον αγώνα τους. τη μητρική της προστασία ζήτησαν για να υπερασπισθούν τα δίκαιά τους. Και ήταν τόση η πίστη τους, ώστε Την έβλεπαν να τους εμψυχώνει και να τους σκεπάζει, καθώς πολεμούσαν απεγνωσμένα στα χιονισμένα βουνά της Βορείου Ηπείρου. Στο μέτωπο, σ’ όλη τη γραμμή, ο Ελληνικός στρατός έβλεπε παντού το ίδιο όραμα: μια ψηλόλιγνη γυναικεία μορφή να βαδίζει ανάλαφρη, με την καλύπτρα της ριγμένη από το κεφάλι στους ώμους. Ήταν η προστασία των Χριστιανών, η μάνα η Μεγαλόχαρη, Η Υπέρμαχος Στρατηγός των Ελλήνων.Σπύρος Σπυρόπουλος
πρόσεξε τη γράφης θα σε μαλώση η ΣΥΡΙΖΟΥ είπαμε απαγορέβετε η αναφορά σε θρησκεία ,πατρίδα, οικογένεια
ΑπάντησηΔιαγραφή