Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.
Ο διαχειριστής
Kαι αντί της παραίτησης του προέδρου της Δημοκρατίας είδαμε μόνο προσαγωγές 6 ατόμων με την κατηγορία του ότι αμαύρωσαν το πρόσωπο του προέδρου της Δημοκρατίας. Ο ίδιος ο κύριος Παπούλιας δεν αμαυρώνει την τιμητική αυτή θέση με όσα του προσάπτουν;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα κάνω μια αναφορά, που ίσως φαίνεται παράταιρη με την ανωτέρω ανάρτηση, ίσως όμως όχι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ υπόθεση του Κίμωνα Κουλούρη,...
πέρα από τη γελοιότητα που κρύβει και πέρα από την αντιπάθεια που μπορεί να έχουν κάποιοι στο πρόσωπο του πρώην υπουργού, έχει ένα πολύ σοβαρό μήνυμα. Κι έρχεται να «δέσει» με την άλλη υπόθεση που είναι τις τελευταίες ημέρες στο προσκήνιο, αυτό των «αποκαλύψεων» που δήθεν έκαναν ή θα έκαναν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης.
Το ερώτημα που τίθεται είναι προφανές: Υπάρχει ατιμωρησία στην Ελλάδα; Υπάρχουν «προστάτες» κάποιων μεγαλόσχημων ώστε να μην πηγαίνει κανείς φυλακή;
Φαντάζεστε τι θα συνέβαινε σε εσάς αν κτυπούσατε κάποιον αστυνομικό που θα σας είχε σταματήσει για τροχαίο; Ο πρώην βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ όμως πήγε μια βόλτα στην τροχαία Καισαριανής, όπου λέγεται ότι τον είχε... από κοντά ανώτερος αξιωματικός, έκανε την κατάθεσή του και πήγε σπίτι του. Να υποθέσουμε ότι έχοντας το δικαίωμα της μιας τηλεφωνικής κλήσης θα πήρε κάποιον υπουργό για να «καθαρίσει» για πάρτη του. Έτσι ο κ. Κουλούρης πήγε σπίτι του και οι αστυνομικοί δεν αποκλείεται να... διωχθούν για το γεγονός ότι σταμάτησαν να ελέγξουν μια Μερσεντές που περνούσε τα φανάρια προκλητικά.
Να φανταστώ ότι κι εγώ αν απόψε το βράδυ περάσω με κόκκινο, δε σταματήσω στον έλεγχο της αστυνομίας, όταν με σταματήσουν δεν έχω ούτε ένα χαρτί μαζί μου και τελικά πατήσω και κάποιον αστυνομικό, θα τύχω της ίδιας μεταχείρισης. Μπορεί να πάμε και για κανένα ποτό άραγε;
Καραμπινάτη, λοιπόν, υπόθεση ατιμωρησίας ενός προβεβλημένου προσώπου, ενός πολιτικού που δεν είχε ούτε καν βουλευτική ασυλία. Αντιμετωπίζεται όμως ως πολιτικός που κάνει ότι θέλει και δεν υπολογίζει νόμους κι αρχές. Σε άλλες χώρες ακόμη και πρωθυπουργοί πάνε στα δικαστήρια και καταδικάζονται κι εδώ είναι ταμπού να καθίσει στο εδώλιο κάποιος πολιτικός.
Τώρα, στην υπόθεση των οικονομικών εισαγγελέων γεννήθηκαν οι προσδοκίες ότι κάτι επιτέλους θα έβγαινε στο φως. Οι υποθέσεις που χειρίζονται οι κ. Πεπόνης και Μουζακίτης «καίνε», οι ίδιοι εμφανίζονταν αποφασισμένοι και... τρελοί και έτσι οι Έλληνες περίμεναν κάτι καλύτερο, ίσως μια επιχείρηση... Ντι Πιέτρο α λα ελληνικά.
Αντ’ αυτού από την προηγούμενη Πέμπτη είδαμε υπεκφυγές, δήθεν αποκαλύψεις για κάποιους υπηρεσιακούς παράγοντες που τηλεφώνησαν κι άσκησαν πίεση κι άλλα τέτοια νεφελώδη. Ούτε καν τα υπομνήματα δεν είδαμε, ούτε και περιμένουμε τίποτε καινούργιο από τις νέες κλήσεις τους στον Αρειο Πάγο. Μάλιστα, είναι τόσο εκνευρισμένοι στον Άρειο Πάγο και την κυβέρνηση πολλοί, που δεν αποκλείεται οι οικονομικοί εισαγγελείς να πάρουν σύντομα πόδι.
Συμπέρασμα: Οι πιέσεις, οι υπαγορεύσεις και οι ωμές παρεμβάσεις στο έργο της δικαιοσύνης έπεσαν και πάλι στο κενό. Και οι υποθέσεις θα μείνουν στο σκοτάδι.
Η ελληνική κοινωνία εδώ και χρόνια απαιτεί να πάει κάποιος φυλακή, ζητά δικαιοσύνη και αισθάνεται αδικημένη διότι μόνο αυτή διώκεται. Παρ’ όλα αυτά προκλητικά οι πολιτικοί (σε αγαστή συνεργασία με τους δικαστικούς) κουκουλώνουν υποθέσεις. Κι όλα αυτά έρχονται την ίδια στιγμή που ο ηγούμενος Εφραίμ (καλώς ή κακώς) πάει φυλακή ενώ οι ποινικές ευθύνες πολιτικών έχουν παραγραφεί.
Κωμωδία, λοιπόν, στην πλάτη του ελληνικού λαού. Που τι θα περιμένει τα επόμενα χρόνια όταν θα ανοίξουν υποθέσεις για τις ευθύνες που είχαν οι κυβερνώντες για το κατάντημα της χώρας; Τι να περιμένουν άραγε για τα εγκλήματα της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ;
Όταν μια απλή υπόθεση τροχαίας παράβασης γίνεται εξόφθαλμο κουκούλωμα, πως έχουμε όλοι την απαίτηση να στηθούν Ειδικά Δικαστήρια για την καταστροφή της χώρας;
Μέρος του διεφθαρμένου συστήματος είναι και οι υψηλόβαθμοι Αξιωματικοί της Αστυνομίας που συντηρούν την ατιμωρισία των πολιτικών και των επιχειρηματιών και μερικές φορές παρανομούν γι' αυτούς κάνοντάς τους διάφορες “χάρες”, εκτός εξαιρέσεων βέβαια, είναι οσφυοκάμπτες στους πολιτικούς και στους μεγάλους επιχειρηματίες, τους γλύφουν συνεχώς για να ανέβουν τα σκαλοπάτια της ιεραρχίας και μετά την αποστράτευσή τους να βολευτούν σε καμμιά θεσούλα με υψηλότατες αμοιβές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣπυράκο αν δέν έγραφες και το δεύτερο σχόλιο δέν το έσωζες με τίποτα....
ΑπάντησηΔιαγραφήΌτι βλέπω το γράφω. Δεν αγιοποιώ κανέναν. Αλλά πρέπει να υπάρχουν και κάποια σημεία αναφοράς. Αν κάναμε όλοι την αυτοκριτική μας στον τομέα που δραστηριοποιούμαστε (όχι στην κατεύθυνση "του μαζί τα φάγαμε"), θα βρίσκαμε τις λύσεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣημ.: Να μη δούμε "στενά" το 2ο σχόλιό μου.
Φυσικά δεν το είδα στενά, απλά ήταν καλό που το ανάφερες...!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή