Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Δύο μαθητές του Γυμνασίου και Λυκειακές Τάξεις Ιτέας αρίστευσαν

Δύο μαθητές του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Ιτέας κατάφεραν να αριστεύσουν στις σχολικές τους επιδόσεις για τη σχολική χρονιά που ολοκληρώθηκε (2016-2017).





Πρόκειται για τους:





Μπαλαντίνα Δήμητρα του Αχιλλέα
                      18,73                                                                  








Βελεσιώτης Νικόλαος του Αλεξάνδρου
                      18,15







Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Ανακοίνωση του Δήμου Παλαμά για τον επερχόμενο καύσωνα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος Παλαμά σας ενημερώνει ότι από την Πέμπτη 29 Ιουνίου έως και την Κυριακή 2 Ιουλίου και ώρες από 10:00π.μ. έως 8:00μ.μ. τα δημοτικά και κοινοτικά καταστήματα θα παραμένουν ανοιχτά με κλιματιζόμενες αίθουσες για όλους τους δημότες λόγω του επερχόμενου καύσωνα.

ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΑΜΑ

Στη 2η Καραγκούνικη συνάντηση ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιτέας

Στη 2η Καραγκούνικη συνάντηση προσκεκλημένο από τον Πολιτιστικό σύλλογο Σοφάδων "Το χοροπάτημα", συμμετείχε χορευτικό τμήμα του Ε.Μ.Σ.Ιτέας σε μια καθ όλα καραγκούνικη παράσταση με χορούς και τραγούδια του τόπου μας.

Το χορευτικό μας συνόδευσαν με τις φωνές τους ο μέγας τραγουδιστής των καραγκούνηδων Βασίλης Νταράλας και η πολλά υποσχόμενη στο δημοτικό τραγούδι νεανική φωνή της Φαίδρας Διαμάντη.

Τα μικρά παιδιά του συλλόγου των Σοφάδων άνοιξαν την εκδήλωση και στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε το χορευτικό μας τμήμα όπου και καταχειροκροτήθηκαν από τους θεατές.
Ακολούθησε γλέντι με πολύ κέφι μέχρι αργά.

Το Δ.Σ του Ε.Μ.Σ.Ιτέας ευχαριστεί θερμά τον Πολιτιστικό σύλλογο "Το χοροπάτημα" για την πρόσκληση και τη φιλοξενία και περιμένει να ανταποδώσει στο φετινό "Φεστιβάλ Ενιπέα".












Ο Σύλλογος Γυναικών Ιτέας διοργανώνει την "6η ΓΙΟΡΤΗ ΠΙΤΑΣ"

Το Σάββατο 1η Ιουλίου και ώρα έναρξης 21:00 μμ ο Σύλλογος Γυναικών Ιτέας διοργανώνει την "6η ΓΙΟΡΤΗ ΠΙΤΑΣ" 

Συμμετέχουν:
Ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Ιτέας
Ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Ανάβρας "Ο Μέγας Αλέξανδρος"
Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Καππαδοκικού, και το
Κέντρο Σπουδών & Ανάδειξης του Ελληνικού Πολιτισμού "Χορίαμβος"

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Τα Σαρακατσάνικα καραβάνια

Με αφορμή την πετυχημένη αναβίωση των Σαρακατσάνικων καραβανιών, που έγινε στα Περτουλιώτικα λιβάδια, στα πλαίσια του 37 ανταμώματος, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων (ΠΟΣΣ ), θέλω να καταθέσω τις εμπειρίες μου των πρώτων χρόνων από τη ζωή μου στο τσελιγκάτο του μπάρμπα μου Γιώργου Γκαρέλη, στο οποίο ο πατέρας μου συμμετείχε ως σμίκτης (σμίκτης είναι εκείνος που συμμετέχει στο τσελιγκάτο με κεφάλαιο- κινητό, ακίνητο-και εργασία)

Η μετακίνηση των οικογενειών από τα χειμαδιά προς τα καλοκαιριά για ξεκαλοκαίριασμα και αντίστροφα το φθινόπωρο γινότανε με ζώα, κάτι που απαιτούσε κάθε οικογένεια να εκτρέφει ένα αριθμό αλόγων κυρίως και πολύ λιγότερο μουλαριών και αραιά και που γαϊδουριών, στα οποία φορτώνονταν η οικοσκευή, τα σύνεργα για την τυροκόμιση του γάλακτος και λοιπά χρειώδη, ακόμη και οι κότες στις πλάτες των ζώων μεταφέρονταν.
Οι μετακινήσεις αυτές απαιτούσαν λεπτομερή και προσεκτική προετοιμασία.
Κατ΄αρχήν να ετοιμασθεί η τέντα με τα απαραίτητα στηρίγματά της.
Η τέντα κατασκευάζονταν από τις Σαρακατσάνες.
Το στημόνι ήταν από μαλλί προβάτων και το υφάδι από τραγόμαλλο (μαλλί γιδιών).
Απαιτούσε προσοχή στην ύφανση, στο μαντάνι και στο ράψιμο.
Είχε διαστάσεις 4χ6 μέτρων.
Και όλα αυτά για να είναι απόλυτα στεγανή στη βροχή και στον αέρα.
Τα στηρίγματα της τέντας αποτελούνταν από δύο μεγάλες φούρκες, έναν οριζόντιο ξύλινο άξονα που ετίθετο πάνω στις φούρκες, οι οποίες στερεώνοντας βαθιά στο έδαφος, και μικρότερα διχαλωτά ξύλινα στηρίγματα που μπήζονταν πλάγια στο έδαφος και τέντωναν την τέντα (εξ ου και τέντα).
Μπροστά και πίσω το τριγωνικό αυτό κατασκεύασμα έκλεινε με πλάγια κομμάτια, έτσι ώστε αποτελούσαν ενιαίο σύνολο με τον κυρίως κορμό της τέντας.
Το στήσιμο της τέντας ήταν καθαρά δουλειά των ανδρών και απαιτούσε δεξιοτεχνία και εξάσκηση. Βλέπετε οι βροχές τον Μάιο μήνα είναι συχνές όπως και το φθινόπωρο κατά την κάθοδο και η τέντα έπρεπε να στηθεί σε λίγα λεπτά και στήνονταν, η στέγαση της οικογένειας ήταν επιτακτική, καθυστέρηση ή χρονοτριβή δεν δικαιολογούνταν.
Ακολουθούσε το μάζεμα της οικοσκευής σε μεγάλα υφαντά μάλλινα σακιά (χαράρια τα λέγανε) , στα οποία δεν χωρούσε έκπτωση στην ποιότητα, διότι τα χαράρια και τα καλύμματα (κιλίμια, πλαγκέτες λεπτοδουλεμένες) που θα βάζανε επί των σαμαριών ήταν η βιτρίνα του καραβανιού.
Λεπτομέρειες θα μου πείτε, ναι, αλλά με ουσιώδη σημασία στην κοινωνική καταξίωση της γυναίκας, αλλά και όλου του τσελιγκάτου. Είναι στη φύση του ανθρώπου η ομορφιά και η χάρη.
Φορτώνονταν τα ζώα και ξεκινούσαν στη σειρά, καραβάνι. Πάντοτε το βιός στις μετακινήσεις του από και προς χειμαδιά- καλοκαιριά συνοδευότανε από το καραβάνι.
Η αναχώρηση γινότανε ορισμένη ημέρα και ο προορισμός επίσης ήταν ορισμένος.
Η διαδρομή αυτή της μιας ημέρας λεγότανε ένα κονάκι.


Παραδείγματος χάριν το πρώτο κονάκι, φεύγοντας από τον Πέτρινο για τα Τσεκούρια Βερμίου το κάναμε στο Κουτσόχερο, δίπλα από το δρόμο που οδηγεί στο Δαμάσι.
Θα αναφέρω στο τέλος όλες τις διανυκτερεύσεις (κονάκια) μέχρι τον προορισμό μας.
Να αναφερθεί εδώ, διότι έχει ιδιαίτερη σημασία, ότι η μετακίνηση γινόταν με τα πόδια, εκτός των τελείως αναξιοπαθούντων και των νηπίων. Πρωί πρωί αναχωρούσαν τα παιδιά με τους γέροντες και γιαγιάδες ώστε να έχουν χρόνο να φθάσουν στον προορισμό τους (σιαμπροστά το λέγαμε).
Θυμάμαι φύγαμε από τον Πέτρινο χαράματα και φθάσαμε στο Κουτσόχερο μετά το μεσημέρι.
Οι μεγάλοι έπρεπε να αρμέξουν τα πρόβατα, να μαζέψουν το γάλα (να το γεροκομήσουν), και μετά να φορτώσουν τα ζώα με τα σέγια και να ξεκινήσουν για τον προορισμό τους.
Το καραβάνι το οδηγούσε μια νιόπαντρη γυναίκα ντυμένη την παραδοσιακή φορεσιά της, καλοχτενισμένη, με την ρόκα στον κόρφο της τραβώντας πάντα άλογο καλό (ποτέ μουλάρι ή γαϊδούρι), ακολουθούσαν στη σειρά άλλες νέες γυναίκες, έπειτα οι μεστωμένες, οι μεγάλες και το καραβάνι έκλεινε με τα μουλάρια και τα γαϊδουράκια που ήταν φορτωμένα με τα καρδάρια, καζάνια και πανωγόμι τις κότες.
Με την έλευση στο προκαθορισμένο σημείο, η πρώτη δουλειά ήταν να ξεφορτωθούν τα ζώα και να στηθούν οι τέντες, να ανάψουν φωτιά για το βραδινό φαγητό και να αναμένουν τα κοπάδια για το άρμεγμα, αφού βέβαια στήνονταν η στρούγκα. Δουλειά συνεχής και επίπονη για όλους, μικρούς και μεγάλους, παππούδες και γιαγιάδες. Και την άλλη μέρα πάλι τα ίδια. Σχόλη και διασκέδαση μόνο μέσα από την εργασία, εκεί η χαρά και δυστυχώς, κάποτε και η λύπη.
Και μια που είπα για λύπη, το 1945 ερχόμενοι προς τα χειμαδιά, στον κάμπο της Ελασσόνας, δύο αδέρφια (Αρκούδας το επώνυμο) βρήκαν μια χειροβομβίδα που έμοιαζε με παγούρι και το αποτέλεσμα, σκοτώθηκαν και τα δύο (αιωνία η μνήμη τους).
Τι τα θέλετε, σκληρή ζωή, αλλά εγώ νοσταλγία νοιώθω.
Θα μου πείτε ίσως μαζοχιστή ή κάτι παρόμοιο, η ζωή μου ωστόσο στο ξεκίνημά μου αυτή ήταν, σκληρή αλλά ωραία. Υπάρχει και στη σκληρότητα ομορφιά και μάλιστα νοσταλγική...
Τώρα με πολλή συντομία να δούμε και τις διανυκτερεύσεις που κάναμε μέχρι το Βέρμιο.

Πρώτο βράδυ Κουτσόχερο
Δεύτερο Δαμάσι
Τρίτο Μελούνα
Τέταρτο Αρατοσίβια (νοτίως Ελασσόνας)
Πέμπτο Πλακόπετρες (βορείως Ελασσόνας)
΄Εκτο Λειβαδάκια
΄Εβδομο Παλάτι Βασιλιά (κοντά στο Σαραντάπορο).
΄Ογδο, Λαβανίτσα
΄Ένατο Σέρβια
Δέκατο μετά τη γέφυρα Αλιάκμονα
Και εκείθεν μέχρι Τσεκούρια Βερμίου άλλα 5-6.
Σύνολο δέκα έξι μέρες στη στράτα.
Και δεν τελειώνει εδώ το οδοιπορικό.
Με την άφιξη στα Τσεκούρια Βερμίου έπρεπε να γίνουν τα καλύβια, δουλειά που απαιτούσε κόπο πολύ και χρήμα, διότι έπρεπε να προμηθευθούν την καλαμιά της σίκαλης (Βρίζα) ή, αν κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο, κλάρες οξιάς για να σκεπάσουν τα καλύβια. Τα υλικά, λούρες εύκαμπτες, βρίζα για το σκέπασμα και τα δεσίματα (λεπτές βέργες λυγαριάς ή οξιάς που συστρέφονταν ώστε να αποκτήσουν ευλυγισία για να δένουν το σκελετό του καλυβιού), ήταν δουλειά των ανδρών.
Το στήσιμο, σκέπασμα κλπ του καλυβιού το αναλάμβαναν οι γυναίκες.
Ναι, οι γυναίκες.
Εσωτερικά και εντελώς στο κέντρο γινότανε η βάτρα για τη φωτιά.
Το δάπεδο και τα πλαγινά, λίγο πάνω από το έδαφος του καλυβιού παλαμίζονταν με κοκκινόχωμα και στρώνονταν με τραγομαλλίσια τσιόλια (είδος κουβέρτας) που εξασφάλιζαν ζεστασιά και καθαριότητα (τινάζονταν εύκολα).
Και κάπου εδώ τελείωναν τα « βάσανα» και άρχιζε η ξενοιασιά του καλοκαιριού..
Καλό Καλοκαίρι φίλες και φίλοι μου...

Κωνσταντίνος Γαλλής

Η συναυλία της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Παλαμά «Αφιέρωμα στο Σταύρο Κουγιουμτζή»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Παλαμά με τίτλο «Αφιέρωμα στο Σταύρο Κουγιουμτζή», που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Παλαμά το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017.
Η πρόεδρος της χορωδίας  Όλγα Ντίκα και ο μαέστρος Αχιλλέας Μπίμπιλας καλωσόρισαν θερμά τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση. Ο μαέστρος τόνισε την πολύτιμη προσφορά του Κουγιουμτζή στον πολιτισμό. Εν συνεχεία, η πρόεδρος τόνισε την τέρψη, τη συγκίνηση και τα συναισθήματα που μας προσφέρει η μουσική μέσα από τον ήχο και τους στίχους: « Η μουσική μιλάει στην ψυχή μας».


Ολοκλήρωσε το λόγο της παρουσιάζοντας τα μέλη της ορχήστρας: Μαντοπούλου Μπίμπιλα Χριστίνα (ακορντεόν), Μπίμπιλα Ειρήνη (αρμόνιο),Μπίμπιλας Νάσος (μπουζούκι), Παλούκης Βασίλειος (μπουζούκι), Κουτσερίμπας Γεώργιος (ηλεκτρικό μπάσο), Κυρίκος Δημήτριος (κιθάρα), Τσέλιος Δημήτριος (ντραμς).


Ακολούθησε μία εισαγωγή στην εκδήλωση από την Παναγιώτα Δημουλά (μέλος της Μικτής Χορωδίας), η οποία αφού παρουσίασε κάποια βιογραφικά στοιχεία για το συνθέτη, έκλεισε το λόγο της, τονίζοντας τα συναισθήματα και το βαθύ προβληματισμό που προβάλλει ο «μελαγχολικός μελωδός Κουγιουμτζής» όχι μόνο μέσα από τα τραγούδια του αλλά και από το συγγραφικό του ταλέντο. Στο πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Ανοιχτά παράθυρα με κλειστά παντζούρια» γράφει τα εξής: «Σαν πολίτης που είμαι, εδώ και χρόνια τώρα νιώθω μία ανησυχία γι’ αυτά που έρχονται και γι’ αυτά που θα ‘ ρθουν. Χρόνια ποντάρουμε σε μία κούφια αισιοδοξία και σε χάρτινα οράματα. 
Βαδίζουμε σε μία τυφλή λεωφόρο. Χωρίς σημάνσεις, χωρίς πινακίδες. Στην προσπάθειά μας για μία καλύτερη ζωή, ξεχάσαμε τί είναι ζωή».
Στη συνέχεια,  ξεκίνησε η συναυλία της μικτής χορωδίας,  συνοδεία προβολής βίντεο - αρχείων για το Σταύρο Κουγιουμτζή με την επιμέλεια του μαέστρου Αχιλλέα Μπίμπιλα.
Την προβολή πραγματοποίησε με μεγάλη προθυμία,  η μικρή μαθήτρια Έλενα Μαυριά.


Προβλήθηκαν συνεντεύξεις από τον ίδιο το συνθέτη, ενώ ακούστηκαν από τη χορωδία τα τραγούδια: Το σακάκι μου κι αν στάζει, Στα χρόνια της υπομονής, Ήταν πέντε, ήταν έξι, Στα ψηλά τα παραθύρια, Να ‘ τανε το είκοσι ένα, Όλα καλά, Ένας κόμπος η χαρά μου, Μάτια μου, Κάπου νυχτώνει, που ‘ ναι τα χρόνια.
Το κοινό χαμογελαστό και κεφάτο σιγοτραγουδούσε τα γνωστά τραγούδια του Κουγιουμτζή.
Το κέφι «άναψε» όταν ο μαέστρος ενθάρρυνε το κοινό, να τραγουδήσει. Η αλληλεπίδραση της χορωδίας και της ορχήστρας με το κοινό της, ήταν εκπληκτική. Φωτεινά βλέμματα, χαμόγελα, συγχαρητήρια και ευχαριστίες εισέπραξαν από τους παρευρισκόμενους, οι μετέχοντες στο αφιέρωμα.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την εκδήλωση από την πόλη του Παλαμά και από την ευρύτερη περιοχή. Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων, παρευρέθησαν και μέλη των τοπικών αρχών, όπως ο Δήμαρχος Παλαμά, κ. Γεώργιος Σακελλαρίου, οι αντιδήμαρχοι Παλαμά κα. Φωτεινή Καραΐσκου και  κα. Ιφιγένεια Πετροπούλου, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΑΠ κ. Βάιος Μπακαβέλος, η πρόεδρος ΔΗΚΕΠΑ κα. Ουρανία Φούντα και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ιάσων Τσιρώνης.


Η μικτή χορωδία Παλαμά ευχαρίστησε όλους όσους παρευρέθησαν στην εκδήλωση και όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίησή της.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το ίδιο βράδυ της εκδήλωσης μας πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Θεσσαλονίκης συναυλία ως «βραδιά τιμής στον Σταύρο Κουγιουμτζή» με συμμετέχοντες το Γιώργο Νταλάρα, τη Μαρία Κουγιουμτζή, τη Λιζέτα Καλημέρη και τον Ανδρέα Καρακότα από το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.


Ο Σύλλογος Γυναικών Ιτέας βγήκε για απογευματινό καφέ στον "Λόφο"

Χθες Κυριακή 25 Ιουνίου και ώρα 7:00 μμ ο Σύλλογος Γυναικών Ιτέας διοργάνωσε απογευματινή έξοδο για καφέ στο καφέ "Λόφος" με μια ευχάριστη συζήτηση για όλα τα θέματα και για ένα ευχάριστο Κυριακάτικο απόγευμα.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

















Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Οι μαθητές Γυμνασίου & Λυκείου Ιτέας θα παρουσιάσουν το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα "LES OLYMPIADES"

Οι μαθητές Γυμνασίου & Λυκείου Ιτέας την ερχόμενη Τρίτη 27 Ιουνίου το βράδυ και ώρα 9:00 μμ στο cafe "Lofos" θα παρουσιάσουν το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα...
"LES OLYMPIADES"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Έκκληση Δήμου Παλαμά για αποστολή εκτιμητών από ΕΛ.Γ.Α.

Ο Δήμος Παλαμά αντιδρώντας στα προβλήματα που προκλήθηκαν από τις συνεχείς βροχοπτώσεις στις καλλιέργειες μηδικής και πεπονιών, έκανε άμεσα αναγγελία στον ΕΛ.Γ.Α. για εκτιμήσεις των ζημιών. Δυστυχώς όμως οι γεωπόνοι – εκτιμητές του υποκαταστήματος Λάρισας του ΕΛ.Γ.Α. είναι ελάχιστοι και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο μέγεθος των προβλημάτων μιας και αυτά καλύπτουν μεγάλο μέρος του νομού Καρδίτσας αλλά και των όμορων νομών.

Για το λόγο αυτό ο Δήμαρχος Παλαμά κος Γιώργος Σακελλαρίου έκανε έκκληση στον πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α. κο Κουρεμπέ και του επισημαίνει ότι πρέπει να επισπεύσει τις διαδικασίες εκτίμησης.
Αναλυτικά η επιστολή είναι η εξής:  
           
""Σας γνωρίζουμε ότι το τελευταίο διάστημα ο Δήμος μας έχει πληγεί από συνεχείς βροχοπτώσεις, οι οποίες έχουν προκαλέσει σημαντικές ζημιές στις καλλιέργειες μηδικής που ήταν κομμένες και στην διαδικασία ξήρανσης, αλλά και στις καλλιέργειες πεπονιών. Όσο αφορά στη μηδική οι παραγωγοί πρέπει να απομακρύνουν άμεσα την φυτική μάζα από τα χωράφια τους για να μπορέσουν να συνεχίσουν τις καλλιεργητικές φροντίδες που απαιτεί η συγκεκριμένη καλλιέργεια (ποτίσματα, ψεκασμοί κλπ.), αλλά πρέπει πρώτα να προηγηθεί η εκτίμηση της ζημιάς από τον Οργανισμό σας. Όσο αφορά στα πεπόνια και αυτά πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα γιατί όσο μένουν στα χωράφια γεμίζουν με μύκητες και τα υγιή και η ζημιά πολλαπλασιάζεται. Δυστυχώς όμως, κατόπιν της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαμε, το υποκατάστημα Λάρισας  αδυνατεί  να  παρέχει Γεωπόνους – Εκτιμητές διότι έχει ελάχιστο προσωπικό και πολλές ζημιές! Θα σας παρακαλούσαμε λοιπόν να επισπεύσετε τις διαδικασίες εκτίμησης και να ανταποκριθείτε άμεσα  στο κάλεσμά μας, στέλνοντας περισσότερο προσωπικό προκειμένου να ολοκληρωθεί το εκτιμητικό έργο αφενός και αφετέρου οι παραγωγοί να μην υποστούν περαιτέρω ζημιές στο ήδη εγκατεστημένο φυτικό τους κεφάλαιο.""  

Ο Δήμαρχος Παλαμά
Γιώργος Σακελλαρίου

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία...

Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία μαθητριών ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί με την κατάθεση του ποσού των 238,50 ευρώ που συγκέντρωσαν, ως μια μικρή ένδειξη αλληλεγγύης και βοήθειας, για τη μικρή Πηνελόπη από τα Φάρσαλα που στα 5.5 χρόνια διαγνώστηκε με οξεία μυελογενή λευχαιμία και νοσηλεύεται από τον Απρίλιο στο Ογκολογικό Τμήμα του ΑΧΕΠΑ.

Οι μικρές μαθήτριες Ζένια Λιάπη, Μαρία Τσίρα και Έλενα Μαυριά έφτιαξαν κοσμήματα τα οποία διέθεσαν έναντι μικρού αντιτίμου. Την προσπάθεια αυτή στήριξαν ο Δήμαρχος του Δήμου Παλαμά και οι υπεύθυνοι του Ομίλου «Καραγκούνηδες» που με την ευκαιρία της χθεσινής χορευτικής τους εκδήλωσης αφιέρωσαν τη βραδιά στη «μικρή αγωνίστρια» Πηνελόπη παροτρύνοντας τον κόσμο να αγοράσει και να στηρίξει αυτή την πρωτοβουλία.

Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει οικονομικά υπάρχει λογαριασμός στο όνομα των γονέων της (Τσουμάνης Ι.)
α)Στην Τράπεζα Πειραιώς και
β)Στην Εθνική Τράπεζα λογ. 782/002681-63.

Επίσης υπάρχει μεγάλη ανάγκη για αίμα, η μικρή έχει Α+.
Τηλ. Επικοινωνίας της μαμάς της: 6981067652 (Μαρία Μπαμπαλέτσου).
Υπάρχει Δημοσίευμα στην εφημερίδα της Λάρισας «Ελευθερία» για την έκκληση βοήθειας της μικρής Πηνελόπης...ΕΔΩ


Ο Σύλλογος Γυναικών Ιτέας διοργανώνει απογευματινό καφέ στον "Λόφο"

Την ερχόμενη Κυριακή 25 Ιουνίου και ώρα 7:00 μμ ο Σύλλογος Γυναικών Ιτέας διοργανώνει απογευματινή έξοδο για καφέ στο καφέ "Λόφος" για μια ευχάριστη συζήτηση για όλα τα θέματα και καλεί όλες τις γυναίκες και τα μέλη του Συλλόγου για ενα ευχάριστο Κυριακάτικο απόγευμα.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Στις Σοφάδες χόρεψε το παιδικό χορευτικό τμήμα του Ε.Μ.Σ.Ιτέας

Στις 4ήμερες εκδηλώσεις του Μορφωτικού συλλόγου Σοφάδων και στη συνάντηση παιδικών χορευτικών συμμετείχε το παιδικό χορευτικό τμήμα του Ε.Μ.Σ.Ιτέας το περασμένο Σάββατο.

Τα παιδιά ήταν προσκεκλημένα από τον εκεί σύλλογο και  παρουσίασαν τοπικούς χορούς υπό την επιμέλεια της χοροδιδασκάλου του συλλόγου κ. Σοφίας Τζέλλα.
Στην αίθουσα δεν έπεφτε στην κυριολεξία "καρφίτσα" και τα παιδιά το χάρηκαν αφού συνέχισαν κατεβαίνοντας από τη σκηνή να χορεύουν αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των θεατών.

Το Δ.Σ του Ε.Μ.Σ.Ιτέας συγχαίρει τα παιδιά και τη δασκάλα τους και ευχαριστεί θερμά τον Μορφωτικό σύλλογο Σοφάδων για την πρόσκληση και τη φιλοξενία.