Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Γενική Συνέλευση στον Α.Ο. Φύλλου!

Ώρα διοικητικών ζυμώσεων στον ΑΟ Φύλλου, με τους Μελανόλευκους να ορίζουν την ημερομηνία της Γενικής τους Συνέλευσης, η οποία θα έχει εκλογοαπολογιστικό χαρακτήρα και θα αποτελέσει την αφετηρία προγραμματισμού για τη νέα σεζόν.

Η ανακοίνωση:

"Το Δ.Σ. του Α.Ο. Φύλλου καλεί τα μέλη του, τους φιλάθλους αλλά και τους ποδοσφαιριστές της ομάδας στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου την 29-5-2018 ημέρα Τρίτη και ώρα 20:30 στο Κοινοτικό Κατάστημα Φύλλου".

Θέματα:

1) απολογισμός απερχόμενης αγωνιστικής περιόδου

2) ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου

3) προγραμματισμός για τη νέα σεζόν

Η παρουσία ΟΛΩΝ κρίνεται απαραίτητη

ΑΟ Φύλλου


πηγή: karditsasportiva.gr



Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Βρύση και πλατάνια πάνε μαζί στον Πέτρινο...

Βρύση και πλατάνια πάνε μαζί.
Είδες πλατάνια κάπου κοντά θα υπάρχει νερό.
Δεν γίνεται διαβάτης να ξεδιψάσει στη βρύση και μετά να μην αφεθεί στον βαθύ ίσκιο του γέρο – πλάτανου να ξαποστάσει, είναι αταίριαστο, δεν το θέλει ο Θεός...
Και το χωριό μου, ο Πέτρινος Καρδίτσας, τα έχει και τα δύο.
Έχει βρύση ξεχωριστή και πλατάνια σημαδιακά.
Βρίσκονται πάνω-πάνω στην πλατεία στο χωριό, δεσπόζουν κατά ένα τρόπο και οριοθετούν την ύπαρξή του.
Βέβαια είναι και το άλλο που επιτάσσει μια παλιά δοξασία, χωριό "χωρίς πλατάνι προκοπή δεν κάνει".
Αν είναι αλήθεια ή πλάνη δεν γνωρίζω.
Πάντως δύσκολα να βρεις χωριό χωρίς τον πλάτανό του και αυτό είναι το λιγότερο, το σημαντικό είναι ότι ο πλάτανος του χωριού είναι σημείο αναφοράς για τους κατοίκους.
Πόσα και πόσα δεν έχουν δει τα μάτια του και ακούσει τα αυτιά του, μεταφορικά βέβαια, γιατί ο πλάτανος μένει πάντα αδιάφορος για ό,τι έγινε ή θα γίνει.
Στον ίσκιο του πόσοι δεν χάρηκαν, πόσοι δεν πόνεσαν και ακόμη έχασαν τη ζωή τους από τους Τούρκους. Εκεί κρεμούσαν όσους σήκωναν κεφάλι για συνετισμό των Γραικών οι Τούρκοι, αγνοώντας ότι αυτή η δημόσια διαπόμπευση χαλύβδωνε το φρόνημα και ατσάλωνε την ψυχή.
Ήταν σκληροί οι Τούρκοι με το Γένος μας.
Η Τουρκική αυτοκρατορία δεν έφερε πολιτισμό, καταστροφή και όλεθρο έφερε, τίποτα παντελώς τίποτα καλό δεν άφησε όταν ανατράπηκε, εκτός από αίμα και δάκρυα. Και κατά πως λέγει και ο εθνικός μας ποιητής, Διονύσιος Σολωμός:
"Όλα τα΄σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά"... 


Η βρύση, λοιπόν, ξεδιψάει το χωριό και το πλατάνι ή καλλίτερα τα πλατάνια ξεκουράζουν μικρούς και μεγάλους στον ίσκιο τους.
Εκεί τα πανηγύρια, εκεί οι γάμοι εκεί οι χοροί.
Τα πλατάνια του χωριού μου, Πέτρινου Καρδίτσας, κατά τον Δημήτρη Μιχαλό, φυτεύτηκαν από τον αείμνηστο Παππού του Γεώργιο Μιχαλό. Ωστόσο χωρίς να αμφισβητώ σε καμία περίπτωση την πληροφορία, κάτι μου λέει ότι οπωσδήποτε κάποια πλατάνια θα υπήρχαν και πριν.
Βλέπετε οι σπόροι του πλατανιού είναι ελαφροί και θα΄λεγα άπειροι. Η φύση προνόησε να αιωρούνται στην ατμόσφαιρα και εκεί που θα πέσουν, αν τύχει και υπάρχει χώμα και υγρασία, θα βλαστήσουν και θα πολλαπλασιάσουν το είδος τους. Τα πάντα εν σοφία Εποίησε, τίποτα στην τύχη, όλα με μέτρο και εκεί που ομορφαίνουν το περιβάλλον, κάτι που πρέπει να προσέχουμε ως κόρη οφθαλμού..
Αλλά, αλίμονο, τόσο τη βρύση όσο και τα πλατάνια τα ξεχάσαμε, ίσως και να τα θεωρούμε περιττό βάρος και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα.
Η βρύση ξεχασμένη σαν γέρικο άλογο που εγκαταλείπεται σε κάποια ερημιά να τελευτήσει, τα δε πλατάνια αργοπεθαίνουν από έλλειψη νερού. Γιατί μωρέ, γιατί αυτή η συμπεριφορά.
Αυτή η βρύση δεν μας ξεδιψούσε και εμάς και τα ζωντανά μας αιώνες τώρα, αλλά και συνεχίζει και σήμερα και κάτι μου λέγει ότι καθαρότερο και δροσερότερο νερό δεν θα βρούμε, ούτε και από το φράγμα του Δομοκού. Τώρα μάλιστα που ο υπερκείμενος χώρος της βρύσης φυτεύτηκε με ακακίες, διασφαλίστηκε πλήρως και η ποιότητά του. Τα πλατάνια γιατί πάλι να τους στερήσουμε το λίγο νεράκι που χρειάζονται, ώστε να μην αργοπεθαίνουν και αυτά.
Τόσο δύσκολο είναι;;;
Και επειδή εμείς οι Πετρινιώτες είμαστε ανήμποροι ή επί το σωστότερο αδιάφοροι να κάνουμε το παραμικρό για τα δύο μνημεία αυτά της φύσης, σε αντίθεση με άλλους που έχουν ένα μόνο δέντρο και φρόντισαν να το αναδείξουν ως φυσικό μνημείο και βέβαια να το φροντίζουν αναλόγως, όπως π.χ. δύο γέρικα καραγάτσια στο Σχολάρι Θεσσαλονίκης που κηρύχτηκαν μνημεία της φύσης διότι φιλοξενούν κάποιες φωλιές, το γερο-πλάτανο στο ομώνυμο χωριό της βόρειας Χαλκιδικής, έναν πεύκο κοντά στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής κλπ κλπ,


Απευθύνω έκκληση προς τον κ. Δήμαρχο της περιοχής μας, τον κύριο Γιώργο Σακελλαρίου, οι ευαισθησίες του οποίου για το περιβάλλον είναι γνωστές και τον παρακαλώ θερμά, όπως βέβαια και όλοι οι Πετρινιώτες, να προσέξει το θέμα και να δώσει λύση.
Εξ άλλου δεν απαιτείται δα και καμιά μεγάλη δαπάνη.
Βέβαια είναι δύσκολο ως αδύνατο η έκκλησή μου αυτή να φτάσει μέχρι το Δήμαρχό μας, αλλά πάλι πού ξέρεις;...μπορεί να βρεθεί κάποιος και να την μεταφέρει.
Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο να κάνει κάποιος φίλος ένα αντίγραφο και, αν τον φέρει ο δρόμος από τον Παλαμά, να το αφήσει στο γραφείο του κ. Δημάρχου μας......

Κωνσταντίνος Γαλλής


Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Γεωργία Μπομπίτση Λιαχάνου: 38 χρόνια Φαρμακοποιός της Ιτέας

Φαρμακοποιός
Ο άνθρωπος, που εμπιστευόμαστε στις δύσκολες στιγμές αλλά και για την ευζωία μας, αφού το σύγχρονο φαρμακείο από χώρος κάλυψης φαρμακευτικής ανάγκης έχει εξελιχθεί και σε πολύτιμο «σύμμαχό» μας για τη διατήρηση και τη βελτίωση της υγείας μας, την ενίσχυση της ομορφιάς και γενικά την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μας.
Η Επιστήμη που έχει κύριο αντικείμενο έρευνας και μελέτης την παρασκευή και την τυποποίηση των φαρμάκων ονομάζεται Φαρμακευτική, και αποτελεί ιδιαίτερο κλάδο της Ιατρικής, ο δε πτυχιούχος της επιστήμης αυτής καλείται Φαρμακοποιός.

Η δική μας Φαρμακοποιός η κα Γεωργία Μπομπίτση Λιαχάνου με καταγωγή από τα Καλυβάκια Παλαμά, σπούδασε φαρμακευτική στο Bari της Ιταλίας, και μετέπειτα παντρεύτηκε στην Ιτέα όπου και άνοιξε το πρώτο της φαρμακείο, εδώ και 38 χρόνια.
Συγκεκριμένα το 1980 άνοιξε το πρώτο φαρμακείο της σε κατάστημα δίπλα στον φούρνο, στο εμπορικό κέντρο του χωριού μας, όπου εκεί ήταν και η πρώτη γειτονιά της, με πολύ μεγάλο "δέσιμο" με όλους, σαν μια μεγάλη οικογένεια όπως αναφέρει και η ίδια.



Στη συνέχεια το 2002 μεταφέρθηκε και μέχρι σήμερα στεγάζεται σε ιδιόκτητο χώρο, στην πλατεία, στο κέντρο της Ιτέας.


Χρόνια τώρα στο φαρμακείο η κα Γεωργία, δεν είναι απλά μια έντιμη επιχειρηματίας, αλλά είναι και επιστήμονας και ως επιστήμονας κάνει το χρέος της απέναντι στους συνανθρώπους που εξυπηρετεί και δεν είναι τυχαία η άριστη σχέση που έχει αναπτύξει μαζί τους και σίγουρα δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αποτελεί την πρωτοβάθμια περίθαλψη των κατοίκων της Ιτέας και των γύρω χωριών.
Το επάγγελμά της, είναι εξ ορισμού ένα λειτούργημα, που αναπτύσσει τις διαπροσωπικές σχέσεις, σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ φαρμακοποιού και ασθενή. Είναι ο άνθρωπος που μοιράζεται το πρόβλημα, συμμερίζεται τον πόνο του ασθενή και βοηθάει με τις οδηγίες της στην ανακούφιση ή την θεραπεία ακόμη των προβλημάτων υγείας.
Πρόσχαρη, εχέμυθη και αγαπητή σε όλους, εξυπηρετεί χρόνια τώρα τους κατοίκους του χωριού και της γύρω περιοχής γενικότερα. Οι επιστημονικές της παρεμβάσεις, η μεγάλη εμπειρία και η σωστή πρωτοβάθμια καθοδήγηση των ασθενών γλιτώνει καθημερινά πολυάριθμες επισκέψεις και εισαγωγές στα νοσοκομεία.
Γι’ αυτό δεν είναι τυχαίο που και οι κάτοικοι την αντιμετωπίζουν όλοι τόσα χρόνια με συμπάθεια και αγάπη, αναγνωρίζοντας την κοινωνική της συμβολή και προσφορά.



Ήρθε η ώρα λοιπόν να πούμε κι εμείς ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στην Φαρμακοποιό ΜΑΣ κα Γεωργία, για τον τρόπο που πάντα τόσα χρόνια φρόντιζε και φροντίζει να μας εξυπηρετεί όλους σε κάθε ώρα και στιγμή της μέρας, με χαμόγελο και πάντα με έναν καλό λόγο.
Ασφαλώς σε όλους μας δημιούργησε τις καλύτερες των εντυπώσεων και πάνω απ όλα εμπιστοσύνη φυσικά.
Την ευχαριστούμε θερμά για την συνεχή συμπαράσταση και βοήθειά της (για τις κατ΄οίκον επισκέψεις της όταν υπήρχε ανάγκη), και της ευχόμαστε ακόμη καλύτερη συνέχεια στο λειτούργημά της, αλλά και στην οικογενειακή της ευτυχία γενικότερα.

Ιτέα Καρδίτσας


Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Θύμησες από Καλοκαιριάτικα πρωινά...

Τα καλοκαίρια, ο πατέρας ξυπνούσε πολύ πρωί.
Ετοίμαζε τα εργαλεία για τη δουλειά του.
Δούλευε επιστάτης στα χωράφια του κυρ΄Θανάση Χασιώτη εκείνα τα χρόνια στο Χατζιόμπασι (Υπέρεια).
Καλός άνθρωπος και με ανθρωπιά, κι αυτός και η πρόσχαρη γυναίκα του η κυρία Μαχούλα, πάντα χαμογελαστή και φιλόξενη...όλη η οικογένεια θυμάμαι.
Από τη φασαρία, μερικές φορές, ξυπνούσα κι εγώ θέλοντας και μη, ήμουν δεν ήμουν 6-7.
Καθόμουν και παρατηρούσα το χάραμα της ημέρας.
Ακουμπούσα τον αγκώνα του χεριού μου στο γόνατο και με την παλάμη κρατούσα το σαγόνι.
Αυτή ήταν η αγαπημένη μου στάση κάθε φορά που χάζευα απορροφημένος την ομορφιά της ανατολής, και άφηνα το πρωινό αεράκι να χαϊδεύει τις αισθήσεις μου.
Τα πουλιά άρχιζαν τον αγώνα της επιβίωσης, και τα ζώα του σπιτιού νηστικά και διψασμένα από το πέρασμα της νύχτας σε κοίταζαν στα μάτια.
Ήθελαν να διώξεις την πείνα και τη δίψα τους...
Τα κοκόρια αυτή την ώρα λες κι έβαζαν συνηργιά, ποιο θα λαλήσει δυνατότερα και καλύτερα.
Ο αέρας αφράτος και δροσερός τύλιγε τα γυμνά μέλη του σώματος και άφηνε την απαλότητά του.
Κοντό παντελονάκι βλέπετε...και αμάνικο μπλουζάκι!
Κάποιες μυρωδιές απίθανες, ανακατωμένες με την καλοκαιρινή αύρα του κάμπου, κατέβαιναν με την ανάσα, ενώ τα πρωινά τριζόνια έδιναν κι έπαιρναν ασταμάτητα.
Πριν ακόμα να φανεί ο ήλιος έστελνε τα χρώματα της χαραυγής να συμπληρώσουν την ομορφιά του κόσμου, για να τα δείξουν στους ανθρώπους και να τους θυμίζουν πόσο όμορφο είναι να ζει κανείς.
Έστω και πεινασμένος!!!
Όλος ο κόσμος στο πόδι!
Όλα περίμεναν τον ήλιο.
Ο Θεός είναι πολύ «μάστορας» σκεφτόμουν περιμένοντας να βγει.
Κι όταν αυτός φαινόταν κατακόκκινος και μεγάλος σαν χάλκινο ταψί, άνοιγαν πιο πολύ και τα δικά μου μάτια.
Δεν ξέρω αν όλα αυτά τα έβλεπαν και τα χαίρονταν και οι γονείς μου, γιατί ήταν πολύ απασχολημένοι με τις δουλειές τους.
Η μάνα πριν φύγει για το μεροκάματο τακτοποιούσε τα ζωντανά νωρίς, και μετά ετοίμαζε το κολατσιό για τον πατέρα. Ένα καρβέλι ψωμί, δυο κρομμύδια, αλάτι δεμένο σε μια άκρη στο μεσάλι και μια φέτα τυρί. Νερό θα έπαιρνε στο τσίγκινο γκιούμι, - αυτό με το καπάκι για ποτήρι -, περνώντας από το αρτεσιανό που βρίσκονταν μπροστά στο Δημοτικό Σχολείο, απέναντι από το κοινοτικό γραφείο και ήταν στον δρόμο του.

Τα κάρα φορτωμένα με εργάτες που δούλευαν στο μεροκάματο περνούσαν τρίζοντας πατώντας πότε σε πέτρες και πότε σε λακκούβες και συμπλήρωναν το σκηνικό. Και οι άνθρωποι, με χαρακωμένα από δουλειά ηλιοκαμένα πρόσωπα και βαμβακερά ρούχα, πάντα χαμογελαστοί και πρόσχαροι καλημερίζονταν με χαμόγελα.
Το γάλα φούσκωνε στην φωτιά, χωρίς καθυστέρηση έτρωγα την τριψάνα που ετοίμαζε η γιαγιά και ξαμολιόμουν στη γειτονιά να βρω την υπόλοιπη παρέα για το παιχνίδι της μέρας.
Τότε παίζαμε πάρα πολύ...παιχνίδι ομαδικό...αυθόρμητο!
Ήμασταν βλέπεις όλοι σαν μια οικογένεια.
Όλη μέρα μαζί...μέχρι το σούρουπο...την ώρα του δείπνου!!!
Ώσπου οι νόστιμη μυρουδιά της ψημένης στη γάστρα πίτας ή μπατζίνας, μας έστελνε στα σπίτια...
Και το επόμενο πρωί...
Πάλι μαζί...

Παύλος

πηγή: http://pavlosamaras.blogspot.gr/

Στα Γιαννιτσά εμφανίστηκαν οι χορωδίες μας

Την Αραβυσσό Γιαννιτσών επισκέφθηκε η Μικτή χορωδία του Δήμου Παλαμά και του Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Ιτέας στα πλαίσια του Φεστιβάλ χορωδιών που διοργάνωσε ο τοπικός σύλλογος.

Έξι υπέροχες χορωδίες από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας γέμισαν μουσική και ήχους τις πηγές Αραβυσσού.

Τα μέλη έφτασαν νωρίς το μεσημέρι και επισκέφθηκαν το Λαογραφικό μουσείο Γιαννιτσών καθώς επίσης και το πολεμικό μουσείο της πόλης όπου και ξεναγήθηκαν από τον υπεύθυνο Υπολοχαγό. Ενημερώθηκαν για την συμμετοχή των κατοίκων και την προσφορά τους στο Μακεδονικό αγώνα και στη μάχη του βάλτου των Γιαννιτσών όπου αποτέλεσε το ορμητήριο του Μακεδονικού αγώνα σε όλες τις περιόδους των βαλκανικών πολέμων..
Ένα υπέροχο ταξιδάκι γεμάτο μουσική και πολύ καλή διάθεση απ όλους.

Το Δ.Σ του Ε.Μ.Σ.Ιτέας συγχαίρει τη χορωδία, την ορχήστρα και τον Μαέστρο κ. Αχιλλέα Μπίμπιλα για την εξαιρετική εμφάνιση που πραγματοποίησαν κι αυτή τη φορά αποδεικνύοντας το σοβαρό έργο που γίνεται στις χορωδίες μας.

Ευχαριστούμε επίσης και τον σύλλογο της Αραβυσσού για την φιλοξενία.






Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Εκδρομή στη φύση:::Η Σχολή Εικαστικών Τεχνών Δήμου Παλαμά και το Τμήμα ζωγραφικής του Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Ιτέας

Η Σχολή Εικαστικών Τεχνών Δήμου Παλαμά και το Τμήμα ζωγραφικής του Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Ιτέας, πραγματοποίησε και φέτος την καθιερωμένη εκδρομή στην φύση!! Προορισμός η τοξοτή γέφυρα, στην Πύλη Τρικάλων.

Θέμα "η γέφυρα" όλα τα παιδιά ζωγράφισαν με πολύ κέφι το θέμα τους και τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο!!!

Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε την εκκλησία της Πόρτα Παναγιάς, όπου έγινε ξενάγηση για την ιστορία της!!!!










Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Για 4η συνεχή χρονιά η εκδήλωση στο Αγροτικό Λαογραφικό Μουσείο Ιτέας

Με επιτυχία έγινε η γιορτή αφιερωμένη στην Διεθνή Ημέρα Μουσείων που έγινε χθες Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 το απόγευμα στο Αγροτικό Λαογραφικό Μουσείο Ιτέας.

O Δήμος Παλαμά, όπως έχει καθιερώσει πλέον για τέταρτη συνεχή χρονιά, έτσι και φέτος διοργάνωσε την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον πανέμορφο αύλειο χώρο του Μουσείου.
Η διοργάνωση της εκδήλωσης έγινε και με την βοήθεια του Συλλόγου Φίλων Αγροτικού Λαογραφικού Μουσείου Ιτέας.

Στις 9:00μμ την εκδήλωση "άνοιξε" προλογίζοντας ο Δήμαρχος Παλαμά Γιώργος Σακελλαρίου, όπου αναφέρθηκε στα μελλοντικά σχέδια του Δήμου όσον αφορά το Μουσείο και ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.
Αμέσως μετά τον λόγο πήραν οι επίσημοι καλεσμένοι:
Ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Τσιάκος, η υποψήφια Βουλευτής Ασημίνα Σκόνδρα, ο Δήμαρχος Μουζακίου Γεώργος Κωτσός, η Δικηγόρος και Μέλος Πολιτικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας και Δημοτική Σύμβουλος Δ. Μουζακίου Σοφία Τόλια, ο πρόεδρος Τ.Κ. Ιτέας Βαγγέλης Λύτρας, ο πρώην Δήμαρχος Φύλου Αντώνης Αναστασόπουλος και ο πρώην Νομάρχης Γεώργιος Διδάγγελος.
Τελευταίος μίλησε, αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και όλους τούς συντελεστές της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Αγροτικού Λαογραφικού Μουσείου Ιτέας Χρήστος Λύτρας.

Στη συνέχεια ο βραβευμένος συγγραφέας και αρχαιολόγος Βαγγέλης Ντελής αναφέρθηκε και παρουσίασε δείγματα παλαιολιθικής εποχής της Θεσσαλίας.

Η εκδήλωση έκλεισε πολύ νωρίς λόγω βροχής, με την κεντρική συναυλία έντεχνου – λαϊκού τραγουδιού με τούς μουσικούς:
Ρίτσα Πέτσα - τραγούδι
Αρη Φαλιάγκα - τραγούδι
Ναπολέων Μουλιάκο - μπουζούκι
Παύλο Σαμαρά - κιθάρα
Αγγελο Παλαπέλα - πιάνο
Κώστα Κοκκινόπουλο - κρουστά

Στην γιορτή παρευρέθηκαν επίσης:
Ο Αντιδήμαρχος Παλαμά Μάκης Κοντοβάϊος, η δημοτική σύμβουλος Φωτεινή Καραϊσκου και Αντώνης Λωρίδας η πρόεδρος ΔΗΚΕΠΑ Ράνια Φούντα, ο πρόεδρος ΔΕΥΑΠ Αναστάσιος Γκαζούνης, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιτέας Αχιλλέας Μπαλαντίνας, η πρόεδρος Συλλόγου Γυναικών Ιτέας Τζένη Μακρή και εκπρόσωποι Συλλόγων.

Ευχαριστούμε τους ηχολήπτες Δημήτρη και Γιάννη Χατζή για τον υπέροχο ήχο
Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης στον Χρήστο Χριστοδούλου για την μεγάλη αμέριστη βοήθειά του.

> >























Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων, στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων (International Museum Day).
Το μήνυμα της επετείου είναι να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών με σκοπό την ενίσχυση της μόρφωσης, την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των λαών.

O Δήμος Παλαμά, και ο Σύλλογος Φίλων Αγροτικού Λαογραφικού Μουσείου Ιτέας, την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 διοργανώνουν εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον πανέμορφο αύλειο χώρο του Αγροτικού-Λαογραφικού Μουσείου Ιτέας και σας καλούν να γιορτάσουμε μαζί τη διεθνή ημέρα.
Συγκεκριμένα το Μουσείο θα είναι ανοικτό, για επισκέψεις σε σχολεία, συλλόγους ή ομάδες ατόμων από το πρωί της Παρασκευής 18 Μαΐου μέχρι αργά το βράδυ.

Στις 20.30" στον χώρο του Μουσείου θα ανοίξει η γιορτή με σύντομους χαιρετισμούς του Δημάρχου Παλαμά, και μέλος του Συλλόγου Φίλων Αγροτικού Λαογραφικού Μουσείου Ιτέας, καθώς και σε απ΄ευθείας σύνδεση φίλων Μουσείου εντός και εκτός Ελλάδας.
Στη συνέχεια θα γίνει μία σύντομη παρουσίαση με ομιλητή τον βραβευμένο συγγραφέα - αρχαιολόγο Βαγγέλη Ντελή.
Τέλος η εκδήλωση θα κλείσει με την κεντρική ζωντανή συναυλία έντεχνου - λαϊκού τραγουδιού Ελλήνων συνθετών.
Μουσικοί: Αρης Φαλιάγκας (τραγούδι), Ρίτσα Πέτσα (τραγούδι), Ναπολέων Μουλιάκος (μπουζούκι), Παύλος Σαμαράς (κιθάρα), Άγγελος Παλαπέλας (Πιάνο) και Κώστας Κοκκινόπουλος (κρουστά).

Ευχή όλων να μας τιμήσετε με την παρουσία σας!!!

Με τιμή