Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Δημοτικό Συμβούλιο Παλαμά: Μέτρα στήριξης των πληγέντων αγροτών

Το Δημοτικό Συμβούλιο Παλαμά, στην τελευταία συνεδρίαση του, προχώρησε σε απόφαση λήψης μέτρων ως ένδειξη έμπρακτης συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τους δοκιμαζόμενους αγρότες που επλήγησαν από τις καταστροφικές θεομηνίες Daniel και Elias.

Συγκεκριμένα αποφάσισε ομόφωνα την κατάργηση για το 2023 των τελών άρδευσης και την κατάργηση για το ίδιο έτος των εσόδων από την χρήση των παρόχθιων αντλιοστασίων.


Στην εισήγησή του ο αντιδήμαρχος κ. Χρ. Βαϊόπουλος τόνισε πως:
«Ο Δήμος Παλαμά έχει υποστεί βιβλικές καταστροφές εξαιτίας των τελευταίων θεομηνιών Daniel και Elias, φθίνει τόσο σε οικονομικούς όσο και σε δημογραφικούς δείκτες, έχει ανάγκη στήριξης και γενναίων φορολογικών και όχι μόνο κινήτρων. Η προστασία και η ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής αποτελεί το πρώτο βήμα προς το σκοπό αυτό. Οι αγρότες καταστράφηκαν, χιλιάδες στρέμματα αγροτικών καλλιεργειών χάθηκαν μέσα σε τεράστιους όγκους νερών, γεωργικός εξοπλισμός χάθηκε. Επίσης με τις μεγάλες αυξήσεις της ενέργειας, των λιπασμάτων και των αγροτικών εφοδίων, τίθεται πλέον ζήτημα επιβίωσης των αγροτών. Κατόπιν των ανωτέρω, σε ένδειξη έμπρακτης συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τους δοκιμαζόμενους αγρότες μας που επλήγησαν βάναυσα από τις καταστροφικές θεομηνίες Daniel και Elias και κατόπιν δέσμευσης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών στο αίτημά μας για έκτακτη επιχορήγηση για την κάλυψη ανταποδοτικών δαπανών εισηγούμαι την έγκριση των μέτρων για τη στήριξη και ανακούφιση τους».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής