Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

2ο τετραήμερο σεμινάριο Μελισσοκομίας στην Ιτέα

Απόψε σταμάτησε ο χρόνος στην Ιτέα...
Σταμάτησε και η πανσέληνος της "Χιονισμένης Σελήνης" και χύμηξε απλόχερα πάνω απ΄το Αγροτικό Λαογραφικό Μουσείο μετατρέποντας τον αύλειο χώρο του σε μια υπέροχη βραδιά.

Η εκδήλωση - σεμινάριο της 4ης και τελευταίας βραδιάς σήμερα  Πέμπτης 21 Φεβρουαρίου 2019, αφιερωμένη στη Μέλισσα και στο μοναδικό φυσικό αγαθό της...το μέλι, πραγματοποιήθηκε μέσα στον χώρο του Μουσείου ανάμεσα στα εκθέματα και την ιστορία που έχει το καθένα.

Φιλοξενούμενοι απ΄όλη τη Θεσσαλία είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα πλήρες μελισσοκομικό πανόραμα χειρισμών, εφαρμογών θεραπειών, αντιμετώπισης δύσκολων καταστάσεων και κατάλληλων επιλογών για τα αγαπημένα μας έντομα που γοήτευσαν τόσο τους μελισσοκόμους αλλά και όσους δεν είναι, με το μέλι και τα άλλα υπέροχα δώρα τους. Αναλυτικό μελισσοκομικό καλεντάρι τεσσάρων εποχών φιλτραρισμένο μέσα από την λυρική ματιά του Αλέξανδρου Γκουσιάρη.

Ο Αλέξανδρος, κεντρικός εισηγητής, για ακόμα μια φορά μας ταξίδεψε στις "Τέσσερις Μελισσοκομικές εποχές μέσα σε τέσσερις ημέρες" με τον μοναδικό τρόπο που μόνο εκείνος ξέρει να μας ταξιδεύει.

Την βραδιά προλόγισαν ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιτέας Αχιλλέας Μπαλαντίνας και ο πρόεδρος Φίλων Μουσείου Ιτέας Χρήστος Λύτρας καλωσορίζοντας τους φιλοξενούμενους στον χώρο του Μουσείου, μαζί με ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους για όλες τις μέρες του σεμιναρίου.
Οι πρώτες τρεις ημέρες της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα πολλαπλών του Δημαρχείου Ιτέας την Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη 18, 19, 20, Φεβρουαρίου το απόγευμα.

Ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Ιτέας και ο Σύλλογος Μελισσοκόμων Καρδίτσας ήταν οι συνδιοργανωτές της τετραήμερης εκδήλωσης που γίνεται για 2η φορά στην Ιτέα, και στην αποψινή και τελευταία βραδιά συμμετείχε και ο Σύλλογος Φίλων Αγροτικού Λαογραφικού Μουσείου Ιτέας.

Οι αίθουσες κατάμεστες και τις τέσσερις ημέρες με αποκορύφωμα την αποψινή όπου η φιλοξενία από τους δυο συλλόγους του χωριού χτύπησε κόκκινο με διάφορα εδέσματα που ήταν φτιαγμένα με κύριο συστατικό το μέλι. Επίσης ρακόμελο, και φαγητό για τους φιλοξενούμενους που ήρθαν απ όλο σχεδόν τον νομό Καρδίτσας και τη Θεσσαλία γενικότερα για να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Την εκδήλωση τίμησαν (εκτός από τους προαναφερθέντες) επίσης:
Ο Δήμαρχος Παλαμά Γιώργος Σακελλαρίου, ο Αντιδήμαρχος Θωμάς Κοντοβάϊος, ο πρόεδρος ΔΕΥΑΠ Παλαμά και υπάλληλοι της διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας.


































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής