Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Έξι Γάλλους καθηγητές φιλοξένησε ο Μικρασιατικός Σύλλογος Βουναίνων

Στα πλαίσια του Erasmus που υλοποιείται με πρωτοβουλία του 3 Γυμνάσιου Λάρισας, βρέθηκαν στα Βούναινα στην αίθουσα του Συλλόγου έξι Γάλλοι καθηγητές και καθηγήτριες οι Catherine Perrin, Elisabeth Brie, Catherine Geiger, Laurence Daubié-Challant, Kate Monet και Jean-Pierre Grosboillot. συνοδευόμενοι από τη διευθύντρια του σχολείου Ιωάννα Θεοδωροπούλου, και τις καθηγήτριες κα Σοφία Σκουμή, κα Ειρήνη Ραπτοπούλου και κα Κατερίνα Πουλαράκη.
Το project ονομάζεται «Το ταξίδι σε όλες του τις διαστάσεις».
Στόχος του προγράμματος είναι, εξετάζοντας τις διαφορετικές πλευρές ενός ταξιδιού, να μπορέσουμε να γίνουμε πιο ανεκτικοί σε όποιον είναι διαφορετικός από εμάς και να εστιάσουμε στα θετικά που έχει να προσφέρει η συνάντηση ανθρώπων διαφορετικής καταγωγής, φυλής, θρησκείας, γλώσσας ή κουλτούρας, ανεξάρτητα από τους λόγους που οδηγούν στη συνάντηση αυτή.
Η υπεύθυνη του μουσείου κα Μαρία Π. Χαρακοπούλου ξενάγησε τους καθηγητές στο μουσείου μας, οι οποίοι έδειξαν ενθουσιασμένοι από τα εκθέματα του, τα οποία δε, τους φάνηκαν οικεία καθότι ζουν και εργάζονται σε επαρχιακή περιοχή της Γαλλίας (συγκεκριμένα στο σχολείο Val de Rosemont του Giromagny). Στη συνεχεία ο αντιπρόεδρος του συλλόγου δόκτωρ Ηλίας Παλαιοχορλίδης έδειξε στην ομήγυρη ένα βίντεο από τις επισκέψεις του Συλλόγου μας στην Καππαδοκία και συγκεκριμένα από την επίσκεψη στο χωριό Σουλούτσοβα από το οποίο έλκουν την καταγωγή τους οι Βουναινιώτες. Οι καθηγητές τίμησαν τα Καππαδοκικά εδέσματα που είχαν εν το μεταξύ ετοιμάσει οι κυρίες του συλλόγου μας. Ο ενθουσιασμός τους κορυφώθηκε όταν η υπεύθυνη του χορευτικού κα Αγλαΐα Αγγλοπούλου ανέλαβε να δείξει στους Γάλλους τρεις από τους χορούς της Καππαδοκίας.
Με το "ΜΠΙΕΝ ΒΕΝΙΟΥ Α ΝΟΤΡ ΒΙΛΑΖ" ο πρόεδρος του συλλόγου κος Ηλίας Αθαναηλίδης καλωσόρισε σε άπταιστα γαλλικά (ας όψεται το σκονάκι-sms της κας Katerina Poularaki) τους εκπαιδευτικούς και τέλος τους ευχαρίστησε για την τιμητική τους επίσκεψη στον σύλλογο.
Από την πλευρά τους οι εκπαιδευτικοί ανανέωσαν το ραντεβού για τον Απρίλιο του 2019, καθώς η εν λόγω ομάδα αποτελεί τον προπομπό ενός μεγαλυτέρου project το οποίο θα υλοποιηθεί τον ερχόμενο χρόνο με την άφιξη στη χώρα μας 50 περίπου μαθητών συνοδευόμενων από τις οικογένειες τους
Ευχαριστούμε από καρδιάς τον φωτογράφο Βασίλη Αγγλόπουλο για τις όμορφες φωτογραφίες !!!













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής