Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Oι άνθρωποι αγαπούν να ξεχνάνε...

Ναι, οι άνθρωποι ξεχνάμε εύκολα... 
Ξεχνάμε τα καλά που έκαναν κάποιοι άλλοι για μας και θυμόμαστε περισσότερο τα άσχημα που μας συνέβησαν. Οι άνθρωποι έχουμε την τάση να ξεχνάμε όσους μας αγάπησαν, όσους μας βοήθησαν σε μία δύσκολη στιγμή κι όσους στάθηκαν δίπλα μας. Ίσως γιατί πιστεύουμε ότι ήταν υποχρεωμένοι να το κάνουν, ίσως γιατί είμαστε απ’ τη φύση μας κλαψιάρηδες κι αχάριστοι ή ίσως κι επειδή θεωρούμε κάποιους ανθρώπους δεδομένους. 
Γιατί οι άνθρωποι ξεχνάμε πολύ εύκολα το καλό που δεχθήκαμε, όμως ποτέ δεν ξεχνάμε τα κακά αισθήματα που μπορεί να μας δημιούργησαν οι ίδιοι πιο πάνω άνθρωποι.
Είναι όντως δύσκολο να εκπαιδεύσει κανείς το μυαλό του να βλέπει το καλό στους ανθρώπους και να δέχεται και το κακό που υπάρχει μέσα τους.
Ναι, κάποιοι θα μας πληγώσουν, θα μας εγκαταλείψουν θα μας προδώσουν ακόμη κι αν πιο πριν ήταν ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μας. Και θα το κάνουν γιατί κι αυτοί είναι άνθρωποι γεμάτοι λάθη και πάθη.
Επιλογή μας είναι αν θα προχωρήσουμε χωρίς αυτούς ή αν θα τους δώσουμε ακόμη μια ευκαιρία. 
Ποτέ, όμως, δεν πρέπει να ισοπεδώνουμε τις σχέσεις μας με τους ανθρώπους που αγαπήσαμε. 
Για να τους αγαπήσουμε εξαρχής υπήρχε κάποιος λόγος. 
Κι αν τους αγαπήσαμε για τους λάθους λόγους, τότε δικό μας το πρόβλημα.
Κάθε πράξη αγάπης και καλοσύνης προς το πρόσωπό δείχνει ότι ποτέ δεν ξέχασες το χρόνο, τις όμορφες στιγμές, τη βοήθεια και τη στήριξη που σου πρόσφεραν.
Σε κάποιους νικάει το κακό, κάνοντας τελικά κακό και στους άλλους. 
Χάνουν την ισορροπία του καλού-κακού που υπάρχει μέσα τους και στο τέλος χάνονται κι οι ίδιοι. 
Είναι διαρκώς θυμωμένοι, θλιμμένοι, γεμάτοι αισθήματα ζήλιας και μίσους προς τον κόσμο και θέλουν να πληγώνουν τους άλλους για να νιώσουν οι ίδιοι καλύτερα με τον εαυτό τους, έστω και για λίγο. 
Είναι αυτοί που ξέχασαν ή δεν εκτίμησαν το καλό που δέχθηκαν απ’ τους λίγους αυτούς ανθρώπους στη ζωή τους κι αυτοί που δεν κατάφεραν να συγχωρήσουν όσους τους πλήγωσαν. Είναι επιρρεπείς στη μιζέρια, στα παράπονα, στην κλάψα και δεν έχουν τη δύναμη ν’ αγαπήσουν τον εαυτό τους και το καλό όταν τελικά το βρουν...

Ντίνα Μακρή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής