Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

Τηλεδιάσκεψη για τη νέα διαδικασία αποζημιώσεων των αγροτικών επιχειρήσεων- κατά κύριο επάγγελμα αγροτών

Τηλεδιάσκεψη με τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής κ. Τριαντόπουλο Χρήστο και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζο Ανδρέα για τη νέα διαδικασία αποζημιώσεων των αγροτικών επιχειρήσεων- κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, είχε  ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Καραγιάννης.

Στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκε η πορεία των αιτήσεων και λεπτομέρειες της διαδικασίας.

 Αποφασίστηκε να μη δοθεί παράταση στην ημερομηνία των αιτήσεων ( λήγουν στις 16 Νοεμβρίου)  καθότι το χρονικό περιθώριο των 15 ημερών που δόθηκε θεωρείται επαρκές  αλλά και για να αποφευχθούν καθυστερήσεις στη  μετέπειτα διαδικασία . 

Ο κ. Ν. Καραγιάννης επισήμανε ότι οι υπηρεσίες της Π.Ε Καρδίτσας θα ανταποκριθούν στις δικές τους υποχρεώσεις  έγκαιρα. Υπενθυμίζεται ότι μόλις τελειώσουν οι αιτήσεις των αγροτών στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ , ο ΕΛΓΑ και οι Δήμοι θα πρέπει να αποστείλουν στην Περιφέρεια τα σχετικά αρχεία ,για να ενοποιηθούν και να επεξεργαστούν από την ομάδα εργασίας που είναι ήδη έτοιμη στην Περιφερειακή Ενότητα. Ο κ. Λυκουρέντζος διαβεβαίωσε ότι και ο ΕΛΓΑ θα ανταποκριθεί στο δικό του ρόλο που είναι αφενός να αποστείλει άμεσα τα στοιχεία στην Περιφέρεια και αφετέρου να διαθέσει κλιμάκια του ΕΛΓΑ για την εκτίμηση των ζημιών .

Σχετικά με τις αποζημιώσεις των επιχειρήσεων και μετά από συνεργασία με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Ζυγογιάννη Κώστα, ο κ. Νίκος Καραγιάννης είχε επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Καραγιάννη Γεώργιο. Ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα την επιτάχυνση των αποζημιώσεων των επιχειρήσεων από το Υπουργείο Υποδομών ( το ποσό των 8000€ που καταβάλλεται με ηλεκτρονική αίτηση στην πύλη gov.gr) καθώς υπήρξε  μια περίοδος μερικών ημερών που δεν είχαν εκδοθεί αποφάσεις για επιχειρήσεις. 

Επίσης , σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει, πιθανότατα  την επόμενη εβδομάδα ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής κ. Τριαντόπουλος θα καταθέσει  προκαταβολές αποζημιώσεων για τις επιχειρήσεις της Καρδίτσας των οποίων ο φάκελος έχει αποσταλεί στο Υπουργείο από την Π.Ε Καρδίτσας. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής