Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Ιτέα Καρδίτσας: Δέκα χρόνια αναγνώρισης (2011 - 2021)

Συμπληρώνει σήμερα 10 χρόνια συνεχούς διαδικτυακής παρουσίας και αναγνώρισης η ιστοσελίδα του χωριού μας "Ιτέα Καρδίτσας".
Μια σελίδα που ξεκίνησε προσωπική με αγάπη και ανιδιοτέλεια από το μηδέν και ευτύχισε να γίνει η επίσημη σελίδα της Ιτέας καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ επισκεψιμότητας για ένα χωριό...χωρίς διαφημίσεις και άλλα συναφή. Η αλήθεια είναι ότι αποκόμισα περισσότερα πράγματα απ΄οτι φανταζόμουν.
Δυόμιση σχεδόν εκατομμύρια επισκέπτες έδωσαν το παρών τιμώντας την και με το παραπάνω. Όλα αυτά τα χρόνια διάβασα μηνύματα αγάπης για το χωριό μας από ανθρώπους που έχουν φύγει και ζουν μακριά μας, ανθρώπους της ξενιτιάς και του νόστου. 
Γίνομαι ίσως κουραστικός, αλλά για άλλη μια φορά σας ευχαριστώ για τον πολύτιμο χρόνο που διαθέσατε για να περιηγηθείτε, να διαβάσετε και να σχολιάσετε εδώ.
Σήμερα, συνεχίζω πιο ώριμος και κατασταλαγμένος ως προς τα θέματα που θα ανεβάζω.
Πάντα σας παρουσίαζα ευθαρσώς και επωνύμως τις απόψεις μου δίνοντας βήμα και σε συντοπίτες που το ζητούσαν, χωρίς διακρίσεις και λογοκρισίες. Ότι γράφτηκε εδώ και ότι παρουσιάστηκε, παραμένει αναλλοίωτο και θα παραμείνει για όσα χρόνια θα μπορέσω να συνεχίσω και το επιτρέψει η πλατφόρμα Blogger της Google. Η αλήθεια είναι ότι από την αρχή δεν επεδίωξα κάτι άλλο, παρά μόνο να καταθέτω την άποψή μου, να αναδεικνύω τα καθημερινά προβλήματα του χωριού και να συμφωνώ ή να διαφωνώ σεβόμενος την διαφορετική άποψη πάντα. Πιστεύω ότι όλα αυτά τα χρόνια ότι είχα να πω και να αποδείξω το έκανα και με το παραπάνω.
Σωστά ή λάθος, αυτά ήταν.
Οι εξελίξεις στη συντριπτική τους πλειοψηφία με δικαίωσαν. 
Εύχομαι να μην δικαιωθώ και στα πιο απαισιόδοξα σενάρια που κατά καιρούς έχω κάνει γι’ αυτόν τον τόπο. Όλοι επιθυμούν να ακούν το αρεστό και όχι το σωστό. Και το αρεστό δεν είναι πάντα το σωστό. Αυτό ισχύει για όλους μας.
Δεν ξέρω εάν είναι καλό να επιμείνω και στο μέλλον σε θέματα και τακτική που εκ των πραγμάτων δημιουργεί ανούσιες αντιπαραθέσεις και αντιπαλότητες, τη στιγμή που όλα γύρω μας είναι ρευστά και οι περισσότεροι αλλάζουν θέσεις ευκολότερα απ’ ότι αλλάζει χρώματα ο χαμαιλέοντας.
Αυτό δεν σημαίνει ότι αλλάζω ιδέες, τα πιστεύω και τον τρόπο ζωής μου. 
Κάθε άλλο. 
Αλλά δεν βλέπω τον λόγο να σας τα υπενθυμίζω και να τα προβάλλω διαρκώς χωρίς να αλλάζει κάτι στην ουσία. Δεν έχει κανένα νόημα να αναδεικνύω κάποια πράγματα που εκ των υστέρων δεν ενδιαφέρεται κανένας. Όλους τους είδαμε, όλους τους βιώσαμε, για όλους βγάλαμε συμπεράσματα.
Και όπως λέει και ο στιχουργός: "Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν"
Προέχουν πλέον η ψυχική ηρεμία και η ποιότητα ζωής μας.
Το μόνο που μπορώ να σας υποσχεθώ είναι ότι θα συνεχίσω, όσο μπορώ, να σας παρουσιάζω τις ομορφιές του τόπου μας, τις εκδηλώσεις, τα ήθη κι έθιμα και ότι καλό προκύψει στο μέλλον μέσα από την "Ιτέα Καρδίτσας".

         Με τιμή
  Παύλος Σαμαράς



11 σχόλια:

ΑΝΝΑ ΚΕΦΑΛΑ είπε...

Έκδηλη η αγάπη σου για την Ιτέα! Όλα αυτά τα χρόνια, δημοσιοποιησες, έδειξες, πρόβαλες, έμαθες, εισεπραξες χάρηκες! Να είσαι καλά, να προσπαθείς, προσφέρεις έργο...

ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΥΤΡΑΣ είπε...

Ένα μεγάλο μπράβο!! Το blog αυτό για πολλούς από εμάς έχει γίνει καθημερινή συνήθεια! Καλή συνέχεια στο έργο αυτό!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΞΑΡΧΟΣ είπε...

Καλή Δύναμη. Καλή συνέχεια.

ΑΛΕΚΟΣ ΒΕΛΕΣΙΩΤΗΣ είπε...

Ναί Παύλο συνέχισε! Καλή δύναμη και έμπνευση !!

ΑΝΝΑ ΚΑΡΑΜΟΥΡΤΟΥ είπε...

Σε ευχαριστούμε και σε ενημερώνουμε πως χρησιμοποιούμε ως πηγή το μπλογκ σου για να παρουσιάσουμε στο etwinning τον τόπο των μαθητών

ΑΝΝΙΤΑ ΜΠΑΜΠΑΝΑ είπε...

Συμφωνώ απόλυτα ότι τα προβλήματα ενός τόπου δε λύνονται μέσα από ένα blog και από αντιπαραθέσεις που όπως είπες δεν αλλάζουν τίποτα...υπάρχουν συμβούλια και άλλοι χώροι που γίνονται αυτά... καυστικοί και επικριτικοί μπορούμε να είμαστε όλοι αλλά νομίζω ότι έχουμε ανάγκη από όμορφες εικόνες και θετικές σκέψεις στους καιρούς που ζούμε... ο Ελύτης είπε την άνοιξη αν δεν τη βρεις την φτιάχνεις, δεν είπε κάτι για χειμώνα...καλή συνέχεια και καλή δύναμη

ΜΑΡΙΑ ΜΑΚΡΗ είπε...

Συνεχισε Παυλο δυνατα!!Καλο ειναι να σε επικρινουν ....γιατι για να ασχολουνται μαζι σου σημαινει οτι κατι σωστο γινεται ..και ενοχλει αλλα και διορθωνει τα κακως κειμενα!!Σε ευχαριστουμε που μας ενημερωνεις για την καθημερινοτητα του χωριου ολους οσοι βρισκομαστε μακρια!!Νασαι παντα καλα!!

ΣΟΦΙΑ ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ είπε...

Κάθε μέρα, ιδιαίτερα οι ξενιτεμένοι, προστρέχουμε αφουγκραζόμενοι το χωριό μας, η συμβολή η δική σου και όλων όσων με ενδιαφέρον και αγάπη φροντίζουν το χωριό μας, ειναι ευδιάκριτη και να είστε ευτυχείς για όσα έχετε προσφέρει, εμείς σας ευχαριστούμε. Προφανώς θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα, και η καλοπροαίρετη κριτική συχνά δεν είναι όσο ουσιαστική θά πρεπε, αλλά αυτό δεν είναι το ζητούμενο στους χώρους μιας δημόσιας ιστοσελίδας, ούτε μπορεί να αντικαταστήσει τους θεσμούς!!!

ΟΛΓΑ ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ είπε...

Το μόνο που εμείς που μένουμε μακριά από τον τόπο μας μπορούμε να πούμε είναι ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ...!!!
Το μόνο που σου λέμε είναι....ΣΥΝΕΧΙΣΕ!!!

ΡΟΥΛΑ ΜΠΑΣΔΑΒΑΝΟΥ είπε...

Δεν ξέρω τη συμβαίνει; αλλά εγώ εσένα διαβάζω Παύλο....

ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

Αγαπητέ Φίλε Παύλο τα σύντομα ταξίδια είναι κουραστικά και χωρίς νοστιμιά ενώ το δικό σου που ξεκίνησες πριν δέκα χρόνια και μάλιστα χωρίς προορισμό περικλείει τη μαγεία της αναζήτησης εκείνων των τοποθεσιών που θα ήθελες και αξίζει να επισκεφθείς. Στη διαδρομή αυτή και να κάνεις στάση σε λάθος χώρο δεν έχει σημασία,τον προσπερνάς αδιάφορα γιατί απλούστατα το επόμενο λιμάνι θα σου γεμίσει με αυτό που θέλεις και αγαπάς. Το αξιοσημείωτο είναι ότι ενώ ξεκίνησες μόνος σου αυτό το ταξίδι στη διαδρομή απέκτησες πολλούς αξιοσέβαστους συνοδοιπόρους που σε κάθε τους ευκαιρία το δείχνουν, τόσο με λόγια, όσο και με τα χαμογελαστά τους πρόσωπα. Υγεία και καλή συνέχεια...

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής