Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Η Κληρονομιά και ο αγώνας των προγόνων μας να γίνουν η έμπνευσή μας

Πριν από 200 χρόνια οι Έλληνες αγωνίστηκαν για την ελευθερία τους και την ανεξαρτησία τους. 
Η φετινή επέτειος είναι μία επέτειος σταθμός για την Ελλάδα του σήμερα και αποτελεί μία ευκαιρία να θυμηθούμε , μία ευκαιρία να αναζητήσουμε τις ρίζες μας.
Αποτελεί όμως μία αιτία για το ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ για να εντάξουμε τα παιδιά με αναπηρία που παρακολουθούν τα εργαστήρια μας στη γνώση, στους εορτασμούς και στην κοινωνία. Με πολλή χαρά και μεράκι οι εκπαιδευτές της δομής μας δημιούργησαν διάφορα εργαστήρια αφιερωμένα σε αυτή τη μέρα, με σκοπό τα παιδιά να συμμετέχουν, να εμπνευστούν, να δημιουργήσουν.
Στα εργαστήρια της Φιλαναγνωσίας και της Ανάπτυξης & Συντήρησης των Γνώσεων, ενημερωθήκαμε για τους Αγωνιστές της Ελληνικής Επανάστασης, είδαμε ντοκιμαντέρ και φυσικά είπαμε ποιήματα με περίσσεια χαρά! Στα εργαστήρια των Εικαστικών μας, δημιουργήσαμε έργα με τις μεθόδους των ντεκουπάζ και κολλάζ αφιερωμένα στις μάχες του 1821, ενώ στα θεατρικά εργαστήρια μας, ντυθήκαμε τσολιάδες, ηπειρώτισσες και βλάχες, θαυμάσαμε τις στολές και μάθαμε την ιστορία τους.
Αυτό που προσπαθήσαμε όλη αυτήν την εβδομάδα να περάσουμε στα παιδιά είναι το μήνυμα της 25ης Μαρτίου. Ας πορευόμαστε µε όραμα και στόχους στη ζωή μας, να προσπαθούμε να αγωνιζόμαστε , µε πίστη και αρετή, και να εμπνευστούμε από τα ιδανικά του ΄21 και τις διαχρονικές αξίες του Ελληνισμού!

Το ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ σας εύχεται ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής