Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

Δ. Παλαμά: Παρεμβάσεις άνω των 650 χιλ. ευρώ για αποκατάσταση αρδευτικών υποδομών

Εργολαβίες 658.713 ευρώ, που αφορούν καθαρά παρεμβάσεις για αποκατάσταση αρδευτικών υποδομών βρίσκονται σε εξέλιξη ή θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να περάσουν στο παρελθόν τα προβλήματα που δημιούργησε ο "Ιανός", στο Δήμο Παλαμά. Το ποσό που θα διατεθεί είναι στην πραγματικότητα μεγαλύτερο, καθώς στον πίνακα έργων που θα πραγματοποιηθούν μεσώ των επιχορηγήσεων, υπάρχουν και άλλα που έχουν και αρδευτικό κομμάτι, όπως για παράδειγμα η προμήθεια τσιμεντοσωλήνων για αποκατάσταση τομών και στο αστικό και στο αγροτικό κομμάτι.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με τα όσα τόνισε στο KarditsaLive.Net ο δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου υπάρχουν σοβαρές ζημιές στα παρόχθια αντλιοστάσια και απαιτείται τόσο η προμήθεια υλικών όσο και συντηρήσεις και αποκαταστάσεις. Επίσης, στο πλάνο έχουν μπει η αντικατάσταση γεωτρήσεων και η αποκατάσταση θυροφραγμάτων αλλά και οι ζημιές στα κλειστά αρδευτικά δίκτυα.
Συγκεκριμένα οι εργολαβίες αφορούν αποκατάσταση ζημιών αντλιοστασίων και των εγκαταστάσεών των στις Δ.Ε. Παλαμά και Φύλλου. Ο προϋπολογισμός έκαστης εξ αυτών ανέρχεται σε 74.400 ευρώ.
Η επόμενη εργολαβία αφορά προμήθεια και τοποθέτηση αντλητικών συγκροτημάτων που καταστράφηκαν από την πλημμύρα, προϋπολογισμού 24.800 ευρώ.
Οι επόμενες τρεις εργολαβίες, επίσης 24.800 ευρώ η καθεμία αφορούν στην προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού για αποκατάσταση πινάκων αγροτικού εξηλεκτρισμού και είναι μία για κάθε Δημοτική Ενότητα (Παλαμά, Φύλλου και Σελλάνων).
Άλλη μία τριάδα εργολαβιών, των 24.800 ευρώ για κάθε μία και με ανάλογη αντιστοίχιση με την προηγούμενη, είναι αυτές που έχουν να κάνουν με την αντικατάσταση κατεστραμμένων αυτοματισμών πινάκων αγροτικού εξηλεκτρισμού.
Με επίσης 24.800 ευρώ κοστολογείται και η αποκατάσταση ζημιών στα κλειστά αρδευτικά δίκτυα σε κάθε Δημοτική Ενότητα και αυτά αφορούν τρείς ακόμα εργολαβίες. Ακολούθως υπάρχει η συντήρηση των θυροφραγμάτων προϋπολογισμού 141.913 ευρώ και η αντικατάσταση 3 γεωτρήσεων συνολικού προϋπολογισμού 120.000 ευρώ.

Κατά τον κ. Σακελλαρίου, το πραγματικό ποσό που διατέθηκε και διατεθεί για την πλήρη αποκατάσταση του δικτύου άρδευσης είναι, όπως προείπαμε, μεγαλύτερο, καθώς ακόμα και τα μηχανήματα που έχουν ενοικιαστεί χρησιμοποιήθηκαν και για διευθετήσεις αυτού του τομέα.

Τέλος, ο δήμαρχος Παλαμά παρουσιάστηκε αισιόδοξος για την πορεία των εργασιών σημειώνοντας πως το αρδευτικό δίκτυο θα είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στις ανάγκες του αγροτικού κόσμου, με την έναρξη της περιόδου.

Π.Κ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής