Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Φρένο στη βιομηχανία αναθέσεων στο Δήμο Παλαμά από την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια Θεσσαλίας

Σε προηγούμενο δημοσίευμά του ο δήμαρχος Παλαμά αναφέρεται με αρκετή δόση υπεροψίας στην κατάτμηση της πίστωσης των 1.300.000 ευρώ του Υπουργείου Εσωτερικών για την αποκατάσταση ζημιών από τον Ιανό.

Υπεροψία προς τί;;

Επειδή μετέτρεψε το δήμο Παλαμά σε βιομηχανία απευθείας αναθέσεων διαχωρίζοντας τους επαγγελματίες του τόπου μας σε ημέτερους και μη;;
Με τους μεν να αναλαμβάνουν έργα και τους άλλους να περιμένουν ως απλοί θεατές.
Ήδη η διαβλητή αυτή διαδικασία άρχισε να αποκαλύπτεται. Χτες για συνεχόμενη φορά  η Αποκεντρωμένη Περιφέρεια Θεσσαλίας με απόφαση της ακύρωσε ως μη νόμιμη την απευθείας ανάθεση του Δημάρχου που αφορούσε στην "Προμήθεια επανδρωμένων μηχανημάτων για αποκατάσταση ζημιών λόγω πλημμυρικών φαινομένων, χωρίς δικαίωμα αγοράς των προϊόντων Δ.Ε. Παλαμά" προϋπολογισμού 49.959,60 ΕΥΡΩ με Φ.ΠΑ. 24%.
Ως μέλη της Οικονομικής Επιτροπής της μείζονος μειοψηφίας αρνηθήκαμε σθεναρά  να συνηγορήσουμε ως προς τον παραπάνω τρόπο εκτέλεσης και για ακόμη μια φορά δικαιωθήκαμε.
Οι απευθείας αναθέσεις είναι το καρκίνωμα της τοπικής αυτοδιοίκησης που υπονομεύουν την ίση μεταχείριση και επιβαρύνουν την οικονομική κατάσταση του Δήμου. Ο κ. Σακελλαρίου εκμεταλλευόμενος υπουργικές διατάξεις και το γεγονός ότι ο Δήμος μας βίωσε ακραία καιρικά φαινόμενα, δίνει δουλειές σε όσους και όπου θέλει, με το ύψος της απευθείας ανάθεσης ενός έργου να φτάνει τα 24.800 ευρώ έως και τις άκουσον άκουσον 330.000 ευρώ ανά εργολάβο.

-Που είναι η δίκαιη μεταχείριση των ελευθέρων επαγγελματιών του τόπου μας;;;
-Που είναι το Οικονομικό συμμάζεμα, αφού σε περίπτωση διαγωνισμού το ποσοστό έκπτωσης θα έφτανε έως και 50%;;;

Αυτό που συμβαίνει είναι  κατασπατάληση των χρημάτων των δημοτών για εξυπηρέτηση πολιτικών και όχι μόνο συμφερόντων. Δυστυχώς η αλαζονεία του Δημάρχου είναι παντού. Αποφασίζει μόνος του χωρίς να λαμβάνει κανέναν υπόψη και το πιο τραγικό είναι ότι και οι Πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων παραμένουν χωρίς λόγο και άποψη κι ενώ έχουν καταθέσει εγγράφως τα προβλήματα τους στον Δήμαρχο, είναι απλοί θεατές σε ένα έργο, χωρίς να ερωτώνται  για τις ανάγκες και τα προβλήματα στην κοινότητα τους.

Εμείς ως Οικονομική Επιτροπή σας διαβεβαιώνουμε ότι:

Δεν θα επιτρέψουμε μελλοντικές αντίστοιχες καταστάσεις και θα υπερασπιζόμαστε την διαφάνεια και την ισονομία συνεχίζοντας να είμαστε δίπλα στους δημότες όπου και όποτε μας χρειάζονται.


     Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Οικονομικής Επιτροπής 
               της μείζονος μειοψηφίας Δήμου Παλαμά
                            ΚΑΡΑΙΣΚΟΥ Φωτεινή
                              ΛΥΤΡΑΣ Ευάγγελος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής