Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Ο διαδραστικός χάρτης με την εξάπλωση του ιού σε όλο τον κόσμο – Η θέση της Ελλάδας

Κορονοϊός σε real time:
Ο χάρτης με την εξάπλωση του ιού σε όλο τον κόσμο – Η θέση της Ελλάδας
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει το Johns Hopkins University της Βαλτιμόρης των ΗΠΑ, η εικόνα της εξάπλωσης του ιού παγκοσμίως έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις, με την Κίνα να είναι το επίκεντρο και η χώρα που έχει και τα περισσότερα θύματα.

Αναλυτικά η Κίνα έχει: 80.756 κρούσματα με τους θανάτους να έχουν φτάσει στους 3.024.

Στη δεύτερη θέση της λίστας βρίσκεται η Ιταλία που 9.172 ανθρώπους που έχουν νοσήσει και 463 θύματα. Ακολουθεί το Ιράν με 8.042 κρούσματα και 291 θανάτους. Αντίστοιχους αριθμούς παρουσιάζει και η Νότια Κορέα με 7.513 ασθενείς και 54 νεκρούς.

Από άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν ιδιαιτέρως πληγεί η Ισπανία και η Γαλλία: 1.547 κρούσματα με 35 θανάτους και αντιστοίχως 1.412 νοσούντες με 30 νεκρούς για τη δεύτερη.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 24η θέση αυτής της λίστας με 91 κρούσματα μέχρι στιγμής και έναν νεκρό.

Πατώντας πάνω στη διεύθυνση θα μεταφερθείτε στον παγκόσμιο χάρτη με αναλυτικά στοιχεία:

https://www.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής