Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Τέλη κυκλοφορίας 2021: Παράταση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου – Κάντε ΕΔΩ την εκτύπωση

Όπως αναμενόταν δόθηκε παράταση της πληρωμής στους κατόχους ΙΧ, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ανακοινώνουν την επέκταση των μέτρων οικονομικής ενίσχυσης για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας, για τον μήνα Δεκέμβριο 2020. Μέσα σε αυτά είναι και η δίμηνη παράταση της καταβολής των τελών κυκλοφορίας του 2021, έως τις 26 Φεβρουαρίου του 2021. Με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου, θα παραταθεί η προθεσμία και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία, έως τις 26 Φεβρουαρίου 2021. Το Υπουργείο Οικονομικών τονίζει ότι δεν θα υπάρξει νέα παράταση και η εξόφληση των τελών κυκλοφορίας πρέπει να γίνει έως τις 26 Φεβρουαρίου 2021.

Αναλυτικά
Παρατείνεται η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2021 κατά δύο μήνες, μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου 2021.
Οι πολίτες μπορούν να δουν το φετινό ειδοποιητήριο στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ.
Η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας μπορεί να καταστεί εφικτή με τρεις διαφορετικούς τρόπους:
Με τον QR κωδικό, τον οποίο οι φορολογούμενοι μπορούν να σκανάρουν, πληρώνοντας το αντίστοιχο ποσό μέσω της κινητής τραπεζικής (mobile banking)
Με web banking, όπου η πληρωμή πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF
Με την καταβολή του ποσού σε υποκαταστήματα τραπεζών και Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ)
Στο site της ΑΑΔΕ, www.aade.gr, επιλέγετε:

ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΣΤΟ myTAXISNET:
Πολίτες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet ή Επιχειρήσεις – φορολογικές υπηρεσίες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet.

ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΣΤΟ myTAXISNET:
Πολίτες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet Επιχειρήσεις – φορολογικές υπηρεσίες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet.


ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΥΠΩΣΕΤΕ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2021.


Κατάθεση πινακίδων στην πλατφόρμα myCAR
Μέχρι το τέλος του έτους θα είναι στον αέρα η νέα ψηφιακή πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με το όνομα, myCAR. Μέσω αυτής, οι ιδιοκτήτες οχημάτων, που θέλουν να καταθέσουν τις πινακίδες τους, μπορούν να το κάνουν ψηφιακά. Για το σκοπό αυτό, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) καλεί όσους θέλουν να καταθέσουν πινακίδες, να μην επισκεφτούν τις εφορίες, αλλά να περιμένουν την έναρξη λειτουργίας της νέας πλατφόρμας. Το μόνο, που θα χρειάζεται πλέον, είναι να τις αφαιρέσουν και να τις κρατήσουν σπίτι τους. Με αυτό τον τρόπο, σταματούν οι επισκέψεις στις εφορίες για αυτό το θέμα, που – ούτε λίγο, ούτε πολύ – φτάνουν τις 630.000 ετησίως (ακινησίες και επανακυκλοφορίες)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής