Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Μυστικές διαδρομές των χρημάτων του Δήμου Παλαμά

Οι απευθείας αναθέσεις της Δημοτικής Αρχής Παλαμά δεν έχουν τελειωμό.

Αναφερόμαστε στο ζήτημα της καθαριότητας των κοιμητηρίων, τα τέλη των οποίων καθορίστηκαν στα δέκα (10) ευρώ για τον Παλαμά και στα πέντε (5) ευρώ για τις τοπικές κοινότητες ανά Δημότη.
Είναι σαφές πως προτεραιότητα και κύριο μέλημα του Δήμου μας είναι η υλοποίηση κοινωνικών δράσεων και μιας σειράς προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 
Ωστόσο η λειτουργία του Δήμου δεν σταματά και όλοι οι Δημότες μας απαιτούν από την Δημοτική Αρχή να διατηρεί τα κοιμητήρια μας καθαρά και καλαίσθητα, ανταποδοτικά με τα χρήματα που δίνουν.
Οι συγκεκριμένες εργασίες από την αρχή Δημαρχίας Σακελλαρίου δίνονται με απευθείας ανάθεση σε γνωστό εργολάβο της περιοχής μας, ο οποίος εισπράττει  κάθε χρόνο 16.500 ευρώ. 
Ο εργολάβος αυτός όπως δηλώνουν οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων ουδέποτε εμφανίστηκε και ποτέ δεν προέβη στον καθαρισμό των κοιμητηρίων. Δικαιολογημένη λοιπόν η αγανάκτηση των κατοίκων για την άθλια κατάσταση που επικρατεί στα περισσότερα κοιμητήρια του Δήμου μας. 

Αφού αυτές οι εργασίες δεν γίνονται, που πάνε αυτά τα χρήματα κ. Δήμαρχε;;;

Διότι το ίδιο παραμύθι συμβαίνει και με τα 18.000 ευρώ της πυροπροστασίας, που τα αναθέτετε στον ίδιο εργολάβο, χωρίς να γίνεται καμία πυροπροστατευτική παρέμβαση στις τοπικές μας κοινότητες όπως μας διαβεβαιώνουν οι ίδιοι οι πρόεδροι. Ο εργολάβος ουδέποτε εμφανίζεται για τέτοιου είδους εργασίες τα τελευταία χρόνια.

Οι δημότες όμως αναμένουν μια πειστική απάντηση.

Γιατί λοιπόν το συγκεκριμένο ποσό, που είναι αρκετά σεβαστό, δεν χρησιμοποιείται για τους λόγους που προορίζεται και εξαφανίζεται μυστηριωδώς;;;;;;
Επί της ουσίας, αυτά είναι λεφτά των δημοτών και πρέπει να επιστραφούν ανταποδοτικά.

Κύριε Δήμαρχε εάν το ξεχάσατε να σας θυμίσουμε ότι η παραλαβή των παρεχόμενων εργασιών γίνεται από αρμόδια επιτροπή, γεγονός το οποίο παραλείπεται.
Για τις προαναφερόμενες μυστικές διαδρομές των χρημάτων του Δήμου μας ίσως χρήζει  Εισαγγελικής παρέμβασης.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Οικονομικής Επιτροπής 
Της Μείζονος αντιπολίτευσης
     Καραϊσκου Φωτεινή
     Λύτρας  Ευάγγελος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής