Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Έκθετη η δημοτική αρχή Παλαμά με τις απευθείας αναθέσεις

Ο Δήμος Παλαμά που επλήγη -κι αυτός- από την πρόσφατη θεομηνία, εισέπραξε αποζημίωση το ποσό των δύο εκατομμυρίων τριακοσίων χιλιάδων (2.300.000) ευρώ. Με την ευκαιρία του σημερινού μας άρθρου θα θέλαμε να επισημάνουμε τις αλήθειες και να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά αναφορικά με την διάθεση του ενός εκατομμυρίου (1.000.000) ευρώ από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Για το υπόλοιπο ποσό του ενός εκατομμυρίου τριακοσίων χιλιάδων (1.300.000) ευρώ θα επανέλθουμε σύντομα.

Αναφορικά με το ένα εκατομμύριο (1.000.000) ο Δήμαρχος, με τη συνηγορία ασφαλώς της τεχνικής υπηρεσίας, επέλεξε τη λύση της κατάτμησης της πίστωσης σε τρία κομμάτια των τριακοσίων τριάντα τριών χιλιάδων (333.000) ευρώ με την διαβλητή διαδικασία της απευθείας ανάθεσης. Επιπλέον έχει το θράσος να απαιτεί την έγκριση του θέματος από την οικονομική επιτροπή.
Μα είναι δυνατόν να επικροτήσει η μειοψηφία την αμαρτωλή διαδικασία της απευθείας ανάθεσης έργου, μια διαδικασία που εξέθεσε ανεπανόρθωτα την τοπική αυτοδιοίκηση;;;

Ας δούμε πως κατανέμονται τα ποσά των τριακοσίων τριάντα τριών χιλιάδων (333.000) ευρώ σε Παλαμά, Σέλλανα και Φύλλο.

Για την Δημοτική Ενότητα Παλαμά θα γίνει αποκατάσταση τμήματος ασφαλτοτάπητα της οδού Πλαστήρα σε μήκος χιλίων εκατόν είκοσι (1120) μέτρων, της οδού Μακεδονομάχων σε μήκος διακοσίων είκοσι (220) μέτρων, της οδού Σαρανταπόρου σε μήκος πενήντα (50) μέτρων και της κοινότητας Μεταμόρφωσης σε μήκος τετρακοσίων (400) μέτρων. Επίσης στα αγροκτήματα των κοινοτήτων της ΔΕ Παλαμά θα γίνει αποκατάσταση των χαλικοστρωμένων δρόμων σε μήκος χιλίων  τετρακοσίων (1400) μέτρων.

Για την Δημοτική Ενότητα Σελλάνων θα γίνει αποκατάσταση τμήματος ασφαλτοτάπητα στις κοινότητες των Καλογριανών, Αγίας Τριάδας, Προαστίου, Πεδινού και Μαραθέας σε μήκος χιλίων πεντακοσίων τριάντα (1530) μέτρων, ενώ στις ανωτέρω κοινότητες θα γίνει αποκατάσταση χαλικοστρωμένων δρόμων σε μήκος δύο χιλιάδων επτακοσίων (2700) μέτρων.

Για την Δημοτική Ενότητα Φύλλου θα γίνει αποκατάσταση τμήματος ασφαλτοτάπητα εντός της τοπικής κοινότητας Φύλλου σε μήκος τριών χιλιάδων τετρακοσίων (3400) μέτρων και στα αγροκτήματα των κοινοτήτων της ΔΕ Φύλλου θα γίνει αποκατάσταση χαλικοστρωμένων δρόμων σε μήκος χιλίων τριακοσίων (1300) μέτρων. 
Δηλαδή αν προσθέσουμε τα παραπάνω βλέπουμε ότι με ένα εκατομμύριο (1.000.000) θα γίνουν συνολικά 6,72 χιλιόμετρα άσφαλτος και 5,4 χιλιόμετρα χαλικόστρωση. 
Φοβερό!!!!!!
Οι εργολάβοι (οικονομικοί φορείς)  που αναλαμβάνουν την εκτέλεση των έργων ασφαλτόστρωσης και χαλικόστρωσης είναι οι:
ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Καλή η πρόφαση της θεομηνίας και το επείγον αλλά τα ερωτηματικά και οι σκιές παραμένουν. 
Ο χρόνος επιλογής εκτέλεσης, εν όψη του χειμώνα, προσθέτει άλλο ένα αρνητικό στοιχείο σε βάρος της Δημοτικής Αρχής. Επίσης οι εργασίες αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης στο Φύλλο δεν θα αποπερατωθούν σύντομα. Τα ανωτέρω στοιχεία δείχνουν πως οι συγκεκριμένες απευθείας εργολαβίες δεν θα ξεκινήσουν σύντομα. 
Επίσης έχουν δοθεί εκπτώσεις 18%, όταν στα συγκεκριμένα έργα οι δημοπρασίες αποσπούν εκπτώσεις έως και 60%. Οι ίδιοι εργολάβοι έδωσαν εκπτώσεις 56% όταν πήραν τις ασφαλτοστρώσεις από Προάστιο προς Ψαθοχώρα και από Σταυρό Παλαμά προς Αστρίτσα.
Γιατί λοιπόν η απευθείας ανάθεση;;;
Με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή των συγκεκριμένων εργολάβων και όχι άλλων που να πληρούν τις προϋποθέσεις ή να είναι  κάτοικοι του Δήμου Παλαμά με πολυετή πείρα, όπως ο ΘΩΜΑΣ, ο ΦΛΩΡΟΣ, ο ΤΖΙΩΤΑΣ;;;;

Κ. Δήμαρχε η τακτική στο τελευταίο θέμα κι όχι μόνο, δεν είναι καθαρή. 
Προτάσσεται το επείγον για απευθείας αναθέσεις.
Σας προκαλούμε να ξεκαθαρίσετε τη θέση σας. 
Η δεύτερη θητεία σας στο τιμόνι του Δήμου εκπροσωπεί συμφέροντα κι όχι το Λαό του  Δήμου Παλαμά. Επιτέλους ακούστε τι λένε οι δημότες, οι κραυγές και οι διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης. 
Τα χρήματα δόθηκαν για την κατασκευή έργων που θα θωρακίσουν τον Δήμο μας από παρόμοιες καταστροφές Ιανού κι όχι για να τα σπαταλήσετε  απτόητοι. 
Αιδώς Αργείοι!!!!!    Τίποτα άλλο.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Οικονομικής Επιτροπής μείζονος αντιπολίτευσης

ΚΑΡΑΙΣΚΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ
 ΛΥΤΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής