Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

3 Δεκεμβρίου, παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

Αγαπημένοι μου γονείς και άτομα με κάθε είδους αναπηρία (αυτή την στιγμή νιώθω ότι σας γράφω ένα φιλικό η γεμάτο αγάπη γράμμα). 
Αν και δε πιστεύω στις παγκόσμιες ημέρες η στις γιορτές των ανθρώπων με αναπηρία,είναι μια καλή ευκαιρία η σημερινή ημέρα για να έρθουμε ποιο κοντά. 
Όπως κάθε άνθρωπος έτσι και εμείς οι άνθρωποι που σχετιζόμαστε με την κάθε λογής αναπηρία, έχουμε συναισθήματα που δυστυχώς δε μπορούμε εύκολα να τα εκφράσουμε ,και όταν καμιά φορά προσπαθούμε βρίσκουμε τοίχους. 
Αυτό δε σημαίνει όμως πως πρέπει να εγκαταλείπουμε, είμαστε εδώ γεμάτοι ζωή και αγάπη για τον συνάνθρωπο..
Δυστυχώς αυτοί οι τοίχοι δεν υψώνονται μόνο στα συναισθήματα μας, αλλά και στα δικαιώματα μας, τα οποία είναι αδιαμφισβήτητα και καθένας από εμάς θα έπρεπε να τα απολαμβάνει στο έπακρο.
Προσωπικά πιστεύω πως η ευθύνη γι'αυτό μπορεί να βαραίνει σε μεγάλο βαθμό το κράτος, αλλά πάντα καταλήγω στο διεκδικώ και κερδίζω με οποιοδήποτε τρόπο.
Μπορούμε και πρέπει να διεκδικήσουμε την σωστή εκπαίδευση των παιδιών μας, την ισορροπημένη ψυχολογία τους, τη δημιουργική απασχόληση τους, την ένταξη στην εργασία, την αυτόνομη η την υποστηριζόμενη διαβίωση τους, σε ένα κράτος, σε μια πόλη που όλα φαντάζουν δύσκολα, ακατόρθωτα, πάντα ένα μικρό βήμα, ένα μικρό σκαλοπάτι, πάντα αυτό θα είναι η αρχή για κάτι παραπάνω, κάτι καλύτερο..
Σε αυτό το κείμενο θα μπορούσα να γράφω ώρες ατελείωτες, τι ακριβώς λείπει και το θα έπρεπε να υπάρχει για άτομα με ειδικές ανάγκες. Αλλά θα ήθελα να ζητήσω αυτό που πραγματικά μας λείπει από όλους εσάς που ανήκετε στον καθημερινό μας περίγυρο. Ενσυναίσθηση, κατανόηση, αποδοχή και στο τέλος αν σας περισσεύει ένα χαμογελο....
Αυτό είναι μια καλή αρχή για εμάς...
Η μοιρολατρία δεν είναι για μας είμαστε πολεμιστές και πάντα νικάμε

Μαλαματένια Μπουραζάνη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής