Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Τρία νέα έργα νερού για άρδευση ύψους 3.868.500 ευρώ στην Καρδίτσα και στον δήμο Παλαμά

Κωνσταντίνος Νούσιος: «Η Καρδίτσα αποκτά νέα δυναμική στις αρδευτικές υποδομές»

Τρία νέα έργα νερού για άρδευση, προϋπολογισμού 3.868.500 ευρώ προχωρούν στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης και την ένταξή τους για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση υδάτων και το περιβάλλον, η Π.Ε. Καρδίτσας στοχεύει να επισπεύσει τις διαδικασίες αναβάθμισης των έγγειων υποδομών της με τρία από τα συνολικά 22 νέα έργα νερού που συμβασιοποιούνται στη Θεσσαλία.
Τα συγκεκριμένα έργα επιλύουν σημαντικά ζητήματα που αποτελούσαν διαχρονικά αιτήματα των τοπικών κοινωνιών.

Τα έργα που εντάσσονται για χρηματοδότηση στην Π.Ε. Καρδίτσας είναι τα ακόλουθα:

-Προμήθεια-τοποθέτηση συστημάτων εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων άρδευσης αρμοδιότητας Δήμου Παλαμά ύψους 2.170.000 ευρώ
-Αρδευτικό αντλιοστάσιο Μελισσοχωρίου Δήμου Σοφάδων ύψους 1.483.500 ευρώ
-Κατασκευή, προσθήκη και συντήρηση θυροφραγμάτων στο Δήμο Καρδίτσας ύψους 215.000 ευρώ

Σε δηλώσεις του, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Νούσιος υπογράμμισε:
«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ιδιαίτερα ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός με τα αρδευτικά και αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή μας συνδράμει αποτελεσματικά προς τις έγγειες βελτιώσεις και συνεχίζει προς αυτή την κατεύθυνση. Η υπερπλήρης αξιοποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας προσφέρει νέα δυναμική, αλλάζοντας το χάρτη των εγγειοβελτιωτικών έργων στην Καρδίτσα και προσφέροντας τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις στους αγρότες, τους παραγωγούς και τους συμπολίτες μας».






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής