Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

«Αγριεύουν» τα πράγματα στους Γοργοβίτες μετά την είδηση κατασκευής Κέντρου Φιλοξενίας μεταναστών

Σε λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής, οι κάτοικοι ζήταγαν να ακούσουν συγκεκριμένες προτάσεις και όχι «πολιτική ανάλυση», κάτι που μερικές φορές όξυνε τα πνεύματα.
Οι κάτοικοι τόνιζαν ότι είναι διατεθειμένοι να φτάσουν ακόμη και σε δυναμικές κινητοποιήσεις ενώ οι αντιδράσεις αναμένεται να συγκεκριμενοποιηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο Παλαμά την προσεχή Τρίτη.
Παράλληλα θα περιμένουν και το αποτέλεσμα που θα προκύψει από τη συνάντηση των φορέων που πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδας με τον αρμόδιο υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής στην Αθήνα.
Τον κύκλο των ομιλιών άνοιξε ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Κώστας Φώτης που έδωσε και το στίγμα των προθέσεων του χωριού, τονίζοντας μεταξύ άλλων:
Eστειλαν κλιμάκιο χωρίς να γίνει καμία συζήτηση.
Η κοινότητα δώρησε 700 στρέμματα για να γίνουν εργοστάσια. Δεν δεχόμαστε τετελεσμένα. Ξεκινάμε επαφές με δικηγόρους ώστε να αποστείλουμε εξώδικα και ζητώ να είμαστε μια γροθιά, ώστε να μην περάσει ούτε κουνούπι στη ΒΙΠΕ, πέρα από εργοστάσια.
Ο ίδιος κλείνοντας τη Λαϊκή Συνέλευση τόνισε χαρακτηριστικά: "Δεν μπαίνουμε καν σε διαδικασία να σκεφτούμε το αν θα έρθουν. Δεν θα έρθουν"
Ακολούθως μίλησε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Σακελλαρίου, που αναφέρθηκε στο ιστορικό, το πρόβλημα που η κεντρική εξουσία μετακυλίει στους Δήμους αλλά και στις επόμενες κινήσεις, χωρίς να λείπουν οι αντιδράσεις:
Στην πολιτική διάσταση του μεταναστευτικού στάθηκε περισσότερο ο βουλευτής κ. Γιώργος Κωτσός μιλώντας για εθνικό πρόβλημα.

Το χειροκρότημα των κατοίκων κέρδισε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κωστής Νούσιος.
Όπως τόνισε βρεθήκαμε σε αυτή τη θέση διότι κάποιοι άνθρωποι που κλήθηκαν στο υπουργείο πίεσαν παραπάνω, σε αντίθεση με εμάς που δεν κληθήκαμε καν. Ο κ. Νούσιος εκτίμησε πως το γεγονός «δεν είναι τετελεσμένο» σημειώνοντας πως η ΒΙ.ΠΕ είναι ακατάλληλη για πολλούς λόγους. Πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορούμε να θάψουμε το κύτταρο της ανάπτυξης» δημιουργώντας αποθήκη ψυχών. Σημείωσε ότι η Καρδίτσα ήδη σηκώνει μεγάλο βάρος καθώς σχεδόν 450 άτομα έχουν αφομοιωθεί στον κοινωνικό ιστό. Επισήμανε επίσης ότι όλοι οι φορείς πρέπει να αναλάβουν το μερίδιο που τους αναλογεί στην αντίδραση, ακόμη κι αν χρειαστούν δυναμικές αντιδράσεις. Ζήτησε ενωμένο το χωριό μακριά από μικροπολιτικές.

 Στη λαϊκή συνέλευση τοποθετήθηκαν επίσης Δημ. Σύμβουλοι Παλαμά καθώς και ο πρώην Δήμαρχος κ. Καραδήμος

Στη συνέλευση παρέστη και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Καραγιάννης:

Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης τοποθετήθηκαν και κάτοικοι ενώ δεν έλειψαν και οι εντάσεις, ιδιαίτερα στην τοποθέτηση του εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Χαλάτση





















πηγή



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής