Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020

Άλλο ένα έκθεμα πολιτιστικής κληρονομιάς προστέθηκε στο Αγροτικό Λαογραφικό Μουσείο Ιτέας

Το Αγροτικό Λαογραφικό Μουσείο Ιτέας υποδέχεται με χαρά και αίσθημα ευθύνης τις προτάσεις που δέχεται για δωρεά αντικειμένων αφού όλο το μέρος των συλλογών του προέρχεται από δωρεές.
Τα δωρηθέντα στο Μουσείο αντικείμενα, προσωπικά ή οικογενειακά κειμήλια πολιτιστικής κληρονομιάς, διαφυλάσσονται, προστατεύονται και αξιοποιούνται στις ερευνητικές, εκθεσιακές και εκπαιδευτικές δράσεις του.
Επιπλέον, το Μουσείο Ιτέας καταγράφει με σχολαστικότητα κάθε πληροφορία που οι δωρητές μπορούν να προσφέρουν σχετικά με την κατασκευή και τη χρήση των αντικειμένων και τη βιογραφία των ίδιων και των προσώπων που τα έφτιαξαν ή τα χρησιμοποίησαν και συλλέγει κάθε συμπληρωματικό υλικό που βοηθά στην τεκμηρίωσή τους (φωτογραφίες, έγγραφα κ.ά.). Δημιουργείται έτσι γύρω από κάθε δωρεά ένα πολύτιμο σύνολο πληροφοριών, παρακαταθήκη για τους ερευνητές του παρόντος και του μέλλοντος, βάση μνήμης για όλους μας.

Μπορούμε να συνεισφέρουμε όλοι στην πραγματοποίηση των στόχων του Μουσείου μας κάνοντας μία δωρεά από παλιά αντικείμενα που υπάρχουν σε κάποια γωνιά ξεχασμένα και άντεξαν στον χρόνο.
Έτσι, υποστηρίζοντας το έργο του Μουσείου συμμετέχουμε ενεργά στις δράσεις του και στη διατήρησή του.

Άλλο ένα έκθεμα πολιτιστικής και συναισθηματικής κληρονομιάς αποκτήθηκε σήμερα Σάββατο 11 Ιανουαρίου και προστέθηκε κι αυτό στη συλλογή του Μουσείου.
Η παραλαβή έγινε από τον Σύλλογο Φίλων Μουσείου Ιτέας 
Ένα παλιό κάρο, σε καλή κατάσταση, κατασκευής περίπου του 1920, μεταφέρθηκε και τοποθετήθηκε μαζί με τα άλλα έτοιμο για συντήρηση.
Δωρεά του κυρίου Ιωάννη Φαλάγγα του Βασιλείου από το Παλαμά Καρδίτσας.

Ο Σύλλογος Φίλων Μουσείου Ιτέας τον ευχαριστεί θερμά για την κίνηση δωρεάς και προσφοράς.
Επίσης ευχαριστεί το ενεργό μέλος του Απόστολο Μακρή για την βοήθειά του στην μεταφορά του κάρου στο Μουσείο.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής