Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Στη "Πόλη" για τα 125 χρόνια λειτουργίας του Ζωγράφειου λυκείου ο Μικρασιατικός Σύλλογος Βουναίνων "‘Η καθ ημάς Ανατολή"

Στην Πόλη βρέθηκε ο Μικρασιατικός Σύλλογος Βουναινων ‘Η καθ ημάς Ανατολή» για να λάβει μέρος με την χορωδία του στις επετειακές εκδηλώσεις του Ζωγράφειου Σχολείου.
Από ένα μικρό χωριό τα Βούναινα στο όποιο ζουν 100 ψυχές όλες κι όλες ξεκίνησαν τρία λεωφορεία γεμάτα από μέλη άλλα και φίλους του Μικρασιατικού, για να συνοδευόσουν τον αγαπημένο τους σύλλογο στην Πόλη των πόλεων, τη Βασιλεύουσα.
Την Τιμητική του είχε το Ζωγράφειο γυμνάσιο -λύκειο, καθώς το διήμερο της διοργάνωσης φιλοξένησε περίπου 35 συλλόγους απ όλη την Ελλάδα. Η χορωδία του συλλόγου μας παρουσιάστηκε υπό την καθοδήγηση του χοράρχη της κου Αντώνη Μαρέτη, και συμπεριέλαβε στο ρεπερτόριο της τραγούδια για τη ζωή και τους καημούς των Ελλήνων της Πόλης. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που ο γνωστός τραγουδιστής της Λάρισας κος Πάνος Κραιας εκτελώντας χρέη μονωδού στην χορωδία μας, σκόρπισε ρίγη συγκίνησης τραγουδώντας το «σαν τα μάρμαρα της Πόλης».
Ο διευθυντής του σχολειού Κος Δεμιρτζόγλου ευχαρίστησε τον πρόεδρο, το Δ.Σ ,τον χοράρχη και τους χορωδούς για την συμμέτοχη τους και τους απένειμε αναμνηστικά με το θυρεό του σχολειού.
Όλοι οι συμμετέχοντες στην εκδρομή συλλόγου είχαν τη χαρά να εκκλησιαστούν στον Ιερό Ναό του Αγ Γεωργίου στο πατριαρχείου και να δεχθούν τις ευχές τους προκαθήμενου της Ορθοδοξίας, ο οποίος με το πέρας του Εσπερινού φωτογραφήθηκε μαζί τους.
Ο πρόεδρος και το Δ.Σ παρέδωσαν στον οικουμενικό Πατριάρχη την φιλοτεχνήσασα από αγιογράφο του χωριού τους εικόνα του Αγ Νικόλαου του Νέου του εν Βουναίνοις. Με την παρακολούθηση των πρώτων χαιρετισμών στην εκκλησία του Γενέθλιου της Θεοτόκου Παλαιού Μπάνιου Διπλοκιόνου τις επισκέψεις στην Άγια Σοφία, την Παναγία των Βλαχερνών, την μονή της χώρας, με τα μοναδικά ψηφιδωτά, το Μπαλουκλι, αλλά και μια μίνι ξενάγηση στα στενά του Βοσπόρου υπό τους ήχους του άσματος "Θέλω να πιω όλο το Βόσπορο" του γνωστού βάρδου ολοκληρώθηκε η τριήμερη εκδρομή.
Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο πρόεδρος του συλλόγου κος ο Ηλίας Αθαναηλίδης ευχαρίστησε τον τραγουδιστή Πάνο Κράγια τους μουσικούς Γιώργο Τσόλη βιολί, Απόστολο Κουνή ούτι, Ζήση Γεωργαλιό τσέλο –λαούτο, Γιώργο Κατσάρα κρουστά και τον φωτογράφο Δημήτρη Γκουσγκούνη, για την ανιδιοτελή προσφορά τους, εξήρε δε τους χορωδούς της Νίκαιας, για την πολύτιμη βοήθεια τους.
Quest star στην παρουσία του συλλόγου μας ο χοροδιδάσκαλος μας Απόστολος Σβάνας ο οποίος έδωσε τη δική του χορευτική νότα στο πρόγραμμα μας !!!




























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής