Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

Επικίνδυνη αγέλη αδέσποτων σκύλων στην Ιτέα

Ακούμε κατά καιρούς διαμαρτυρίες συγχωριανών μας για την επικινδυνότητα των αδέσποτων σκυλιών που έχουν κατακλύσει το χωριό μας και τις θεωρούμε υπερβολικές ή ανυπόστατες.
Όταν όμως κάποιος έχει  προσωπική εμπειρία θα δικαιώσει ασφαλώς τους διαμαρτυρόμενους.

Θα αναφερθώ εν προκειμένω σε περιστατικό που ήμουν μπροστά προσωπικά ο ίδιος σήμερα.
Συγκεκριμένα σε γνωστό καφέ του χωριού πελάτες πίνοντας αμέριμνοι το καφεδάκι δέχθηκαν τα μικρά παιδιά τους ξαφνικά την επίθεση αγέλης 5 σκύλων που τα κύκλωσαν με ουρλιαχτά έτοιμα να τα κατασπαράξουν.
Την τελευταία στιγμή επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι, και τους απομάκρυναν.
Αυτό συνέβη πολλές φορές κατά την διάρκεια που ήμουν εκεί
Το σοκ και η λαχτάρα των γονιών δεν περιγράφεται.
Αν δεν το έπαιρναν κάποιοι γρήγορα είδηση ασφαλώς θα τους κομμάτιαζαν.
Δεν είναι καθόλου υπερβολικά όσα προαναφέρω.
Αν δεν ληφθούν εγκαίρως μέτρα για το πρόβλημα η κατάσταση θα γίνει επικινδυνότερη όσο προχωρά το καλοκαίρι για τους ανύποπτους πελάτες και κυρίως για τα ανυπεράσπιστα μικρά παιδιά.

Η Πολιτεία καλά έκανε και θέσπισε αυστηρές ποινές και μεγάλα πρόστιμα σε όσους συμπεριφέρονται βάναυσα στα σκυλιά. Τους άκακους και ανύποπτους πολίτες, που πέφτουν θύματα των αδέσποτων σκύλων, ποιος θα τους προστατεύσει και ποιος θα τους αποζημιώσει την στιγμή που κανένα από τα σκυλιά αυτά δεν φέρει υποχρεωτικά περιλαίμιο με πινακίδα των στοιχείων του ιδιοκτήτη τους ή κάποιο ενσωματωμένο τσιπάκι, όπως γίνεται στις άλλες πολιτισμένες χώρες;;;
Και φυσικά τα μόνα που δεν φταίνε είναι τα ζώα γι΄αυτό...

Π.Σ


3 σχόλια:

ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΠΑΠΠΑ είπε...

Η πολιτεία πρέπει άμεσα να κάνει κάτι για τα συγκεκριμένα σκυλιά όπως και για τα υπόλοιπα αδέσποτα που κάποια είναι εξίσου επικίνδυνα. Ωστόσο ας μάθουμε επιτέλους ότι δεν ισχύει κάτι διαφορετικό σε σχέση με τις πόλεις όσο αφορά την διαχείριση των κατοικίδιων μας. Θα ΠΡΈΠΕΙ όλοι οι ιδιοκτήτες να στειρώνουν τα κατοικίδια τους σκυλιά και γάτες και φυσικά να μην τα αφήνουν ανεξέλεγκτα να κυκλοφορούν στο χωριό. Ακούω συνεχώς το ίδιο πράγμα "εεε εδώ στο χωριό δεν ασχολείται κανένας" εφόσον ισχύει αυτό θα πρέπει να ανεχτούμε και ολα όσα έπονται απο αυτη την αδιαφορία.

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΝΤΟΚΟΥ είπε...

Ακριβώς αυτό. Σήμερα ήταν τα δικά μου παιδιά. Αύριο θα είναι τα δικά σας. Σήμερα προλάβαμε το κακό. Αύριο μπορεί να μην το προλάβουμε.
Επιτέλους ας σταματήσουμε να εθελοτυφλουμε. Οι υπεύθυνοι πρέπει να κινηθούν ΆΜΕΣΑ.
Οχι αύριο. ΧΘΕΣ!
Ευχαριστώ για την ανάρτηση του θέματος. Προς γνώσιν και συμμόρφωσιν.

ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΑΝΔΡΕΑΔΗ είπε...

Δυστυχώς απ΄ όσο μπορώ να δω, υπερβολικά και ανυπόστατα θεωρούνται πολλά ακόμα τεκταινόμενα, ώσπου να χτυπήσουν όμως τη δική μας πόρτα, οπότε και αλλάζουμε γνώμη. Περίεργοι επίσης θεωρούνται όσοι διαμαρτύρονται για λογής συμπεριφορές παράνομες που δημιουργούν προβλήματα στους κατοίκους του χωριού μας (πχ διατάραξη κοινής ησυχίας). Η δημοκρατία "λειτουργεί άψογα" απ όσο παρατηρώ κι είναι πάντα με το μέρος αυτών που διευρύνουν τα όριά της προς την πλευρά της ασυδοσίας. Λυπάμαι που δεν μπορεί να υπάρξει σύμπνοια για τα απολύτως αυτονόητα... Εύχομαι κάποια στιγμή η πολιτεία να αντιδράσει και να εφαρμόσει τους νόμους. Τότε ο πολιτισμός θα κάνει την εμφάνισή του κι εδώ

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής