Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

- Γράμμα απο έναν συγχωριανό μας...

Στα προηγούμενα γραμματά μου αναφέρθηκα στην αγάπη μου για το χωριό μας και τους ανθρώπους του.

Ζώ λίγο μακριά και δεν είναι εύκολο να έρχομαι συχνά αλλά όταν μπορώ και το κάνω η χαρά μου δεν περιγράφεται, αυτό νομίζω τα λέει όλα.

Απο το καλοκαίρι του 2011 και μέχρι τώρα που τα λέμε έχουν γίνει Πολιτιστικές αλλαγές που με άφησαν άφωνο.
Εγιναν εκδηλώσεις, δεν μπόρεσα να είμαι σε όλες, (είπαμε η απόσταση) όμως χάριν της τεχνολογίας είδα πολλές φωτογραφίες και video και είναι σαν να μην έλειψα απο καμμία.
Απέδειξε αυτό το χωριό οτι είναι πολύ μπροστά  και προχωράει με τέτοιον ρυθμό που θα αναγκάσει πολλούς δύσπιστους να τρίβουν τα μάτια τους.
Κάποιοι απο μας ζούμε μακριά αλλά νομίζω προσπαθούμε να βοηθήσουμε με τον τρόπο που ο καθένας αντιλαμβάνεται και μπορεί.

Φυσικά αποκορύφωμα όλων ήταν ο άθλος και το όνειρο του φίλου μας Σπύρου να έρθει τρέχοντας απο την αθήνα στην Ιτέα ξεκινώντας την Μεγάλη Δευτέρα το πρωϊ και να τερματίσει την Μεγάλη Τετάρτη στην πλατεία του χωριού μας καλύπτοντας μια απόσταση 310 χλμ. τιμώντας με τον τρόπο αυτόν τον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε και όλους τους συγχωριανούς του.

Πόσοι όμως απο μας εχουμε την δύναμη να κάνουμε οτιδήποτε για να τιμήσουμε την Γη που μας μεγάλωσε;

Χάρηκα επίσης ιδιαίτερα που του επιφυλάξατε τέτοια υποδοχή, αλλά η αλήθεια είναι οτι περίμενα κάτι παραπάνω. Επρεπε όλοι οι συγχωριανοί να βρίσκονται στον κεντρικό δρόμο δεξιά και αριστερά και στην πλατεία χειροκροτώντας δίνοντας δύναμη στον αθλητή τιμώντας τον όπως μας τίμησε.

Καταλήγοντας θέλω να αναφερθώ και πάλι στον Πολιτιστικό μας Σύλλογο και στις δραστηριοτητές του.
Σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα έγιναν τόσα πολλά πολιτιστικά δρώμενα που έδωσαν ζωή και πάλι στον τόπο μας.
Τους αξίζουν νομίζω συγχαρητήρια.

Ο Πολιτιστικός γίγαντας ξύπνησε, ας μην τον αφήσουμε πια να ξανακοιμηθεί, ας αγκαλίασουμε όλοι μας κάθε καλή προσπάθεια που γίνεται προς αυτή την κατεύθυνση χωρίς δισταγμούς και ηττοπάθειες.
Ας δώσουμε στην νεολαία μας την φλόγα και να προσπαθήσουμε να τους την κρατήσουμε για πάντα ζωντανή....!!!
Με τιμή
Μίλτος Αναστασίου

2 σχόλια:

Σπ. Κ. Σπυρόπουλος είπε...

"...Πόσοι όμως από μας έχουμε την δύναμη να κάνουμε οτιδήποτε για να τιμήσουμε την Γη που μας μεγάλωσε;"

Αγαπημένε μου Μίλτο τα είπες όλα με αυτή φράση.

Τρανό παράδειγμα ο Σπύρος.
Αγώνας Τιμής, Πορεία Δόξας προς τη γενέτειρά του.
Άλλες εποχές θα γκρεμίζαμε τα τείχη, τώρα κλείνουμε τις πόρτες (της καρδιάς μας).

Σιγά σιγά θα το χωνέψουμε, πού θα πάει.

Μπράβο σε όλους τους συγχωριανούς μου που άφησαν τις ασχολίες τους και αφιέρωσαν 2 ώρες από τον χρόνο τους για να υποδεχτούν τον Παγκόσμιας Κλάσης δρομέα υπεραποστάσεων που έχει αναδείξει ποτέ η Θεσσαλική Γη, τον Σπ. Επ. Σπυρόπουλο.

Έγιναν μέρος της Ιστορίας και θα έχουν να το λένε..."ήμουν κι εγώ εκεί".

Μπράβο σας!

Παύλος Σαμαράς είπε...

Με συγκίνησες πάλι διόσκουρε...νάσαι καλά!!!

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής