Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Έξτρα ενίσχυση 70 ευρώ το στρέμμα στο βαμβάκι λόγω της πανδημίας

Το ποσό των 70 ευρώ ανά στρέμμα ως ενίσχυση για τις ζημιές που έχουν υποστεί οι βαμβακοπαραγωγοί από την πανδημία, ζητά η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος.
Με επιστολή που απέστειλε η ΔΟΒ προς τον Αρμόδιο Υπουργό κ. Βορίδη, επισημαίνει πως ζήτηση του βαμβακιού έχει πέσει παγκοσμίως περίπου 15%, ενώ 15% έχει μειωθεί και η παραγωγή στην Ελλάδα, λόγω του covid19.
Το μέλος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος κ. Βασίλης Γιαννάκος, επιβεβαίωσε στο «Νέο Αγώνα», πως έχει σταλεί η επιστολή στο Υπουργείο. Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε, η πανδημία έχει πλήξει σημαντικά τους βαμβακοπαραγωγούς του Νομού Καρδίτσας και κάλεσε το αρμόδιο Υπουργείο να δει σοβαρά την πρόταση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης.
«Ευελπιστούμε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως έχει λύσει πολλά σοβαρά θέματα των αγροτών στο παρελθόν, να δείξει την δέουσα κατανόηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βαμβακοπαραγωγοί τη φετινή χρονιά, προκειμένου να αποζημιωθούν» δήλωσε το μέλος της ΔΟΒ κ. Βασίλης Γιαννάκος.
Πρωταθλητής ο Νομός σε καλλιεργούμενες εκτάσεις
Σύμφωνα με τα στοιχεία που εξασφάλισε η εφημερίδα, ο Νομός αναδεικνύεται και φέτος «πρωταθλητής» σε όλη τη χώρα, σε καλλιεργούμενα στρέμματα βαμβακιού.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής