Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

Ο Σύλλογος Φίλων Αγροτικού Μουσείου Ιτέας καταθέτει πρόταση αξιοποίησης του Μουσείου στις φετινές εκδηλώσεις «Καραϊσκάκεια 2022»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος Φίλων του Αγροτικού Μουσείου Ιτέας καταθέτει πρόταση αξιοποίησης του Μουσείου Ιτέας από κάθε αρμόδιο φορέα στις φετινές εκδηλώσεις «Καραϊσκάκεια 2022».

Προς την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας, που διοργανώνει τις εκδηλώσεις.
Προς τον Δήμο Παλαμά, που είναι ο φορέας διαχείρισής του.
Προς όλους τους δημότες της περιοχής, οι οποίοι αφιλοκερδώς διέθεσαν πολύτιμα γι’ αυτούς προσωπικά αντικείμενα, θυσιάζοντας τις αναμνήσεις που αυτά προκαλούν για αγαπημένα τους πρόσωπα  του παρελθόντος, που τα χρησιμοποιούσαν, και το έκαναν αυτό χωρίς προσωπικό όφελος, αλλά για οργάνωση, διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς από το Μουσείο. 

Προς την Αντιπεριφέρεια Καρδίτσας και προς τον Αντιπεριφερειάρχη, κύριο Νούσιο.
Ως Σύλλογος Φίλων του Αγροτικού Μουσείου Ιτέας, μετά από μια μακρά περίοδο χωρίς δράσεις ανάπτυξης και προβολής, λόγω της πανδημίας, προτείνουμε την αξιοποίηση του χώρου του Μουσείου Ιτέας από τα φετινά Καραϊσκάκεια. 
Μπορεί να αξιοποιηθεί ο εξωτερικός, άπλετος, όμορφος, καταπράσινος χώρος του κατά τις βραδινές ώρες για χορευτικές εκδηλώσεις, που τόσα χρόνια γίνονται σε τσιμεντένιες πλατείες, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με τον εξωτερικό χώρο, όπου γινόταν παλιότερα χορευτικές εκδηλώσεις. 
Οι εκπρόσωποι των ξένων χωρών που θα συμμετάσχουν θα γνωρίσουν από κοντά τα χιλιάδες γνήσια αντικείμενα ιστορικής και λαογραφικής αξίας που υπάρχουν στο Μουσείο Ιτέας. 
Προτείνουμε την πιθανή, υπό προϋποθέσεις, χρήση αντικειμένων του Μουσείου σε πιθανά δρώμενα. 

Υπάρχουν τα εξής πλεονεκτήματα του χώρου του Μουσείου Ιτέας: 
Εύκολη πρόσβαση, καθώς βρίσκεται δίπλα από τον οδικό άξονα Καρδίτσας – Λαρίσης – Τρικάλων.
Πολύ μεγάλος και άνετος χώρος πάρκινγκ. 
Πράσινο και δροσερό μέρος τις βραδινές ώρες.
Υπάρχουν όλες οι απαραίτητες υποδομές: ρεύμα, νερό, τουαλέτες.

Οι εκδηλώσεις θα επιφέρουν επισκεψιμότητα στα τοπικά καταστήματα. 
Και το κυριότερο είναι πως το Μουσείο θα επιτελέσει το σκοπό της δημιουργίας του, θα προβάλει την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Ο Σύλλογος Φίλων Αγροτικού Λαογραφικού Μουσείου Ιτέας, πέραν της πρότασής του, θα προσφέρει όσο το επιτρέπουν οι δυνάμεις του σε ένα τέτοιο εγχείρημα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής