Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

- Ο Δήμος Παλαμά στο Πράσινο Ταμείο

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΛΑΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ LED ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΙΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Ο Δήμος Παλαμά στα πλαίσια της αναβάθμισης του δημοτικού φωτισμού και της καθαριότητας κατέθεσε προτάσεις με πλήρεις μελέτες από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου για προμήθεια 116 φωτιστικών σωμάτων τύπου lend  και τριών (3)  πινάκων κεντρικού ελέγχου φωτισμού με  την ύπαρξη κεντρικών ελεγκτών ισχύος (power controllers).

Για την υπηρεσία καθαριότητας κατατέθηκαν προτάσεις για 150 κάδους ανακύκλωσης, 200 κάδους απορριμμάτων και 815 κάδους κομποστοποίησης.

Μέχρι τώρα εγκρίθηκε η «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ LED ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΙΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΙΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ» συνολικού προϋπολογισμού 178.000,00 €
Πρόκειται για την αντικατάσταση  των φωτιστικών σωμάτων των δύο εισόδων της πόλης του Παλαμά που θα γίνει με Φωτιστικά led ισχύος με ονομαστική ισχύ 172W σε αντικατάσταση των υπαρχόντων φωτιστικών υψηλής πίεσης 250W.
Όπως προκύπτει από τις φωτοτεχνικές μελέτες, επιτυγχάνεται με τα φωτιστικά led 172 W μεγαλύτερη ομοιομορφία έντασης φωτισμού ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα σημεία των πεζοδρομίων όπου η ένταση φωτισμού θα είναι 25 Lux  όταν ο φωτισμός ασφαλείας είναι στα 10 Lux.
Οι μελέτες έγιναν με φωτιστικά της ίδιας εταιρίας για να είναι συγκρίσιμα.
Προτιμούνται τα φωτιστικά led ισχύος 172 W για τους παρακάτω λόγους.
Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά βοηθούν στην επέκταση του χρόνου ζωής των LEDs για πάνω από 50.000 ώρες ενώ  λαμπτήρας νατρίου υψηλής πίεσης έχει 12000 ώρες κατά συνέπεια μειώνεται αισθητά το κόστος σε εργατοώρες συντήρησης  και το κόστος  από τη χρήση των μηχανημάτων έργων.

Επιτυγχάνεται έτσι:
- Χρήση λιγότερο ρυπογόνων υλικών: Τα φωτιστικά LED ισχύος  καλύπτουν τις νόρμες EU RΟHS και δεν περιέχει επικίνδυνα στερεά, υγρά ή αέρια όπως υδράργυρο, κάδμιο, μόλυβδο, χρώμιο ή αέριο ξένον
- Δεν έχουν  καθόλου υπεριώδη (UV) και υπέρυθρη (IR) ακτινοβολία:
- Δεν έχουν καθόλου ηλεκτρομαγνητικά κύματα (ΕΜ) και ραδιοσυχνότητες (RF)
- Έχουν μεγάλη δυνατότητα επιλογής θερμοκρασίας χρώματος: Κατασκευάζονται LED σε όλες τις θερμοκρασιακές διαβαθμίσεις του λευκού (από 2000Κ έως 10000Κ) καλύπτοντας τις ανάγκες διαφορετικών εφαρμογών.
- Έχουν καλύτερη τιμή CRI (δείκτης χρωματικής απόδοσης): με αποτέλεσμα να μην αλλοιώνουν τα χρώματα όταν είναι εντός της πόλης. Επιπλέον είναι χωρίς "φωτεινή πίεση" και άμεση ενεργοποίηση και με μεγάλη αντοχή στα χτυπήματα.
- Η φωτεινότητα τους είναι αμετάβλητη σε χαμηλή θερμοκρασία .

Τα υπάρχοντα φωτιστικά θα χρησιμοποιηθούν για τον φωτισμό σκοτεινών σημείων κύρια στις τοπικές κοινότητες.
Στις κεντρικές πλατείες των Δ.Ε του Δήμου  Παλαμά πιλοτικά θα τοποθετηθεί στο κεντρικό πίλαρ, ένας Πίνακας κεντρικού ελέγχου φωτισμού με την ύπαρξη κεντρικών ελεγκτών ισχύος (power controllers) οι οποίοι τις μεταμεσονύχτιες ώρες αυτόματα θα κατεβάζουν την ισχύ των λαμπτήρων στο 50% για εξοικονόμηση ενέργειας.

Θέλω να ενημερώσω τους Δημότες Παλαμά ότι είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι για την ετοιμότητα που δείχνουμε ως Δήμος για την ένταξη έργων σε διάφορα προγράμματα (έπεται και η συνέχεια) και όλα αυτά προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Η σημερινή δημοτική Αρχή Παλαμά διαθέτει αρκετή εμπειρία, εργατικότητα και διεκδίκηση και βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει τους δημότες ότι με την άψογη συνεργασία της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου μας (παρά την τεράστια έλλειψη σε προσωπικό) διαθέτει μια σειρά μελετών για διεκδίκηση και άλλων έργων πάντα όμως μέσα από προγράμματα.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΛΑΜΑ
 ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΤΣΙΑΛΗΣ

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δήμαρχε στην Ιτέα θα γίνει τίποτα;Θα φτιαχτεί καμία είσοδος του χωριού;Θα γίνει ανάπλαση του κέντρου του χωριού (δρόμος από γεφύρι μέχρι πλατεία-δρόμος από εκκλησία μέχρι Μαγούλα με τα λοιπά έργα καλωπισμου-φωτισμος κλπ) Υπάρχει καμία μελέτη;Ερωτώ ποια παρέμβαση έγινε στην Ιτεα για να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων.Τι έργο έγινε για να καλυτερεψει το κέντρο του χωριού;Είναι ακόμη ζωντανό χωριό και δε θα πεθάνει να είσαι σίγουρος δήμαρχε.Τα μαγαζιά πώς θα ενισχυθούν;Αν δε βελτιωθεί το κέντρο;Έχουμε ασύγκριτο πλεονέκτημα... το ΜΟΥΣΕΊΟ.Μπορεί βα αποτελεσει πόλο έλξης επισκεπτών.Τι φοβάστε και δεν το αξιοποιείτε;Δεν θα έχει έσοδα ο Δήμος;Θα έχει.Μήπως δεν θα έχει τόσα έσοδα ο καταστηματάρχης του Παλαμά,αλλά φοβάστε ότι θα σηκώσει οικονομικά κεφάλι και ο επαγγελματίας της Ιτέας;Όλοι θα έχουν όφελος.Θα ανοίξουν κι αλλά μαγαζάκια.Θα βρει ο κόσμος μεροκάματο.Στην Ιτεα άνοιξαν μερικά καινούργια μαγαζιά που μαζί με τους υπάρχοντες παλιούς επαγγελματίες κρατάνε -όσο μπορουν-το χρήμα στο χωριό.
Επιτέλους γιατί είσαι αδιάφορος και κανείς πώς δεν βλέπεις.Ασκείς διαχείριση κατά τη γνώμη μου.Στην κρίση παρουσιάζονται οι ευκαιρίες και οι εμπνευσμένοι άρχοντες επίσης στην κρίση φαίνονται.Τι περιμένεις να έρθει η ανάπτυξη και νσ μας παρουσιαστεί μια μερα στην πλατεία και να πούμε....αααα να ήρθε η ανάπτυξη.
Δουλειά και πρόγραμμα χρειάζεται.
Εσυ και η ομάδα σου τι διαθετε από τα δύο;

Ανώνυμος είπε...

Και γιατί να κάνει έργα;Νιώθει καμιά πίεση απο τους Κουτσαριώτες επικεφαλείς ή ακόμα ακόμα απο τους Κουτσαριώτες γενικά;ΟΧΙ.Κι όσο θα υπάρχει νερό στα κανάλια δεν θα μιλάει κανένας.Αυτή είναι η ανάπτυξη για τους Κουτσαριώτες.Βαμπάκια βαμπάκια βαμπάκια.Ολα τα άλλα σε δεύτερη μοίρα.Πότε μας ένοιαξε για τα καταστήματα της Ιτέας;Απο αλλού ψωνίζουμε μια ζωή.Είχαμε λαική αγορά και την διώξαμε, πηγαίναμε στον Παλαμά.Κι ακόμα και τώρα που η βενζίνη είναι πανάκριβη κάποιοι τρέχουν για τσίπουρο και για ποτό απο δω κι απο κεί.Μην αναφερθώ και στα παϊδάκια.Της Ιτέας "βρωμάνε" ενω οπουδήποτε αλλού είναι πεντανόστιμα(τι λες καημένε)!Και καμαρώνουν την άλλη μέρα πως δήθεν φάγανε το πιο φθηνό και το πιο νόστιμο παϊδάκι .......οι κακομοίρηδες, οι κουτοπόνηροι και οι κακόψυχοι.Αλλά η παροιμία λέει "κανείς δεν άγιασε στον τόπο του".

Ανώνυμος είπε...

'...Θέλω να ενημερώσω τους Δημότες Παλαμά [Τους Πλαμιώτες] ότι είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι γιά την ετοιμότητα που δείχνουμε ως Δήμος γιά την ένταξη έργων σε διάφορα προγράμματα [έπεται και η συνέχεια] και όλα αυτά προς όφελος της τοπικής κοινωνίας...[του Παλαμά].' ΕΥΓΕ ΔΗΜΑΡΧΕ!! ΕΥΓΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ!!!..Θα LUXάρετε τον Παλαμά και τα υπάρχοντα φωτιστικά θα τα χαρίσετε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο γιά τις άπορες τοπικές κοινότητες...Η έγκριση έγινε γιά τον Δήμο Παλαμά η γιά την πόλη του Παλαμά??..Οι μάσκες έπεσαν...ο Μάης έρχεται!!!

Κ.Ν είπε...

"Ο Δήμος Παλαμά στον πράσινο κάδο"

...αυτόν τον τίτλο έπρεπε να βάλετε στο άρθρο

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος 1

Ο δήμαρχος Παλαμά είναι ο μόνος που κατάφερε να κοινωνικοποίηση τον φωτισμό... Θα μοιράσει ισομερώς και δικαίως και σύμφωνα με τις ιδιαίτερες συνθήκες νυκτός που επικρατούν σε κάθε οικισμό της παλαιές κολωνες-συστηματα φωτισμού.Όσοι είναι στα Ανατολικά μέρη του Δημου (όπως τα χώρια του Δημου Φύλλου) δικαιούνται λιγότερες,γιατί ξημερώνει νωρίτερα απ'ότι στην περιοχή του Δημου Προαστίου ή περισσότερες γιατί νυχτώνει πιο νωρίς απ'ότι στο Δυτικό Προάστιο;Περιμένουμε την απόφαση τους... με αγωνία.
Θα γίνει της κολώνας.
Τελικά είναι μοναδικό αυτό που κατάφερε ο δήμαρχος,εφάρμοσε τον σοσιαλισμό σε συνθήκες καπιταλισμού!!!

Ανώνυμος είπε...

"κοινωνικοπιησει"

Παύλος Σαμαράς είπε...

Πως περιμένετε μωρέ να σας ακούσουν, αφού ακόμα και το όνομά σας φοβάστε να βάλετε στις καταγγελίες σας...πήξαμε στις ανώνυμες καταγγελίες!!!

Δράση για την Ιτέα είπε...

Οι κύριοι Λιάχανος, Καραγιάννης και Σδόγγος που εκπροσωπούν το χωριό μας στα κέντρα λήψης αποφάσεων του Δήμου τί έχουν καταφέρει μέχρι τώρα για την Ιτέα. Τί έργα έχουν έρθει ώστε να υπάρξει μια αναπτυξιακή πορεία για τον τόπο, να δημιουργηθούν οι συνθήκες ανόδου του χωριού μας; Κατά τη γνώμη μου τίποτε. Δεν έχουν καταλάβει οι κύριοι οτι παίζει σημαντικό ρόλο, πολύ σημαντικό, το πώς φαίνεται ένας τόπος στον επισκέπτη. Ανάπλαση του κέντρου της Ιτέας τώρα. Δεν το έχετε καταλάβει ακόμη οτι αποτελεί θέμα μείζονος σημασίας; Η Ιτέα το χρειάζεται αυτό. Είστε τόσο στενόμυαλοι που δεν μπορείτε να δείτε τα οφέλη; Αλίμονό σας κύριοι, θα σας κρίνει η τοπική ιστορία και θα σας παραδώσει στην πυρά της λήθης.

Βλέπετε πως ήταν εύκολο όταν καθόσασταν πριν τις εκλογές όλο το προηγούμενο διάστημα και κρίνατε για ανικανότητα και αναποτελεσματικότητα τους προηγούμενους και τους πρό-προηγούμενους δημοτικούς τοπικούς άρχοντες (Αγγέλου, Αναστασόπουλος). Σας θυμάμαι στα μαγαζιά οτι φανερά και απροκάλυπτα ασκούσατε κριτική επί παντός δημοτικού επιστητού και εκφράζατε με κομπασμό τις απόψεις σας για τι πρέπει να γίνει. (αφήστε που ορισμένοι ευθύνονται για την ανατροπή του Αναστασόπουλου και τη έλευση του Π.Ε. Αγγέλου και της συνοδείας αυτού). Το κάνατε από ενδιαφέρον για τον τόπο; από κάτι άλλο; ο κόσμος σας πίστεψε και σας έβαλε στα κοινά πράγματα.
Τύχη Αγαθή (;) για σας. Εκ του αποτελέσματος τώρα μπορούμε να κρίνουμε οτι κάθε άλλο παρά από ενδιαφέρον για τον τόπο μας τα λέγατε όλ' αυτά... αλλά για την κουτάλα κύριοι, για την ΚΟΥΤΑΛΑ και για 5΄ δημοσιότητας.
Το (ανύπαρκτο) έργο σας συναγωνίζεται αυτό της προηγούμενης δημοτικής αρχής (Αγγέλου) και νομίζω οτι σας ανήκει η πρώτη θέση.

Είστε οι ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟι ΤΗΣ ΣΦΡΑΓΙΔΑΣ, αφού το μόνο παραγόμενο έργο από σας είναι η σφράγιση και η υπογραφή των πιστοποιητικών των δημοτών. Τίποτε άλλο.
Χρειάζεται προοπτική ο τόπος και δεν ασκείται η πολιτική στα τσίπουρα, στις μπύρες και στα ουίσκια. (εκεί ίσως παίρνονται μεγάλες αποφάσεις όταν βέβαια υπάρχει σχέδιο και κατατεθειμένες προτάσεις). Όμως, τους εκπροσώπους μας για να τους παίρνουν σοβαρά στα κέντρα λήψεως αποφάσεων του δήμου πρέπει να διεκδικούν με αποφασιστικότητα αυτά που δικαιούται και να μη σκύβουν το κεφάλι αναμένοντας... οδηγίες.
Δεν γνωρίζω αν αυτά είναι ψιλά γράμματα για εσάς. Πρέπει να τα γράψουμε. Πρέπει να ακουστούν. Πρέπει να κάνουμε κάτι για τον τόπο μας. Πρέπει να αρπάξουμε τις ευκαιρίες που μας αναλογούν για να ζήσουμε εδώ και τα επόμενα πολλά χρόνια και τα παιδιά των παιδιών μας και ακόμη παραπέρα. Αυτή η ομερτά πρέπει να σπάσει.
Έχει σκάσει το κύμα και ήταν βουβό, γι' αυτό δεν το ακούσατε. Να περιμένετε οτι ξέβρασμα θα είναι οδυνηρό. Αλλά έχω την υποψία οτι δε σας νοιάζουν και τόσο αυτά που γράφονται εδώ, γιατί είστε αδιάφοροι, δεν ενδιαφέρεστε για το χωριό. Δυστυχώς. Δεν ενδιαφέρεστε. Περισσότερο θα σας απασχολήσει το ποιός τα γράφει αυτά ποιος είναι από πίσω, ποιος δήθεν σας υπονομεύει, ποιος έδωσε εντολή να γραφούν αυτά και διάφορα τέτοια. Ας είναι. Σας το λέω λοιπόν κύριοι της Ιτέας και κύριε Πατσιαλή, την εντολή την έδωσε ολόκληρο το χωριό. δεν την ακούσατε; πρόβλημά σας.
Από δω και πέρα θα τα λέμε συχνότερα.

ΥΓ.: Παρακαλώ τους διαχειριστές του blog να ενημερώσουν όσους αναφέρονται στα παρόντα σχόλια. Περιμένουμε την απάντησή τους και της επίσημη τοποθέτησή τους στο ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΤΕΑ.

Δράση για την Ιτέα είπε...

Παύλο άσ' το αυτό με την ανωνυμία. Άσ'το.
Συμφωνείς με όσα γράφουν όλοι οι σχολιαστές; Το ξέρω οτι συμφωνείς με πολλά. Μη τους δίνεις άλλοθι οτι δήθεν γράφουμε ανώνυμα. Τα λέμε και επώνυμα έξω στις παρέες που καθόμαστε. Δεν έχεις ακούσει εσύ κανέναν να μιλάει γι' αυτά; Έχεις ακούσει πάρα πολλούς. Η Ιτέα μαραζώνει. Αφήνω απ' 'έξω την πολιτιστική δραστηριότητα και την κληρονομιά που θα αφήσετε.
Και μια και το έφερε η κουβέντα μη βάλεις τίποτα φωτογραφίες από το φεστιβάλ με Δημάρχους παραδημάρχους αντιδημάρχους κλπ κλπ. Να οικειοποιηθούν και αυτή τη δραστηριότητα; Όχι άλλες φωτογραφίες. Μόνο τον παπα-Βασίλη και τους απλούς χωριανούς τους ηλικιωμένους, τα μικρά τα παιδιά, τα μεγαλύτερα και τους γονείς τους που αγωνιούν και παλεύουν για το μέλλον τους. Αυτά.

Παύλος Σαμαράς είπε...

Αν διαβάζουν την Ιτέα θα ενημερωθούν και θα απαντήσουν ούτως η άλλως, αλλιώς δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο...
Αναφέρομαι πάντα στην ανωνυμία για να μπορεί να απαντήσει και ο άλλος για σένα.
Δεν θα μπορούσα να διαφωνήσω με τα περισσότερα.
Το σίγουρο είναι πως πρέπει να δουλέψουμε όλοι μας για το καλύτερο του τόπο μας.
Θα κριθούμε όλοι μας τελικά...και δεν είναι πολύ μακριά!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΣΕ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΛΠ ΤΟΥ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΑΜΑ.
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑΤΟΥΣ ΥΠΕΝΘΗΜΙΣΩ ΜΙΑ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΠΟΥ ΤΗ ΛΕΕΙ Ο ΣΟΦΟΣ ΛΑΟΣ ΜΑΣ.
"ΘΑ ΣΜΙΞ' ΜΥΞΑ ΜΙ ΤΟΥ ΜΑΝΤΗΛΙ".
ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑ ΝΟΥ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΡΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΥΣΤΗΡΑ.

Κ.Ν είπε...

Κάποτε είχα γράψει στην ομάδα facebook για την τσίπα=(πέπλο, μαντήλα, τσεμπέρι) που φορούσαν οι γιαγιάδες μας.
Όταν θέλαν να χαρακτηρίσουν κάποιον ως ξεδιάντροπο, ως άσκαστο τον έλεγαν ξετσίπωτο=αυτός-ή που δεν φοράει τσίπα(μαντήλα).
Χαρακτηριστικό της εποχής η τσίπα, συμβόλιζε τη γυναικεία σεμνότητα, επομένως οι γυναίκες που δεν φορούσαν χαρακτηριζόταν ως άσεμνες, ξεδιάντροπες, παλιογύναικες.
Αρα λοιπόν μπορώ να κλείσω με την εξής ερώτηση: "αρά δεν έχτι ντίπ τσίπα απαναθιό σας;"

Ανώνυμος είπε...

Νοσταλγε μια διευκρίνιση. Υποθέτω ότι τα λες για τους Άρχοντες του τόπου αυτα περί τσιπας,σωστά;

Κ.Ν είπε...

Σωστά

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής