Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

- Η παράσταση της πλέμπας

Αν δεν παρακολουθούσα την αυτοκρατορική εμφάνιση του προέδρου της δημοκρατίας και των μνημονίων την ημέρα του εορτασμού του αγίου Δημητρίου της Θεσσαλονίκης, θα μιλούσα για την Τζιτζικώσταινα, τον θιγμένο αντιφασίστα Βενιζέλο και το καραγκιοζιλίκι των παρελάσεων με το τηλεοπτικό εθνικό φρόνημα της πειρατικής Δημόσιας Τηλεόρασης.

Είναι όμως αυτό το γεροντίστικο θράσος που στα στερνά του αρνείται να πράξει το αυτονόητο μπας και δεν κηδευτεί με τιμές και δημοσία δαπάνη, όταν θα έρθει εκείνη η ώρα που για όλους έρχεται χωρίς διακρίσεις κι αξιώματα, που δεν με αφήνει να λυπηθώ καμιά ηλικία ή δήθεν αντιφασιστική δράση μιας μακρινής και ξεχασμένης ηλικίας.

Όταν βλέπεις μία εικόνα σαν αυτή, με ένα προσκύνημα γεμάτο ΜΑΤ και περιφράξεις για τον κόσμο που θέλει να τιμήσει τον άγιο μόνο σίχαμα μπορεί να σε κυριεύσει.

Ο αποκλεισμένος λαός χαίρεται τους αγίους του και τα στρατά του πίσω από τα κιγκλιδώματα και τις ασπίδες των αστυνομικών. Μακριά από τα παιδιά του που στέλνει ακόμη με χαρά και υπερηφάνεια για να τιμήσουν με δόξα και τιμή τους προέδρους και τα παράσημα.

Σιχαίνομαι μόνο που τα βλέπω.
Σιχαίνομαι κι αυτούς και την παράστασή τους.
Όχι μόνο την παρέλαση της φτώχειας και της επαιτείας στο τιμημένο ιδιωτικό κεφάλαιο που υπόσχεται την εθνική ανάταση των ερπυστριών και των εξαφανισμένων, από την σαλονικιά ομίχλη, αεροσκαφών.
Σιχαίνομαι όλους εκείνους που βλέπουν τους εαυτούς τους ως άλλους Λουδοβίκους, ακόμη κι αν από την λίγη ιστορία που έχουν διαβάσει, ξέρουν πολύ καλά ποια ήταν η τύχη τους.

Δεν ονειρεύομαι γκιλοτίνες, γιατί δεν είναι η ώρα....Κι ούτε τρέφω αυταπάτες ότι αυτές θα τις στήσουν τα εξαγριωμένα πλήθη έξω από τα σύγχρονα ανάκτορα.
Γκιλοτίνες στήνουν οι ίδιοι κι ετοιμάζονται να πέσουν μπρούμυτα για να τις δοκιμάσουν. Οι χρυσοί τους θρόνοι και οι φασίστες που εκκολάπτουν με χαρά και αυταπάρνηση στους κόρφους τους, είναι οι δικές τους λεπίδες.
Η απληστία και η ανάγκη επίδειξης της εγωπάθειάς τους, δεν ξεπλένεται με τις αναθυμιάσεις από τα χορηγούμενα καύσιμα λαθρεμπόρων και συνεργατών της χούντας των συνταγματαρχών.

Η πλέμπα δεν είναι κάποιος άλλος....Είναι αυτοί...!!!
Και η παράστασή τους ξεχυλίζει βρώμα και δυσωδία.
Ένα σιχαμένο μίγμα που μόνο λύπηση κι αποστροφή προκαλεί.

Όσοι χρυσοί θρόνοι κι αν μπουν στο κάδρο της φωτογραφίας, όσα παράσημα και τεντωμένοι φαντάροι, όσες ερπύστριες και ήχοι μαχητικών αεροσκαφών, αυτή η μαυρίλα που εκπνέουν δεν μπορεί να κρυφτεί... Δεν πρέπει να κρυφτεί...
Ζήτω το ΟΧΙ… Ζήτω η πλέμπα...!!!

πηγή:  http://ksipnistere.blogspot.gr/2013/10/blog-post_6849.html

2 σχόλια:

Σπ. Κ. Σπυρόπουλος είπε...

Τελικά η μόνη παρέλαση που αποδέχεται αλλά και στηρίζει με ενθουσιασμό ο προοδευτικός κόσμος είναι το Gay Pride; Γούστα είναι αυτά και δεν υπεισέρχομαι.
Και κάτι άλλο... στη δικτατορία, όταν στην εξέδρα των επισήμων στεκόταν ο Παπαδόπουλος ή ο Γκιζίκης και πίσω του ο Ιωαννίδης, κανείς δεν διανοήθηκε να καλέσει τον λαό που συνέρρεε κατά εκατοντάδες χιλιάδες αυτές τις δύο μέρες για να προσπαθήσει να ανατρέψει την παράνομη στρατιωτική κυβέρνηση. Ούτε τους πέρασε από το μυαλό. Διότι καταλάβαιναν όλοι ότι δεν είναι ο χώρος και ο χρόνος για πολιτικές εκδηλώσεις.
Στο πολιτικό DNA κάποιων υπάρχει μια απέχθεια για τις Ενοπλες Δυνάμεις, την Αστυνομία, τις στολές, τα σύμβολα, την Εκκλησία, τις τελετές. Για οτιδήποτε εθνικό. Θα μου πείτε, εδώ έχουμε ανεργία, κρίση, βαριά φορολογία, απελπισία στον κόσμο, αυτά μας μαράνανε; Ναι. Μας νοιάζουν και μας κόφτουν, διότι, για να τη σώσεις την Πατρίδα, πρέπει να την πονάς, πρέπει να αγαπάς τους ανθρώπους της, τη γη της, τα σύμβολά της, να τιμάς τους ήρωές της. Να μην προσπαθείς να επιβάλεις τις βαρεμένες διεθνιστικές και νεοταξίτικες ιδεοληψίες σου στην πλειονότητα και να βρίζεις κι από πάνω ως «φασιστικές» τις πεποιθήσεις και τις συνήθειες του έθνους σου. Γιατί, αληθινοί φασίστες και ολοκληρωτικά απολειφάδια είναι αυτοί που με θρασύτητα προσπαθούν να μας φορέσουν καπέλο απολιθωμένες ιδέες, που όχι μόνο αμφισβητούν αλλά προσβάλλουν το έθνος μας, την Ιστορία και τους αγώνες του.
Τόση ανοησία πια... μα τόση;

Ανώνυμος είπε...

Κανένας πολιτικός αρχηγός κόμματος δεν παρέστη στις εξέδρες των επισήμων στις παρελάσεις ανά την Ελλάδα.
Κρύφτηκαν όλοι….
Αυτοί είναι...
Γυμνοί μπρός στα μάτια των Ελλήνων.
Αυτοί είναι που παλεύουν ή θα παλέψουν για την Ελλάδα;
Δειλοί και άτολμοι.
Αυτή και μόνο είναι η «παλληκαριά» τους.
Ούτε ένα κεράκι για την θυσία των προγόνων τους που αγωνίστηκαν εναντίον του φασισμού. Αυτοί αγωνίζονται «υπέρ του…κομματικού τους εδάφους». Τραγωδία.
Όπως έστρεψαν αυτοί τα νώτα τους προς την Εθνική μας επέτειο, ας στρέψει ο λαός τα νώτα του προς αυτούς.
Δεν αξίζουν τίποτε για την ΕΛΛΑΔΑ. Ανήκουν αλλού…

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής