Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Έργα αγροτικής οδοποιίας σχεδόν 1 εκατ. ευρώ χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο Δήμο Παλαμά

Στη χρηματοδότηση έργων αγροτικής οδοποιίας συνολικού προϋπολογισμού 947.000 ευρώ προχωρά το επόμενο διάστημα η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας έδωσε την έγκριση για την υπογραφή σύμβασης για την υλοποίηση των έργων «Αγροτική οδοποιία Δ.Ε. Παλαμά», «Αγροτική οδοποιία Δ.Ε. Φύλλου» και «Αγροτική οδοποιία Δ.Ε. Σελλάνων».
Φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Παλαμά.
Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης τόνισε τα εξής:
«Εργαζόμαστε καθημερινά συμβάλλοντας στην βελτίωση της καθημερινότητας των ανθρώπων της παραγωγής. Με πράξεις και έργα, όχι με λόγια. Γιατί τα έργα είναι εκείνα που λένε πάντα την αλήθεια. Σε συνεργασία και συνέργεια με το Δήμο Παλαμά χρηματοδοτούμε και υλοποιούμε έργα ουσίας και χρήσιμα που ενισχύουν την ασφαλή μετακίνηση των παραγωγών και των προϊόντων τους. Με σχέδιο και προσανατολισμό, έχοντας ως πυξίδα τον άνθρωπο, συμβάλλουμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας στην ενίσχυση της παραγωγής, στην αύξηση της προσβασιμότητας και στη μείωση του κόστους παραγωγής».

Στοιχεία Έργου
Αντικείμενο αποτελεί η κατασκευή έργων με στόχο τη βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. Η οδός πρόκειται να εξυπηρετήσει τη λειτουργία της σύνδεσης αγροτικών εκτάσεων, κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, εξυπηρετώντας παράλληλα την προσπέλαση στα παρακείμενα αγροκτήματα και τις συμβαλλόμενες οδούς στην Π.Ε Παλαμά στην περιοχή της ΕΕΛ Παλαμά βελτιώνοντας την σύνδεση της περιοχής με το τοπικό διαμέρισμα του Παλαμά και της Αστρίτσας, στην Δ.Ε. Φύλλου του Δήμου Παλαμά και ειδικότερα στην αγροτική οδό από την Επαρχιακή οδό17 (Δέλτα Αγίων Θεοδώρων - Ιτέα (Κοτσαρή) - προς Λάρισα από 8ο χλμ. Εθν. Οδού Καρδίτσας - Φαρσάλων δια Αστριτσίου) (θέση οικισμός Ιτέας), έως νότια παρατάφρο ποταμού Ενιπέα και στην Δ.Ε. Σελάνων του Δήμου Παλαμά ανατολικά του οικισμού του Προαστίου και ειδικότερα στην αγροτική οδό από το ρέμα Βουβουλίνας έως το συλλεκτήρα Μέγα (περιοχή Αλωνάκια). Με την παρούσα εργολαβία προβλέπεται βελτίωση των δομικών και γεωμετρικών χαρακτηριστικών και γενικά των κυκλοφοριακών συνθηκών υφιστάμενης αγροτικής οδού, συνολικού μήκους 7.280,00m, με σκοπό την καλύτερη βατότητα της και την αμεσότερη και ευκολότερη πρόσβαση προς τις αγροτικές καλλιέργειες. Αναλυτικά οι εργασίες που θα εκτελεσθούν είναι οι παρακάτω:
• Χωματουργικές εργασίες (εκσκαφές, επιχώσεις)
• Εργασίες οδοστρωσίας και Ασφαλτικές εργασίες,
• Κατασκευή τεχνικών έργων (κυρίως εγκάρσια αποστραγγιστικά στις θέσεις των χειμάρρων, τοποθέτηση σωληνωτού αγωγού Φ600 για παροχέτευση ομβρίων υδάτων),
• Σήμανση – Ασφάλεια – Διαγράμμιση

πηγή: karditsapress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής