Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Ανεμογεννήτριες και στο "Δογαντζή" στα Ορφανά

Μετά τα Άγραφα οι επενδύσεις για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας επεκτείνονται και στο Δήμο Παλαμά.

Αυτή τη φορά μάλιστα οι επενδυτές έρχονται εκ των έσω αφού αφορά εταιρεία που έχει έδρα στο νομό μας.

Ο λόγος για την απόφαση του Δασαρχείου Καρδίτσας με την οποία εγκρίνεται η εγκατάσταση και λειτουργία ανεμολογικού ιστού ύψους 30 μέτρων στη θέση Φύλλιον όρος "Δογαντζή" στα Ορφανά Καρδίτσας.

Η σχετική αίτηση υποβλήθηκε από την εταιρεία "Σακελλαρίου Βασιλική κ ΣΙΑ Ε.Ε." με τον διακριτικό τίτλο "Ζωγραφιά Ενεργειακή Ε.Ε." στις 3 Μαρτίου 2020 η οποία έχει έδρα στον Ελληνόπυργο Καρδίτσας και εγκρίθηκε χθες (27/5) από την υπηρεσία του Δασαρχείου Καρδίτσας.

Σύμφωνα με την απόφαση η χρονική διάρκεια τοποθέτησης του ανεμολογικού ιστού έχει διάρκεια ενός έτους με δυνατότητα παράτασης. Η απόφαση του Δασαρχείου όπως τονίζεται στην απόφαση δεν θεμελιώνει δικαίωμα εγκατάστασης αιολικού σταθμού στη συγκεκριμένη θέση και ούτε αποτελεί θετική γνωμοδότησης της ίδιας υπηρεσίας για τον ίδιο λόγο.



Karditsalive.net


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής