Τρίτη 3 Αυγούστου 2021

Ο Δήμος Παλαμά ας "ξυπνήσει" επιτέλους από την θερινή ραστώνη

Δυστυχώς για του αγρότες μας τα έντονα αρδευτικά προβλήματα που εμφανίστηκαν στα μέσα Ιουλίου στο Δήμο Παλαμά, όχι μόνο δεν αντιμετωπίστηκαν από τη Δημοτική αρχή, αλλά πολλαπλασιάστηκαν κιόλας!

Είχαμε προειδοποιήσει έγκαιρα το Δήμαρχο κ. Γ. Σακελλαρίου να «ξυπνήσει» από τη θερινή ραστώνη και να αναλάβει πρωτοβουλίες για να προλάβει τα χειρότερα, αλλά δεν το έκανε και να τα’ αποτελέσματα…

Αυτές τις ημέρες στην περιοχή μας, πολλοί καλλιεργητές κυρίως βαμβακιού, είναι αγανακτισμένοι αφού δεν βρίσκουν νερό στο δίκτυο για να ποτίσουν τα χωράφια τους. 

Καλυβάκια, Βαζούρια, Ιτέα, Φύλλο κ.α. είναι στο επίκεντρο του μείζονος ζητήματος που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας.

Κι’ όλα αυτά ενώ η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, εδώ και ένα 10ήμερο περίπου, λόγω του παρατεταμένου καύσωνα, παροχετεύει στο αρδευτικό δίκτυο καθημερινά 1,9 εκατ. κ.μ. νερού από τη Λίμνη Πλαστήρα!

Ο Λείψιμος είναι γεμάτος νερό, άραγε πού πάνε αυτές οι ποσότητες;

Η κατάσταση είναι τραγική και οι ευθύνες ανήκουν αποκλειστικά στο Δήμαρχο που ως συνήθως είναι άφαντος απ’ τη Διοίκηση του Δήμου Παλαμά και απ’ τα προβλήματα των δημοτών.

Αλήθεια, τι έγιναν τόσα λεφτά που εισέπραξε τους προηγούμενους μήνες ο Δήμος απ’ την κυβέρνηση για τις ζημιές του «Ιανού»;

Που ξοδεύτηκαν; 

Που είναι οι αναγκαίες παρεμβάσεις ώστε να υπάρχει ισορροπία στο δίκτυο και οι αγρότες να ποτίζουν κανονικά τις καλλιέργειές τους;

Πολλά και μεγάλα τα ερωτήματα, μα απαντήσεις δεν υπάρχουν!

Η αγανάκτηση των αγροτών μας ξεχειλίζει για την παροιμιώδη ανικανότητα του Δημάρχου, την οποία πληρώνουν φυσικά όλοι οι δημότες.     

Χρήστος Βαϊοπουλος                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής