Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022

Τα 7,5 άγονα χρόνια θητείας της δημοτικής αρχής Παλαμά

Συνδημότισσες και συνδημότες
Με αφορμή τη συμπλήρωση απ’ την παρούσα Δημοτική αρχή, 7,5 ετών συνολικής διοικητικής θητείας στον Δήμο Παλαμά, νιώθω την ανάγκη να απευθυνθώ προς εσάς και να σας ενημερώσω για την κατάσταση που επικρατεί σε βασικούς τομείς η οποία δυστυχώς είναι απογοητευτική.

Στη δύση του προηγούμενου έτους και σε δυο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αναδείχθηκε ένα μείζον πρόβλημα που καταδεικνύει σε απόλυτο βαθμό την πλήρη ανικανότητα της δημοτικής διοίκησης και του νυν Δημάρχου να οδηγήσουν το Δήμο μας στο δρόμο της ευημερίας και ανάπτυξης.

Πρόκειται για τα αναφερόμενα στον ισολογισμό – απολογισμό του 2020 που επικυρώνονται από ορκωτό λογιστή και μιλούν για τεράστια ζημιά της τάξεως των 340.000 ευρώ!

Αυτό είναι ανήκουστο καθώς, λόγω της μένουσας πανδημίας και του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανού», η κεντρική εξουσία ενίσχυσε με έκτακτες χρηματοδοτήσεις ύψους 2,6 εκατ. ευρώ τον Δήμο Παλαμά, κονδύλια που έχουν διατεθεί σε απευθείας αναθέσεις αμφιβόλου αναγκαιότητας για αποκαταστάσεις ζημιών.

Το μεγάλα ερώτημά μας λοιπόν είναι: Πως καταφέρατε κύριε Δήμαρχε, μέσα σε μια επταετία, όχι μόνο να υπερδιπλασιάσετε τα χρέη του Δήμου μας, αλλά να κλείσει και το περασμένο οικονομικό έτος με αδιανόητο ύψος ζημιάς;

Επισημαίνω ότι, τη δημοτική περίοδο 2011 – 2014, η τότε Δημοτική αρχή, - στην οποία αρέσκεται ο Δήμαρχος να αναφέρεται απαξιωτικά, είχε καταφέρει να συμπιέσει τις οφειλές των δημοτών, (ΠΟΕ), στο ύψος των 2.300.000 ευρώ. Όμως, μετά την αποχώρησή της, αυτό εκτινάχτηκε στα 5.300.000 ευρώ σήμερα! Αυτό είναι το μεγάλο «κατόρθωμα» του νυν Δημάρχου ο οποίος μάλιστα πρόσφατα, μας παρουσίασε έναν προϋπολογισμό για το 2022 χωρίς αναπτυξιακούς στόχους και μέριμνες για τους αγρότες, τους επαγγελματίες, για την τόνωση, τέλος πάντων, της οικονομικής ζωής του τόπου μας. 

Αλλά, δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι άλλο από έναν Δήμαρχο που:

- Εκπονεί τεχνικό πρόγραμμα 300.000 ευρώ για το 2022, αλλά προσπαθεί να πείσει το Δημοτικό Συμβούλιο ότι τα έργα που προγραμματίζει φτάνουν στα 8 εκατ. ευρώ! Μάταια φυσικά, διότι το ίδιο το κατατεθειμένο πρόγραμμά του τον διαψεύδει.

- Δεν μπορεί να ολοκληρώσει ένα έργο πνοής για την πόλη μας και τους δημότες, την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας… Πολύ σημαντικό έργο το οποίο για ανεξήγητους λόγους παραμένει σε εκκρεμότητα δυο χρόνια τώρα.

- Αδυνατεί να φτιάξει παιδικές χαρές στις Τοπικές Κοινότητες, ενώ έχουν εγκριθεί προ ετών οι αναγκαίες πιστώσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών. 

- Δεν ασχολήθηκε ποτέ με την υλοποίηση της βαρύγδουπης εξαγγελίας του για αξιοποίηση του πρώην Σταθμού Γεωργικής Έρευνας Παλαμά και τη μετατροπή του σε Κέντρο Αγροτικής Ανάπτυξης, με δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας.

- Αγνοεί επιδεικτικά το χρόνιο πια πρόβλημα της μη έκδοσης οικοδομικών αδειών που εμποδίζει τους νέους μας να κάνουν πράξη το όνειρο ενός σπιτιού και το χειρότερο, μπλοκάρει κάθε ιδιωτική αναπτυξιακή πρωτοβουλία.

- Αδιαφορεί πλήρως για τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες μας. Αλήθεια, τι συμβαίνει κύριε Δήμαρχε με τα ηλεκτρονικά συμφωνητικά ενοικίασης χωραφιών και τα ΑΤΑΚ; 

- Επιδίδεται συνεχώς σε ασκήσεις ψηφοθηρίας ευνοώντας ημετέρους σε ότι αφορά στην υλοποίηση έργων αγροτικού εξηλεκτρισμού, τα οποία παρεμπίπτοντος εκτελούνται με το σταγονόμετρο, αλλά και στον τομέα του αθλητισμού με επιλεκτική στήριξη σωματείων.

- Εγκατέλειψε στην τύχη τους τις Τοπικές Κοινότητες οι οποίες αρχίζουν και παρουσιάζουν ξανά μια αφόρητη εικόνα υπανάπτυξης.

Συνδημότισσες και συνδημότες
Αν μη τι άλλο, η διαχειριστική ανεπάρκεια και διεκδικητική ατολμία της σημερινής δημοτικής διοίκησης και του νυν Δημάρχου είναι παροιμιώδεις! Έχουν χάσει πλέον κάθε έρεισμα στην κεντρική διοίκηση και στις τοπικές κοινωνίες.

Ως επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παλαμά, αλλά και ως άμεσα ενδιαφερόμενος για την ανάληψη των ηνίων του την επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο, οφείλω να μιλάω ξεκάθαρα για όλα όσα συμβαίνουν. Κι΄ αυτό κάνω με τη σημερινή παρέμβασή μου, για να μην έχουν κιόλας οι σημερινοί διοικούντες στο Δήμο την ψευδαίσθηση, ότι μπορούν να υποτιμούν τη νοημοσύνη μας και να κρύβουν την αλήθεια με ανυπόστατες δικαιολογίες.

Χρήστος Βαϊοπουλος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής