Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

Πρωτοβουλία του υποψηφίου δημάρχου Παλαμά Νίκου Ράπτη για την ένταξη του ιερού ναού Αγίου Αθανασίου Παλαμά (Ρουμ) στα μνημεία παγκόσμιας θρησκευτικής κληρονομιάς της UNESCO

Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος  και Φαναριοφερσάλων Τιμόθεο.

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων η συνάντηση του υποψηφίου δημάρχου Παλαμά Νίκου Ράπτη με τον Μητροπολίτη κύριο Τιμόθεο. 

Αρχικά ο κ. Ράπτης εξέφρασε το θαυμασμό του για το τεράστιο κοινωνικό και θρησκευτικό έργο που επιτελεί η Μητρόπολη, ο Σεβασμιότατος και οι ιερείς του δήμου Παλαμά και εξεδήλωσε τη διαρκή στήριξή του σε αυτή την προσπάθεια.

Στη συνέχεια αναφέρθηκαν σε τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας. 
Ο κ. Ράπτης εντυπωσιάστηκε από τον μελίρρυτο λόγο του Σεβασμιότατου κύριου Τιμόθεου και τις τόσο σημαντικές δράσεις και προσπάθειες που υλοποιεί κάθε μέρα η Επισκοπή για όλους τους συμπολίτες μας που έχουν κάθε είδους ανάγκη. 

Στη συνέχεια της συζήτησης ο υποψήφιος δήμαρχος Παλαμά κ. Ράπτης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον Μητροπολίτη για μία σημαντική πρωτοβουλία που προωθεί για περισσότερο από ένα χρόνο. Αναφέρθηκε σε μια σειρά συναντήσεων τόσο με παράγοντες της πολιτικής ηγεσίας αλλά κυρίως τόνισε τις συναντήσεις του με την κυρία Καίτη Τζιτζικώστα, πρόεδρο της εθνικής επιτροπής UNESCO Ελλάδας που αφορούν στην προώθηση της ένταξης του ιερού ναού Αγίου Αθανασίου Ρουμ Παλαμά στη λίστα των μνημείων παγκόσμιας θρησκευτικής κληρονομιάς της UNESCO. 
Η κ.Τζιτζικώστα αποδέχτηκε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό την πρόταση του κ.Ράπτη για τον μεγαλοπρεπή ναό του Αγίου Αθανασίου και τόνισε ότι η ευόδωση της παραπάνω πρότασης θα επιφέρει τεράστια οφέλη για το σύνολο του δήμου Παλαμά. Με τη σειρά του ο κ. Τιμόθεος επικρότησε τη σπουδαιότητα αυτής της πρωτοβουλίας και η συνάντηση έκλεισε με τον Σεβασμιότατο να δηλώνει  ότι θα σταθεί αρωγός σε όλη αυτή την προσπάθεια. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής