Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Σοφία Τζέλλα: Ευχαριστώ όλους όσους τίμησαν την εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου μου

Από τις πιο συγκινητικές στιγμές που έχω ζήσει η παρουσίαση του βιβλίου μου "Πολιτική και Αυτοδιοικητική Ιστορία του Παλαμά Καρδίτσας, 15ος-21ος αιώνας"

Ευχαριστώ ολόθερμα τους ομιλητές του πάνελ: 
τον κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο (π. Υπουργό Άμυνας), την κ. Ζέττα Μακρή (Υφυπουργό Παιδείας), τον κ. Δημήτρη Παπαστεργίου (πρόεδρο ΚΕΔΕ-Δήμαρχο Τρικκαίων), τον κ. Στέλιο Μιχ. Σαράντη (Όμιλος Ελληνικά Γαλακτοκομεία), τον κ. Ράπτη Νικόλαο (πολιτικό επιστήμονα-ιστορικό) και τον κ. Σπανό Κώστα (εκδότη του Θεσσαλικού Ημερολογίου). 

Τιμή μου η παρουσία του συνόλου των πολιτικών του Ν. Καρδίτσας, του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα, του βουλευτή Καρδίτσας κ. Γεώργιο Κωτσό, της βουλευτού Καρδίτσας κ. Ασημίνα Σκόνδρα, των περιφερειακών συμβούλων, των πρώην δημάρχων της πόλης του Παλαμά, των ιερέων της πόλης, των εκπροσώπων συλλόγων και φορέων. 

Φυσικά ευχαριστώ τους συνδημότες μου, τους φίλους και τους συνεργάτες που με τίμησαν με την παρουσία τους. 

Ευχαριστίες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας για την υποστήριξη της εκδήλωσης και τους υπεύθυνους του Κτήμα Κάμπος για την άψογη εξυπηρέτηση.

Το βιβλίο πραγματεύεται μια αυτοδιοικητική περίοδο πολλών ετών (15ος-21ος αιώνας), όπου παρατίθενται στοιχεία για τα πρόσωπα και τα γεγονότα, καθώς και φωτογραφικό υλικό της δημόσιας και καθημερινής ζωής του Παλαμά.

Γνωρίζοντας τους ανθρώπους που διοίκησαν τον τόπο μας, τον τρόπο που το έπραξαν, το περιβάλλον που έγιναν όλα, μπορούμε να κατανοήσουμε πολλά για το παρελθόν, την ιστορία, το παρόν και το μέλλον. Το βιβλίο αποτελεί μια ακόμη ψηφίδα στο μωσαϊκό τόσο της ατομικής όσο και της συλλογικής γνώσης της τοπικής και της εθνικής μας συνείδησης και ιστορίας. Για πρώτη φορά σπάνια έγγραφα βλέπουν το φως της δημοσιότητας που αφορούν τον Παλαμά αλλά και την ευρύτερη περιοχή, όπως το Οθωμανικό Φιρμάνι του Μαχμούτ Β’ του 1808-1809, οθωμανικά απογραφικά φύλλα του 1843, τα συμβόλαια πώλησης του τότε «Τσιφλικίου Μεγάλου Παλαμά», αριστεία των Παλαμιωτών αγωνιστών της Επανάστασης του 1821 και σπάνιο φωτογραφικό υλικό. Αρχειακό υλικό αντλήθηκε από τα αρχεία των ΓΑΚ, τα αρχεία του Υποθηκοφυλακείου Παλαμά, τα αρχεία του Δήμου Παλαμά, το αρχείο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων, εφημερίδες και βιβλιογραφικές πηγές. Επιπλέον αντλήθηκαν σημαντικές πληροφορίες από συνεντεύξεις με τους ανθρώπους που υπηρέτησαν την αυτοδιοίκηση από διάφορες θέσεις. Στο σημείο αυτό δεν πρέπει να λησμονηθούν οι πληροφορητές που παρείχαν φωτογραφικό και αρχειακό υλικό από τα προσωπικά τους αρχεία.

Σοφία Τζέλλα



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής