Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Συγκέντρωση - διαμαρτυρία για την ξαφνική απόφαση κατάργησης του Λυκείου Ιτέας

Στο πλαίσιο των αλλαγών στο σχολικό χάρτη της χώρας, το υπουργείο Παιδείας προωθεί σχέδιο συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων.
Στην κοινωνία της Ιτέας επικρατεί αναβρασμός και θύελλα αντιδράσεων εδώ και μέρες, καθώς υπήρξε ξαφνική απόφαση να κλείσουν η Β και η Γ τάξεις λυκείου του Γυμνασίου - Λυκείου Ιτέας. Ήδη, οι μαθητές, οι καθηγητές, η τοπική αυτοδιοίκηση και όλοι οι φορείς του χωριού προχώρησαν σε διαμαρτυρία - κατάληψη του κτηρίου, εκφράζοντας την αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε προσπάθεια κλεισίματος και συγχώνευσης. 
Η θέση μαθητών, καθηγητών, συλλόγων, τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων είναι ξεκάθαρη:
Κανένα κλείσιμο σχολείου όσο υπάρχουν παιδιά που φοιτούν σε αυτό. 
Το σχολείο σε κάθε χωριό είναι κύτταρο μόρφωσης και πολιτισμού. 
Γιατί πρέπει να υπάρξει ένας ακόμη παράγοντας για να μαραζώσει η ζωή στο χωριό; 
Γιατί πρέπει να μεταβληθεί ένα ακόμη ζωντανό σχολείο σε κτήριο φάντασμα;














Διαβάστε Περισσότερα »

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

Διαμαρτυρία κατοίκων Ιτέας για την απόφαση του υπουργείου να κλείσουν η Β και Γ τάξεις Λυκείου

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου - Λυκείου Ιτέας, ο Σύλλογος διδασκόντων και η Τ.Κ. Ιτέας παρακαλεί όλους τους κατοίκους της Δ.Ε. Φύλλου και την τοπική αυτοδιοίκηση να συμμετέχουν στην διαμαρτυρία που θα γίνει στο Γυμνάσιο - Λύκειο Ιτέας αύριο Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου και ώρα 8:30πμ με αρορμή την αιφνιδιαστική απόφαση του Υπυργείου Παιδείας για κλείσιμο της Β και Γ τάξεις Λυκείου Ιτέας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024

Αλληλεγγύη για τον μικρό Χρήστο Μακρή απο το Φύλλο Καρδίτσας

Νιώθω την ανάγκη να σας ενημερώσω για ένα σημαντικό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο γιος της κας Στέλλας Μακρή απο το Φύλλο ο Χρήστος Μακρής. Πρόκειται για ένα παιδί που προέρχεται από μονογονεϊκή οικογένεια και η κατάσταση της υγείας του είναι εξαιρετικά δύσκολη.Γι αυτό πήραμε την πρωτοβουλία να συγκεντρώσουμε χρήματα για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Όποιος επιθυμεί να συνεισφέρει και να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη του μπορεί να απευθυνθεί στα τηλ: 698187 8969 Βησσαρίου Κων/νος και 6974610214 Μακρή Στέλλα. Όλοι μας ευχόμαστε από καρδιάς μια ταχεία και πλήρη ανάρρωση και ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκριση καθενός από εμάς!!!

Σας ενημερώνω επίσης πως στο καφενείο του Ευάγγελου Κούλιου, στο Πέτρινο, λάβαμε την πρωτοβουλία να τοποθετήσουμε ερανικό κουμπαρά προκειμένου όποιος επιθυμεί να συνεισφέρει οικονομικά στην αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος υγείας του νεαρού. 
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και ευχόμαστε όλοι ταχεία ανάρρωση στο νεαρό συνδημότη μας!!!

Ευριπίδης Παληγιάννης


Διαβάστε Περισσότερα »