Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Συγκέντρωση - διαμαρτυρία για την ξαφνική απόφαση κατάργησης του Λυκείου Ιτέας

Στο πλαίσιο των αλλαγών στο σχολικό χάρτη της χώρας, το υπουργείο Παιδείας προωθεί σχέδιο συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων.
Στην κοινωνία της Ιτέας επικρατεί αναβρασμός και θύελλα αντιδράσεων εδώ και μέρες, καθώς υπήρξε ξαφνική απόφαση να κλείσουν η Β και η Γ τάξεις λυκείου του Γυμνασίου - Λυκείου Ιτέας. Ήδη, οι μαθητές, οι καθηγητές, η τοπική αυτοδιοίκηση και όλοι οι φορείς του χωριού προχώρησαν σε διαμαρτυρία - κατάληψη του κτηρίου, εκφράζοντας την αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε προσπάθεια κλεισίματος και συγχώνευσης. 
Η θέση μαθητών, καθηγητών, συλλόγων, τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων είναι ξεκάθαρη:
Κανένα κλείσιμο σχολείου όσο υπάρχουν παιδιά που φοιτούν σε αυτό. 
Το σχολείο σε κάθε χωριό είναι κύτταρο μόρφωσης και πολιτισμού. 
Γιατί πρέπει να υπάρξει ένας ακόμη παράγοντας για να μαραζώσει η ζωή στο χωριό; 
Γιατί πρέπει να μεταβληθεί ένα ακόμη ζωντανό σχολείο σε κτήριο φάντασμα;














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής