Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024

Στον ΤΟΕΒ ΤΙΤΑΝΙΟΥ Παλαμά τα έργα αποκατάστασης

Τα γραφεία του ΤΟΕΒ ΤΙΤΑΝΙΟΥ στον Παλαμά Καρδίτσας επισκέφτηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κων/νος Τσιάρας, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτριος Κουρέτας, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κων/νος Τέλιος και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, κ . Πέτσα Αθηνά ,κ. Κατέβα Σοφία , κ. Μπαρμπούτης Κω/νος.

Στις επισκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στις 20/09/2024 και 02/10/2024 αντίστοιχα συζητήθηκε και παρουσιάστηκε η πορεία των αποκαταστάσεων των ζημιών που προκάλεσε η καταστροφική πλημμύρα του Σεπτεμβρίου 2023 στην περιοχή δικαιοδοσίας του Οργανισμού  καθώς και o τρόπος με τον οποίο το Δ.Σ  διαχειρίστηκε την πρωτοφανή καταστροφή που σημειώθηκε.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Βασίλειος Γιαννάκος , κατά την παρουσίαση των έργων αποκατάστασης , τόνισε ότι το  κύριο μέλημα του Δ.Σ  ήταν να καταστήσει δυνατή την πρόσβαση σε όλα τα σημεία του αγροκτήματος  ώστε να μπορέσουν οι αγρότες να καλλιεργήσουν τα κτήματα τους , καθώς και η επισκευή όλων των γεωτρήσεων και η αντικατάσταση του αρδευτικού εξοπλισμού, που πραγματικά ισοπέδωσε στο «πέρασμα» του ο Daniel ,για να μπορέσουν να αρδευτούν οι καλλιέργειες.

Με την χρηματοδότηση που δόθηκε  στον Οργανισμό από το ΥΠΑΑΤ και για αυτό το ΔΣ ευχαρίστησε θερμά και τον Υπουργό Κων. Τσιάρα , κατάφερε ο Οργανισμός να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των μελών  καθαρίζοντας κύριες αποστραγγιστικές τάφρους (συλλεκτήρες) και επισκευάζοντας και αντικαθιστώντας τους παλιούς ενεργοβόρους  και κατεστραμμένους ηλεκτρολογικούς πίνακες με καινούριους (σύστημα inverter).

Προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω ο ΤΟΕΒ ΤΙΤΑΝΙΟΥ εγκατέστησε λογισμικό ευφυούς διαχείρισης δεδομένων για τις γεωτρήσεις και τεχνολογία απομακρυσμένης διαχείρισης  και ελέγχου , εξελίσσοντας την παραδοσιακή γεωργία με καινοτόμες λύσεις και τεχνολογίες για την καλύτερη διαχείριση των φυσικών πόρων και τη μείωση του κόστους παραγωγής.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας αναφέρθηκε  στην εξέλιξη του μεγάλου έργου κατασκευής σύγχρονων κλειστών δικτύων άρδευσης Υπέρειας Ν. Λάρισας και Φύλλου-Ορφανών Ν.Καρδίτσας ,το δεύτερο έργο Σ.Δ.Ι.Τ που πραγματοποιεί η κυβέρνηση στο Ν.Καρδίτσας , το οποίο θα εξυπηρετήσει αρδευτικά δύο μεγάλα αγροκτήματα που ανήκουν στην δικαιοδοσία του ΤΟΕΒ ΤΙΤΑΝΙΟΥ (Φύλλου και Ορφανών) και θα έχει την δυνατότητα κάλυψης όμορων αγροκτημάτων.

Ο Περιφερειάρχης κ. Δημ.Κουρέτας και ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κων.Τέλλιος οι οποίοι βρέθηκαν  από την πρώτη στιγμή αρωγοί και συμπαραστάτες σε αυτή  την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρέθηκε η περιοχή , τόνισαν τη σημασία της αγαστής συνεργασίας των δύο φορέων σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους και διαβεβαίωσαν ότι θα γίνει κάθε δυνατή  προσπάθεια προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές που προέκυψαν και να θωρακιστεί η περιφέρεια απέναντι στην κλιματική αλλαγή και στην  ενεργειακή κρίση.

Άξιο αναφοράς είναι και η δημιουργία της πρώτης Ενεργειακής Κοινότητας Πολιτών Περιφέρειας Θεσσαλίας (Ε.Κ.Π.Π.Ε.Θ) , κατόπιν εισηγήσεων και προσπαθειών του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημ.Κουρέτα , της οποίας μέλος αποτελεί και ο ΤΟΕΒ ΤΙΤΑΝΙΟΥ  και μέλος διοικητικού του Συμβουλίου της ΕΚΠΠΕΘ είναι και ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Βασίλειος Γιαννάκος.

Το ΔΣ του ΤΟΕΒ ΤΙΤΑΝΙΟΥ  ευχαριστεί  ιδιαίτερα  τον Υπουργό κ. Κων.Τσιάρα , τον Περιφερειάρχη κ. Δημ.Κουρέτα  και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου για την αμέριστη συνδρομή και βοήθεια τους, η οποία επισφραγίστηκε με την επίσκεψή τους στον ΤΟΕΒ ΤΙΤΑΝΙΟΥ, καθώς πρώτη φορά στην ιστορία του Οργανισμού ανώτερα στελέχη της κυβέρνησης και κρατικοί λειτουργοί στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις  βρέθηκαν δίπλα στους ανθρώπους του μόχθου προκειμένου να βοηθήσουν  στην επίλυση όλων των θεμάτων που προέκυψαν για να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του Οργανισμού και η βιωσιμότητα της παραγωγικής διαδικασίας...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής