Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

- Ο ξεπεσμός της κοινωνικής πολιτικής

Τις τελευταίες ημέρες έγινε από το Δήμο Παλαμά η διανομή τροφίμων σε άπορους δημότες μας που εντάχθηκαν στην ΚΥΑ 247/23460/22-2-2013 (ΦΕΚ 413/2013/4 Α).

Ο Δήμος Παλαμά έχει την ευθύνη μόνο της διανομής των τροφίμων και καμιά σχέση με την επιλογή των απόρων δημοτών μας.
Διαφωνούμε κάθετα με την διαδικασία επιλογής.
Δεν είναι δυνατόν να δίνουν τρόφιμα σε οικογένειες με 100 και 150 στρέμματα και άτομα που πραγματικά υποφέρουν και όντως είναι άποροι να μένουν εκτός και από αυτή την ελάχιστη βοήθεια.

Τα κριτήρια επιλογής των δικαιούχων δεν υπήρξαν δίκαια. Καλό θα είναι όσοι αποφασίζουν να κάνουν κοινωνική πολιτική να κάνουν σωστά τη δουλειά τους και όχι τόσο πρόχειρα, επιπόλαια και τόσο άδικα.
Όταν έχεις ένα τέτοιο ξεπεσμό της κοινωνικής πολιτικής δεν μπορείς να βρίσκεσαι σε θέση να ρυθμίζεις καταστάσεις της γενικότερης πολιτικής μας και να δίνουν λύσεις σ’ αυτή την κρίση που βιώνουμε όλοι μας. Καλό θα είναι να επανορθώσουν γρήγορα το μέγα λάθος που έχουν κάνει και να ικανοποιήσουν όσους άδικα έχουν βρεθεί εκτός αυτού του μικρού βοηθήματος.

Αν η επιλογή των δικαιούχων γινόταν από την τοπική Αυτοδιοίκηση τότε οι αδικίες θα ήταν μηδαμινές έως ελάχιστες.

Όλα τα παραπάνω για την σωστή ενημέρωση και πληροφόρηση των συνδημοτών μας, διότι υπάρχουν ακόμα άτομα με άγνοια και παραπληροφορούν την κοινωνία μας.

ΠΑΤΣΙΑΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΛΑΜΑ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η μπάλα στην εξέδρα κύριε Δήμαρχε.
Για τα δικά σας πεπραγμένα έχετε να μας πείτε κάτι; Στα θέματα που άπτονται τις αποκλειστικής δικής σας αρμοδιότητας ως Δήμος τι έχετε κάνει;
Μπορείτε να μας γνωρίσετε μια λίστα έργων υποδομών και βελτίωσης της καθημερινότητας του δημότη που έγιναν στην
Ιτέα; Δικά σας, από τότε που αναλάβατε.
Έχει να μπει ένα λιθαράκι στο χωριό μας εδώ και 10 χρόνια.
Περιμένουμε να έχετε την ανάλογη ευαισθησία.

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής