Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014

Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών του Δημ. Σχολείου Φύλλου στο Μουσείο Καραϊσκάκη στο Μαυρομάτι

Το Μαυρομμάτι επισκέφτηκαν την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 50 περίπου μαθητές, εκπαιδευτικοί και συνοδοί γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Φύλλου Καρδίτσας με επικεφαλής τον διευθυντή κ. Αθ. [Σάκη] Παπαθανασίου.

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών εκδρομών μαθητές και εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Μαραθέας επισκέφτηκαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου [Κ.Π.Ε.Μ.] και στη συνέχεια την παρόχθια περιοχή του ποταμού Παμίσου που βρίσκεται στην περιοχή του οικισμού Γεώργιος Καραϊσκάκης του Μαυρομματίου όπου υπάρχει εκπαιδευτικό Θεματικό Πάρκο για την εκπαίδευση των παιδιών και εκπαιδευτικών σε περιβαλλοντικά κυρίως θέματα, κατασκευασμένο από το Κ.Π.Ε.Μ.

Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν από τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυρομματίου κ. Δ.Γιώτη στο Ιστορικό –Λαογραφικό Μουσείο ΄΄Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ,, που τον τελευταίο χρόνο οι επισκέψεις αυτές γίνονται σχεδόν σε καθημερινή βάση. Πριν την αναχώρησή τους φωτογραφήθηκαν μπροστά από τον επιβλητικό έφιππο Ανδριάντα του μεγάλου Έλληνα Στρατηλάτη που δεσπόζει στο χώρο της ομώνυμης πλατείας του Μαυρομματίου.

Θέλουμε να επισημάνουμε δε την άριστη συνεργασία του Κ.Π.Ε.Μουζακίου με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαυρομματίου ΄΄Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ,, σε διάφορα θέματα όπως την περιβαλλοντική ενημέρωση και τουριστική προβολή του τόπου μας με την τόσο πλούσια και μοναδική πολλές φορές ανά την Ελλάδα πανίδα και χλωρίδα.  
Δεν υπάρχουν σχόλια: