Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

8ο Φεστιβάλ Ενιπέα : Αφιερωμένο στην Αθηνά μας...

για την Αθηνά
Ήσουν από την πρώτη στιγμή δίπλα μας. 
Με τη στάση και τη συμπεριφορά σου μας δίδαξες ευπρέπεια και συλλογικότητα. Οδηγός για τους μικρούς και παράδειγμα για τους μεγάλους. 
Σε ευχαριστούμε από καρδιάς.
Στο καλό....

Την Κυριακή 18 Αυγούστου έκλεισε η μεγάλη γιορτή του χωριού μας που αποτελεί μια δυναμική παρέμβαση στον πολιτισμό εδώ κι 8 χρόνια. Το "Φεστιβάλ Ενιπέα" είναι πλέον μεγάλος θεσμός.
Πρόκειται για το μοναδικό καλοκαιρινό πολυθεματικό Φεστιβάλ στην περιοχή μας. Μουσική, Θέατρο, χορός, Εικαστικά, δρώμενα κλπ.  Ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων μετατρέπει το χωριό μας σε μια παρέα, όπου όλοι παίρνουν μέρος στην μεγάλη γιορτή. Η καρδιά του πολιτισμού χτυπάει στην Ιτέα με την τέχνη να πρωταγωνιστεί μέσα από όλες τις μορφές της.

Το 3ήμερο 8ο "Φεστιβάλ Ενιπέα" έκλεισε με μεγάλη επιτυχία για όλους.
Για 8η συνεχή χρονιά ο Πολιτισμός χτύπησε κόκκινο στο Χωριό μας.
Η προσέλευση του κόσμου μεγάλη και τις τρεις ημέρες.
Στιγμές συγκίνησης, χαράς, και αισιοδοξίας για τον αγαπημένο τόπο μας.
Ένα 3ήμερο ταξίδι με, χορωδίες, ποπ μουσική, παραδοσιακούς χορούς και δρώμενα απ όλη την Θεσσαλία και ζωντανή δημοτική μουσική είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι θεατές που επισκέφτηκαν τον χώρο της γιορτής.
Με ζωντανή δημοτική ορχήστρα και γλέντι ολοκληρώθηκε, αργά το βράδυ της Κυριακής το 8ο "Φεστιβάλ Ενιπέα 2019", που διοργάνωσε ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Ιτέας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και τον Πολιτιστικό Οργανισμό ΔΟΠΑΠΑΠ του Δήμου Παλαμά σε έναν πανέμορφο από κάθε άποψη χώρο στις όχθες του ποταμού Ενιπέα στην Ιτέα Καρδίτσας.

Η εικόνα του Φεστιβάλ το 3ήμερο δικαίωσε πλήρως τους διοργανωτές του.
Ο κόσμος έχει πληγεί πλέον από την κρίση και δύσκολα τα βγάζει πέρα.
Έτσι, κατάφεραν να δώσουν λίγο χαμόγελο χαράς και να προσφέρουν κάποιες ευχάριστες στιγμές στο κοινό, καθώς κι αυτό με τη σειρά του αγκάλιασε πάλι με τη μεγάλη του συμμετοχή τη φετινή διοργάνωση.

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιτέας Αχιλλέας Μπαλαντίνας ευχαρίστησε θερμά τον Πολιτιστικό οργανισμό του Δήμου, την Περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας, όλους τους επαγγελματίες της Ιτέας και της γύρω περιοχής, τους συλλόγους, τους χορευτές και φυσικά το κοινό που για ακόμη μια φορά ξεπέρασε κάθε προσδοκία.
Ευχαρίστησε ιδιαίτερα επίσης και τους "αφανείς ήρωες" της γιορτής, τους εθελοντές για την ανιδιοτελή μεγάλη αμέριστη προσφορά τους.

Για την διοργάνωση του "Φεστιβάλ Ενιπέα" μίλησαν με τα καλύτερα λόγια οι Αντιδήμαρχοι Θωμάς Κοντοβάϊος και Ιάσων Τσιρώνης

Το Δ. Σ. του Συλλόγου φέτος βράβευσε και τους 4 υπεύθυνους των τμημάτων του συλλόγου.
Την κ. Σοφία Τζέλλα, τον κ. Αχιλλέα Μπίμπιλα, την κ. Αλεξάνδρα Κουκόσια και την κ. Βίκυ Καρανάσιου για την συνεργασία τους

Το 3ήμερο πρόγραμμα:

Παρασκευή 16 Αυγούστου
Χορωδία Ιτέας με ζωντανή ορχήστρα αφιέρωμα στον Λευτέρη Παπαδόπουλο.
Χορωδία Βουνιατάδων Κέρκυρας σε τραγούδια παραδοσιακά της Κέρκυρας
Τμήμα ρυθμικής ΕΜΣΙτέας σε μοντέρνους χορούς.

Βραδιά νεολαίας:
Ελληνική ποπ και ροκ ζωντανή μουσική από το συγκρότημα Οdyssians.
Έπαιξαν οι μουσικοί:
Δέσποινα Μαύρου - Φωνητικά
Πάνος Καρδαράς - Φωνητικά/Κιθάρα
Θανάσης Λύτρας - Κιθάρα
Γιώργος Τάσης - Μπάσο
Πάνος Θωμάς - Τύμπανα

Σάββατο 17 Αυγούστου
Παρουσίαση παραδοσιακών χορών και δρώμενων από συλλόγους από όλη την Ελλάδα.

Συμμετείχαν τα χορευτικά:
Ε.Μ.Σ. Ιτέας χοροί Θεσσαλίας
Μορφωτικός σύλλογος Σοφάδων
Χορευτική ομάδα Νεράιδας Λάρισας οι Μυρμιδόνες
Μορφωτικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας Μερίχοβο
Κέντρο Χορού Τρικάλων Τρίκκη

Τους συνόδευσαν οι μουσικοί:
Κουβαράς Γιώργος - Κλαρίνο
Σκαμπαρδώνης Γιάννης - Βιολί
Παλμούτσης Μιχάλης - Λαούτο
Κατσής Γιάννης - Τραγούδι
Γιάννης Σερίφης - Κρουστά



Κυριακή 18 Αυγούστου
Δημοτική βραδιά με ζωντανή ορχήστρα.
Κώστας Αντωνίου τραγούδι
Δάφνη Νικολάου τραγούδι
Παναγιώτης Πλακιάς κλαρίνο

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Αιδεσιμολογιότατος Πατήρ Βασίλειος Γερούκης, οι Αντιδήμαρχοι Θωμάς Κοντοβάιος, Απόστολος Μοσχόπουλος και Ιάσων Τσιρώνης, ο Πρόεδρος ΔΟΠΑΠΑΠ κ. Βαϊος Μπακαβέλος ο Πρόεδρος της Τ. Κοινότητας Ιτέας κ. Ευάγγελος Λύτρας, η Πρόεδρος ΔΗΚΕΠΑ κ. Φούντα-Κυρίκου Ράνια, και η δημοτική σύμβουλος Ιφιγένεια Πετροπούλου.
Επίσης σημαντική ήταν η παρουσία αντιπροσωπείας από την Αμφικτιονία Θεσσαλών Καραγκούνηδων με επικεφαλής τον κ. Απόστολο Φιρφιρή καθώς και πολλών εκπροσώπων των τοπικών φορέων του Νομού Καρδίτσας.

Το φετινό φεστιβάλ ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο γιατί ήταν αφιερωμένο στην μνήμη ενός αγαπημένου και αξιαγάπητου μέλους του Πολιτιστικού συλλόγου Ιτέας που τόσο αδόκητα έφυγε από κοντά μας πριν λίγες μέρες.
Στην Αθηνά μας...

Ο κάτοχος του λαχνού (εισητηρίου) με τον αριθμό 326 είναι ο τυχερός της βραδιάς ας επικοινωνήσει με τον σύλλογο








































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής